design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 17:48

Nadobiiii! 

viktorka_od splavu vestaveny jsou i malu, ne? Videla jsem i snad 35 nebo 40 cm mysku, pro jednoho akorat, vetsi trva moc dlouho nez zaplnis.

Lama_z_Lana Prisla jsem na to, ze kdyz pouziju urcitej system umyti, tak lestit nemusim, ALE musi to byt konkretni myci prpravek, kvalitni sklo a systematicky umyti, horka voda atd, ale funguje to! 

Jinak do statistiky, me vadi nechavat nadobi pres noc neumyty, strasne. Dve sklenice od vina jako ok, ale vic nez to nedavam. 

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:18
Reakce na 0zero7:

pro jednoho akorat, vetsi trva moc dlouho nez zaplnis.

priznam se, ze tohle jsem nikdy nepochopila, i v jednom jsem úplně v pohode naplnila 60 cm za den, jakmile člověk trochu vaří, o víkendu pro dva jsem zapinala i víckrát 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:30

Potrefenáhusa fakt šedesátku za den? My ve dvou myčku pouštěli tak ob den, dva (pracovní). 

Offline 0zero7
11724 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 20:31

Potrefenáhusa to je fakt, s hrncema atd. ja mam kamarada co bydli sam a pouziva, ale nepouziva teda moc ty hrnce atd, spis talire a sklenice, tak mi to hned naskocilo. Ja s mym varenim klasicka velikost klidne. 

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 21:50

Evaeva když jsme doma sami a moc nevařím, tak to dokonce občas meju v ruce, protože nemám ráda v létě tu myčku nechávat víc dni špinavou a mejt půl horního koše mi taky přijde jako blbost.

Offline Potrefenáhusa
38676 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 21:55

Evaeva continuity jo, musí se vařit, na dvě kafe a talirek od snídaně stačí ten dřez, ale já tam davam taky hrnce a vůbec skoro všechno 

kdyz třeba o víkendu něco peču, tak se ani nevejdu 

Offline continuity
42699 příspěvků moje polička 04. srpna 2021 22:06

Potrefenáhusa tak já taky dávám do myčky všechno kromě ostrych nožů, dřeva, teflonu a tenkého skla. To není problém. Občas se mi o víkendu stane, že se nevejdeme, ale většinou to otočím jenom jednou. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. srpna 2021 22:09

Potrefenáhusa víkend samozřejmě chápu, ale přes týden to byl talířek, talíř, hrnek a sklenička krát dva a k tomu maximálně dva hrnce, spíš míň. Teď někdy jede i dvakrát denně, to je jasný.

Offline Magráta
8114 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 07:19

0zero7 jsem tým, co nemá myčku, a co nesnáší neumyté nádobí přes noc, prostě večer nádobí ještě musím umýt 

na druhou stranu mi nevadí nechat ho uschnout vedle dřezu 

Online viktorka_od splavu
49181 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 07:47

davam do mycky skutecne vsechno, ne "vsechno krome..":-)) a vyjimecne poustim do pulky zaplnenou, treba 1x do mesice. jinak akorat na den a o vikendu 2x. ale ja nepiju cely den z jedne sklenicky nebo hrnku, beru porad ciste a hlavne nic nesmudlam v drezu-to mi pripada jako nejvetsi pakarna, kdyz ma nekdo mycku a vecne nejaky hrnecek sudla rucne. maximalne si pri vareni otru oblibeny nuz

Online Jos
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 08:23

viktorka_od splavu Taky davam vsechno. Noze se nabrousi a tenke sklenicky na vino z Ikea maji obcas umrtnost no. Panve tam davam taky, jak keramicke, tak teflonove nebo ty s "kamennym" povrchem...a nevsimla jsem si, ze by se jim neco delo. Ty bezne tefal podle vyrobce normalne do mycky muzou...A mycka jede fakt denne. Ono taky kdyz se u nas vari psovi maso v papinaku a priloha k tomu, tak to nadobi vyrobime. Bez mycky bych u umrela! 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. srpna 2021 08:29

viktorka_od splavu jediné, co skutečně nedávám, jsou dřevěné měchačky a pod. a ty jsem maximálně eliminovala. Pořád čistou skleničku si teda neberu, naopak hrnek používám klidně tři dny. Běžná rodina myčku v pohodě naplní, si myslím.

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 08:30

To s tím "třetím" domem říkala už na MP ta paní, co měla krásný minimalistický dům, vyšel i v nějakém časopisu o bydlení. :-) A teď u tchánů vidím, že to sedí. Postavili si na stáří druhý dům, všechno co je sr..lo na prvním udělali přesně naopak a sejří je to teď taky.  Myslím, že třetí by vychytali! 

Karja Já se vždycky každého, kdo má novou kuchyň, ptám jak je spokojený a co by udělal jinak, nasbírala jsem tak už spoustu poznatků, co by mě ani nenapadly. Ten článek od Florentýny neznám, ale jdu ho najít. Jinak asi nejlepší, co jsem ke kuchyním četla je v prastaré knize "Moderní bydlení". Je tam spousta tipů i čísel, jak by měla být vysoká, jaké vzdálenosti co od čeho s podobně, třeba na ni někde narazíš. Nebo ti můžu tu kuchyňskou část ofotit. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:42

Garfie a ako vyzerá vaša kuchyňa? Neviem či tu už prebehlo, či je hotová a ako vyzerá. 

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 11:50

Mrakoplas Zdaleka ne, my vlastne udelali takovy polotovar, nove obklady, pretahli vodu a odpady, dodlazdili podlahu (byla polozena jen k lince!) a tak, proste takove ty technicke veci a pak tam vrzli zpatky tu puvodni, novou chci dotahnout az se vratime z Japonska.

Offline Karja
44440 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:00

Garfie Je, to by bylo fajn! Víš co, já se nikdy o nic s bydlením nezajímala, nikdy se na návštěvách na nic nedivala, neptala.....no takze teď docela blbý:-D. navíc jako nás teď s holkama nikdo do těch svejh novejch bejvaku moc nechce zvat, naprosto nechápu proč!!:-D:-D

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 12:11

Garfie a jak to mate s Japonskem? Asi jsem to prosvihla, kdyz jsi psala.

Ma syn novou nebo puvodni skolu? Dum uz mate jiny? 

Jdu najit to vlakno o JPN

Offline Garfie
28428 příspěvků moje polička 05. srpna 2021 13:58

Candance Vlakno asi spi  Japonsko je uplne nedobytne, nase veci, odeslane v lednu, jsou stale na ceste a Japonsko nas odmita prijmout, dokonce i muze bez rodiny. Vypada to nejdriv na prelom rijna/listopadu. Skola nam slibila, ze to prijeti jeste zvazi, z poradny nam napsali novou (lepsi) zpravu, specialni hodnoceni jim poslala i tridni ucitelka. Takze ho par dnu budou pozorovat a pak se rozhodnou...zatim to neresim, ted jsem to psychicky uplne odlozila, jinak by mi z toho asi hrablo. :-)

Karja Super, tak ti to zkusim nafotit, nekdy pristi tyden, nebo kdybys ji chtela pujcit celou, muzu ti ji poslat postou/pres zasilkovnu?

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 08. srpna 2021 22:46

Máte někdo zkušenosti s řadou Ikea Ivar? Uvažuju o těchto skříňkách do dětského pokoje, chtěla bych je vytunit a zavěsit do výšky asi 20 cm nad zem a sloužily by jako skříň na oblečení, hračky, možná knihy... Zajímalo by mě, jestli to jsou držáci nebo to není, co to bývalo...

Moc děkuji

Ikea_Ivar

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 08. srpna 2021 22:52

Karja Posílám jedno uspořádání kuchyně, které mi přišlo fajn

Kuchyň