design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. února 2023 20:23

Karja jojo, na nábytku mi to nevadí, na zdech teda taky ne, ale v paneláku spíš vadí. Ale když se kouknu na ty rohy (fakt rohy, ne kouty), co tu máme, jak jsou otřískané, tak oblouky by asi byly lepší

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. února 2023 07:16
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. února 2023 07:26

MP Meri ako radi Karja tak skus pozriet co je na trhu idealne osobne. dnes uz ponuka vinylu moze vyzerat dobre. a co sa drevodekoru tyka na podlahe tak v panelakoch ci bytovkach to vidim casto a rozdiel je ozaj len v zvolenych materialoch ako drevo ci laminat alebo ten vinyl. videla som aj fotografie zrealizovanych prerabok v panelakoch kde davali tento industrialny styl a vyzeralo to dobre. akurat k tomu treba pristupovat citlivo lebo panelak vacsinou nema obrovske okna ci miestnosti kde ten styl vynikne

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2023 07:39

MP Meri ta dobra podlaha ten byt strašně pozvedne, úplně o miliardu procent. Já ten vinyl rada nemám, dala bych (sama sobě) dřevo (ale cena, no)

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 03. února 2023 07:45

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2023 09:12

Karja Zatím si dělám jen on-line průzkum. Poslední větší reko jsem dělala ehm ... asi před 10 lety, takže se ted cejtim dost mimo mísu. Moc nevím, kde začít. 
Někdo tip na dobre podlaharstvi v Pze? Nebo je to fuk a máme zajet do Hornbachu?

Potrefenáhusa Jo, taky mi přijde, ze tema podlahama to můžeme dost zvednout (nebo podělat). Drevo mi asi neprojde, cena za prve a za druhé je muž fakt hodně proti a nevím, jestli mi to stoji za ten boj. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2023 09:16

baltik Ta první se mi líbí moc. Co je to zač? 

Ja mám prave pocit, ze normální drevodekor se mi bude hrozne blbě vybírat. Máme všechen nábytek drevenej, v ruznejch variantách (dub, mangove drevo, obecně spis tmavší) a úplně nevím, jestli vy se mi povedlo vybrat tak, aby se to netlouklo. Ten parketovy vzor mi přijde takovej neutrální/klasickej, ze tím snad nejde nic moc zkazit.

Offline baltik
4989 příspěvků moje polička 03. února 2023 09:18

MP Meri pisou, ze to jsou dubove parkety

jo a byla tam reklana na vzorkovnu podlah v Praze, firma MojePodlaha

Argentinská 40

170 00 Praha 7 – Holešovice

280 m² showroom

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2023 09:48

MP Meri a co mu vadí? Nemusi to byt jen parkety, já mám dřevěnou plovoucku, dá se to několikrát prebrousit. Ale drahy to je dost :-(

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 03. února 2023 09:51

Potrefenáhusa Že to vrže (může vrzat) a že je to choulostivý na oděr.

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 03. února 2023 10:23

MP Meri tak jestli nechcete klasické parkety, tak co zkusit nějaký dřevěný quickstep (disegno?). U jedné blogerky jsem to viděla složené do stromečku a vypadalo to hezky. 

Ta údržba a choulostivost je prostě daň za to, že to je hezký. My máme parkety dva roky, zářezů už máme nepočítaně, ale ono to v té podlaze není moc vidět. Nejhorší je ta první díra Pokud máš olej, tak jdou i lokální úpravy. Na podlaze fakt nešetřete, to by mi za hádku asi stálo, protože ji budeš mít už navěky.

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. února 2023 10:23

MP Meri osobne si myslim ze dub na podlahe je dost neutralny odtien a ladi takmer so vsetkym. nasi na tom mali polozeny nabytok tmavy a ja zase svetly a vyzera to uplne inak ale stale dobre

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 03. února 2023 10:57

MP Meri V prvním bytě jsme měli dubové parkety. Měli přes sto let, vypadaly strašně, někdo na ně lepil lino a koberec, alestačilo je jen obrousit a znovu nalakovat. Dělali jsme večírky, kdy se chodilo v botech a nic se jim nestalo. V dalším bytě byly parkety bukové. Byly špatně položené, nechali jsme je přeskládat. Muž je opět přebrousil a nalakoval. Teď je to už skoro 20 let a mají jeden velký škrábanec, který tam udělali nájemníci. nepřiznali to, ale museli tam sunout něco těžkého kovového.

Muž se při těch prvních parketách to naučil tak pěkně, že to pak párkrát dělal i pro kamarády. Všichni to těch cca 15-10 let mají určitě a bez poškození. Musí dát hodně tvrdý lak ve více vrstvách. A když jsou dobře položené, nevržou. Já jsem rozhodně pro parkety. je to investice vysoká, ale ta životnost je podle mě nesrovnatelná. A taky jdou opravit, kdyby byla potřeba.

Firmu na dodání a pokládku bych si vybírala pečlivě a chtěla reference i tu práci vidět. Právě kvůli ceně to není úplně běžné a dobře je poskládat se musí umět. A ne každá firma to umí. Kamarádce je položili moc navolno u stěn a rozjeli se hned při první topné sezoně.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 03. února 2023 11:08

MP Meri V hornbachu i Bauhausu mají hezké podlahy, mají tam široké cenove spektrum. 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2023 11:24

MP Meri ta plovoucka nevrze ani není narocna až tak na oter, ale vadí ty padající tezky předměty...jo jak píše monis - nejhorší je ta první díra

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 03. února 2023 12:35

Potrefenáhusa Co je to ta dřevěná plovoučka? Jako to je nějakej jinej způsob pokládky nebo jako že to není nalepené? 

Offline Potrefenáhusa
38896 příspěvků moje polička 03. února 2023 14:13

Karja no je to způsob pokládky plovoucí podlaha, myslím pero drážka se to jmenuje? Jen místo laminátu je to dřevěný 

nalepeny to není, dá se to rozebrat a třeba vyměnit poškozenou část 

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 03. února 2023 14:21

Karja nejsem tázaná, ale může i nemusí se lepit. Je vicevrstvá, takze na rozdíl od masivních prken rozměrově stabilnější. Ale může se dát zbrousit tak max. třikrát.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 03. února 2023 14:29

letolet Potrefenáhusa Aha, no, asi se o to názvosloví nebudupořádně zajímat;-). Mně přišlo že v tom nejsou zajedno ani v těch obchodech, co to vlastně přesně je tím myšleno. 

Offline Myrtila
5349 příspěvků moje polička 03. února 2023 14:54

Karja Mozna je to prave v tom nazvoslovi, uz je to par let, co jsme to resili, ale u te drevene plovoucky je dobre si pohlidat, jak vysoka je vrstva toho vrchniho finalniho dreva. Nam kdesi nabizeli neco, kde byl snad min nez 1 mm dubu, proste takova slupka, a to se zbrousit nedalo, asi i pri tom beznem poskozeni, co se doma prihodi, by to clovek prorazil az na tu spodnejsi vrstvu. Nakonec teda nevim, kolik mm dubu tam mame, ale rozhodne vic, a i v dirach (trochu nadsazka ) je videt jenom ten dub.