design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 04. února 2023 09:36

MP Meri no vidíš a já jsem teď viděla u příbuzných v novostavbě litou podlahu a byla jsem toho úplně nadšená, a to jsem fakt milovník dřeva. Mají to ve velmi světle šedé v celém prostoru a právě se mi líbí, že si to na nic nehraje. Jasně, pro někoho pitevna, ale v kombinaci s podlahovkou za mně super. Něco jako toto.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. února 2023 10:16

monis Mně se to líbí na fotkách, ale v reálu to vypadalo nedodělaně, nebo jak to popsat. Jako by to byla jen nějaká mezifáze pokládky podlahy a na to mělo ještě něco přijít. Přitom barva to byla příjemná, v interiéru to ladilo ... ale já z toho měla tik v oku.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 04. února 2023 14:01

monis MP Meri k lité podlaze nám řekli architekti, že oni to mají rádi, ale že klienty upozorňují, že to prostě vypadá pokaždé trochu jinak. Z měli klientka, která jim řekla, že se jí ta jejich podlaha líbí, ale že si to představovala jinak. Toho jsem nebyla schopná to risknout, já potřebuji vědět, jaké to bude.

A pak teda vídáme litou podlahu u kamarádů a z nějakého důvodu, je po pár letech ošlapaná/špinavá. A to jsou na úklid pintlich

Edit: teď mi došlo, jestli nejsou různé povrchy. Protože oni mají hrubší. U jiné známé jsem měla pocit, že to bylo úplně hladké 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 04. února 2023 19:03

MaeGandal Jo, tahle je úplně hladká. Je teda hrozne příjemná na dotek i chůzi, taková měkká. Ale vizuálně ne. Měla byt mimochodem lehce mramorovaná a výsledek je úplně jednolitá hnědá. A draha byla jak čert.

Já jsem zatím pro ty vinyl parkety, ale uvidíme, jestli se nám to vůbec podaří někde zkouknout na živo.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 04. února 2023 19:12

MP Meri Jako z toho vinylu si určitě vyberete, je to toho mraky a je to vážně hezké, ale vybírala bych naživo, ty produktove fotky jsou zavádějící, hlavně co se týče teplé/chladné barvy. 

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 04. února 2023 22:10

MP Meri ja jsem si ted vzpomnela, ze vynil podlahu v dekoru dreva (prken nebo parket), ma sestrenice. Uz jsem u ni dyl nebyla ale kdyby mi to nerekla, tak bych dodnes myslela, ze je to drevo a od te doby, co mi to prozradila, tak jsem na tu podlahu pokazde zkusila sahnout, abych se ujistila, ze to neni drevo.

Takze se neboj

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 04. února 2023 22:24

Candance MP Meri Přesně, moji kamarádi to taky mají, téměř všichni. Teda skoro v ceně dřeva, je to cca 1000 Kč/m a je to hezký. Pak další to mají trochu levnější, ale taky to je moc hezky. Zrovna nedávno jsem byla u jednech na návštěvě a překvapilo mě, jak to bylo teplé od podlahy, aniž by netopili podlahovkou.

Ale musim si tu postěžovat. Strašně moc lidí v mém okolí trpí nějakou tou uklidovou obscesí nebo jako tím stoprocentně uklizeným interiérem (a nebo já jsem mimo). Zrovna dnes jsem byla s dětma u jednoho známého na návštěvě, neplánované, takže jsem dětem nedala žádné hračky, takže oxidovaly klasicky dětsky po okolí, a to bylo něco tak strašnýho, furt aby někde něco nekáplo, a to na povrchy jako je stůl nebo podlaha!!! Ještě bylo na přetřes, že po minulé večeři byly všude otisky. No tak já si pozvu večer domů 10 dospělech a 6 dětí a divim, že mám otisky, navíc ten známej nemá děti, takže má o víkendu volný ruce, který musej to všechno uklidit asi tak za 20 minut......Já jsem říkala sambovi, že je to nějaká nemoc venkova, že v Praze to žádné moje kolegyně teda neměly, ale ted samozřejmě dám dohromady dvě, co byly tak na hraně:-D. Bože já jsem tady z toho okolí tak unavená, vždycky někomu něco řeknu, co jsme si koupili/nekoupili a hned přijde na přetřes, jak to budu čistit a aby mi to děti nezničily. At se z těch věcí všichni poserou, fakt:-D:-D

Offline barbucha blogger
35903 příspěvků moje polička 05. února 2023 09:54

Karja 

No přesně Pořídila jsem tmavou kuchyň, a co jsem se naposlouchala, že tam budu mít všude otisky... a mám, samozřejmě! No tak buď to utřu, nebo stáhnu žaluzie

A na venkově je to ještě něco jinýho, co si pamatuju sousedky z chalupy, tak naklizíno (nebo spíš průměrně čisto) neměla doma žádná z nich, jak jim tam haranti korzovali z venku domů xkrát denně. Až na jednu, která se cítila nebýt venkovankou (anžto to těžce nesla), a zařídila extra technickou místnost, kterou musel každej příchozí projít - celej se převlíknout, odložit vše včetně ponožek (návštěvě se dostalo výjimky v podobě návleků ) a dost jsem se divila, že každýho ještě neopláchla hadicí! Moc návštěv neměla

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 05. února 2023 11:08

barbucha Já nevím, mně třeba ani otisky moc nevadí:-D Vždyť to není bláto:-D. Takže to otru, když mi přijde, že se mi chce. 

No to víš, teď se ten venkov proměnil, do toho ty Instagramy lidem asi začíná hrabat!

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 05. února 2023 12:20
Reakce na moora:

​to jste me teda inspirovaly, zkusim tim ty seslapany plochy pretrit

​Jenom nevím, jestli to bude fungovat, když to dřevo bylo předtím nalakované, až tak se v tom neorientuju, ale určitě to stojí za pokus, minimálně je to jednodušší než to broušení

Offline Jos
příspěvků moje polička 05. února 2023 12:54

Karja U nekoho, kdo nema deti a je trochu pedant, to ale celkem chapu. Ja jsem byla vzdycky extremni bordelar, ale posledni treba dva roky se to nejak zmenilo a hrablo mi. Akorat v tom nasem polorozkopanem baraku to proste nejde uklidit, tak je tu bordel stejne. A strasne trpim na navsteve u nekoho, kdo ma treba nove postaveno a uklizeno, ze bych chtela taky. Za mesic snad konecne zacne velka zmena podlah a bude nova kuchyne, tak jsem zrovna chlapovi rikala, at se pripravi na teror, ze jako budu pak hrozne prisna a bude si pekne otirat kazdy flek od hrnku! 

Jinak my mame v pracovne treba dlazbu v dekoru dreva a je to ok. Akorat jsem poucena ze bile spary priste nee. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 05. února 2023 13:02

Jos Já jsem asi v pohodě, ale chci bejt ještě víc . Pamatuju si, jak jsme byli na párty u jedněch sambovejch přátel, a tam byl fakt bordel, dost lidi, jak se tam něco chystalo, na celé lince nebylo 5 cm plochy, směs všeho, na zemi zbytky, do toho morče, ještě jiná havěť, různý kameny a hračky nehracky děti, terasa zaskladana ruznejma věcma,zřejmě od jara jak to prijde, jako byl to mazec. Teď přišla z prace ta žena, s takovým klidem a úsměvem, odrhnula bordel stranou, jen aby se jí tam vešel talíř, rozhledla se kolem jen aby vybrala z doneseného něco vhodného dětem na svacinu neřekla ani fň a ten klid a pohoda přišla s ní.. Ta se mi fakt líbila:-D

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 05. února 2023 13:25

Karja Já tohle vůbec nedávám. Loni jsme byli na chatě na Silvestra, asi 5 rodin. Asi si dovedete představit, jak vypadala společenská místnost a kuchyně ... jako když ses někde na víkend, tak nikdo nechce ztrácet čas úklidem, ze ano. Kromě mě ovšem  Takže pokazdy, když se stůl aspoň trochu  vylidnil, tak jsem aspoň srovnala židle, odnesla prázdný hrnky, v kuchyni srovnala lahve k sobě, setrela plochu, zametla drobky ...vždycky tak jako nenapadne, jen abych uspokojila svoje OCD. Pozitivni je, ze to vždycky někoho namotivovalo a najednou se zvedlo k úklidu x dalších lidi.
Jako upřímně já než si tam třeba hrát s detma, tak radši uklidim

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 05. února 2023 14:43

Candance můj muž nám pronajal byt se dřevěnou podlahou, kterou jsem odhalila jako vinyl. Taky to vůbec nepoznal. Já jsem spokojená, k podlahovce ideální parťák.

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 05. února 2023 15:01

Moja svagrina je taký extra bordelar,  plus nenakupuje,  nevari, čo sa týka domácnosti, presne nula. A môjho brata to už riadne štve.  

Online Pinot Noir
29921 příspěvků moje polička 05. února 2023 15:16

MP Meri jo, na poslední dovolené, kde jsme byly čtyři rodiny, se hodilo to naše brzké vstávání. Než ostatní vstali, všechny pozůstatky večerní párty jsem zlikvidovala, odpad roztřídila, nádobí vyřešila, jakž takž tu společenskou místnost a venkovní posezení urovnala. Nechce se mi dát si snídani na stůl, kde jsou talíře od večeře, nebo jít s kávou na terasu, kde je každá židle jinak odsunutá a pod stolem flašky a plechovky.

A k těm lidem, kterým vadí kapky na zemi a na stole - u bezdětných to chápu naprosto, nebyla jsem jiná. A děti, které bordelí víc než moje děti, taky úplně nedávám. Jako mlčím, ale rozšlapané jídlo a pití na podlaze mi dobře nedělá. A nosit jídlo jinam, než do kuchyňoobýváku, to prostě zakazuju, ať si myslí, kdo chce, co chce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2023 15:20

Pinot Noir já třeba nedovoluje na gauč ani nic podobného mlíku, jogurt, čokoládu. Fakt nerada to čistím. Zato s rohlíkem jsem je nechávala klidně pochodovat po bytě, drobky mi nevadí. Ale přiznám se, že v těch naklizených domácnostech se necítím dobře ani sama, natož s dětmi. Mám pocit, že mi určitě něco ukápne nebo odletí drobeček a bude to hrozně vidět.

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. února 2023 15:21

Jos No tak já poučena z minulého bydlení, že bílé spáry né, jsem si vydupala teď černý a co myslíš? Ta špína ve tmavé spáře je světlá! To nepochopíš. Příště velkoformátový a bezspárový obklad.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2023 15:23

Ale to, co tady popisujete, jako posbírat nádobí a odpadky považuju za základ i na hromadné dovolené.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. února 2023 15:24

Kan nejlepší je středně až tmavě šedá