design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 08:45

letolet tak tomuto bych se raději vyhnula

Online Sweet Potato
40122 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:38

Koukám na nějaký seriál z raných 90. a hele, odkapávač

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:53

Dadoo to francouzsky okno se dělá na míru, my máme šoupačky, levá část pevná, pravá se šoupe.

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 09:57

Dadoo 

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 11:23

Mohučanka Hmm,ale vy ho máte asi širší ne? Ono jako metrový okno rozdělit na dve části, to už by se člověk bál, že tam neproleze:-D

letolet Já se tomu radši nesměju, vypadá to, že budu moct přispět podobným příspěvkem a bohužel neměnným! 

Offline Mohučanka
7348 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 11:52

Karja jo, my ho máme naopak óbr. Ale chtěla jsem tím vlastně říct, že řešení se dělají na míru. My byli v nějakém studiu, kde jsou na tyhle dveře odborníci, a bylo tam takových věcí, o kterých se nám ani nesnilo...(Já jsem teda v architektuře úplný ignorant, takže není divu...)

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 12:04

Mohučanka jo, to se mi líbí, ale u mě to je jen ta šířka okna, která na zasupovaci dveře bude nejspíš málo.

A rozšířit to nejde ani na jednu stranu.  Vpravo bude podél zdi sadacka a vlevo chci k lince připojit stůl že stejně desky, vepředu dokulata, vzadu na zdi. Navíc mezi okny bude topná jednotka.

Tady je ještě foto i foto prostoru pro terasu. Ještě se ale musí odkopat zemina.

Orientace je na jih.

Ja natu teracu pořád jako trošku myslela, ale bránila jsem se komplikaci, až jste mě tady nakopli.

Z hlediska účelu a budoucnosti tam prostě být musí!

Takže vlastně moc děkuji za probuzení.

Toto je pohled shora na místo terasy

Offline letolet
742 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 12:31

Dadoo dveře tomu prostoru hodně pomůžou, dobré rozhodnutí 

Online Karja
44437 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 13:28

Mohučanka Jj, ale to u malého okna prostě nejde. Dadoo Nech si poradit u těch, co ti to budou dělat. My jsme taky si nad něčím lámali hlavu a oni to měli fakt hned vyřešeny, dělají to dnes a denně;-). Ale v tvých prostorech bych šla fakt do té uzší neotviraci části, průchod bude sice menší, ale tak nějak s ohledem na ty prostory to je podle mě dostačující. Máš to fakt hezké,vyloženě bydleni v chatě 

Offline Jos
příspěvků moje polička 14. srpna 2021 13:29

Dadoo . To bude uplne super! A budes tam moc rada travit cas. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 13:59

Karja Jos za to můžes ty, Jos ss tou tvou terasou. Čímž to ti za to dekuju. 

Uz jsem poslala poptávku těm, co dělali ostatní okna. 

Ještě mě čeká spoustu práce a hlavně nákladů. 

Nahoře to bude jednoduché. S postelemi na obou koncich. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 14:14

Dadoo 

Já bych si tam nechala udělat jedny standardně široké dveře (fr. okno), na výhled i průchod to bude stačit a ušetříš si místo uvnitř. A taky ušetříš. Ta neotvírací část by tam byla jen kvůli výhledu?

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 14:35

Dadoo Takže nakonec ses rozhodla na chatě/chalupě trvale žít? Někdy jsi tu myslím zmiňovala, že ji chceš prodat a koupit byt. Teda snad si tě nepletu . Zvířátkům je tam určitě dobře. 

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 14:50

dynda ta neotviraci část tam musí být, aby se vešel gauč. Jinak nelze. Navíc otvírat 1,1m dovnitř by zabralo strašně moc místa. Ta místnost je maličká. Musí tam být aspoň metr na ten gauč. Což vychází na dveře šíře 60-70. Ale pak by tam zbyla díra cca 40 cm po části okna. Proto ta neotviraci část. A nebo úzké dveře a vedle nich úzké neotviraci okno.

vanilka byt mam. Sice jsem přemýšlela prodat chatu a být a koupit si v okolí domek, ale nakonec jsem se rozhodla zrekonstruovat obojí. Budu na chaticce a v zimě v bytě, kde budu mít i zázemí. Protože na chaticku bych se nevešla. A taky už tu asi nebudu chtít zůstávat i celou zimu. Ale mám na to skoro 5 let, takže v klidu a pohodě.

Na chatě jsem trvale teď, ale ta je manželovy dcery. Já se časem přesunu vedle, do své.

Offline vanilka
2160 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 15:24

Dadoo Tak to je super, máš to pěkně naplánované

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 19:12
Reakce na Rhaenys:

Na dřez pod oknem jsem se chtěla zeptat já, máte to někdo? Moc se mi to líbí, vyrábí se sklopné baterie pod okno, takže to se pak dá otvírat. Má to v praxi nějaký další zádrhel?

​Máme dřez pod oknem, baterii pevnou, okno dokořán neotevru, ale na větrání a čištění to stačí. Máme taky starý dům, takže zdi jsou tlusté a parapet hluboký, z dřezu na něj vůbec nedošplíchne. Okno je špinavé  pořád zvenku, od much. Těch je tu moc. Dívat se z okna od dřezu je super. Jsem to zkusila vyfotit, jak to nejde otevřít, ale proti světlu mi to teda moc nejde...

Offline notna
9366 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 19:12

Online Potrefenáhusa
38674 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 19:40

notna mas to krásný! 

Offline rozarka
4201 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 19:50

notna Ten dřez je ááách

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. srpna 2021 20:09

notna mas to krasny a teda ten vyhled