design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline monis
1611 příspěvků moje polička 07. února 2023 08:59

Karja pokud ti jde jenom o to okno v lince, tak co třeba zkusit plise žaluzie co jezdí v rámu okna a zbytek závěsy? Na klasické bych se vykašlala, ty máme my protože na plise nebyly prachy a nenávidím je

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:06

monis Jj, zbytek budou závěsy. Jde mi jen o dvě docela malá okna a možná koupelnu. Podívám se na to. Jj do těch klasických se mi taky moc nechtělo, na ty plisse se podívám, neznám je. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:11

Karja tie plise ma na kuchynskom okne a v kupelni segra, vyzera to super, daju sa zatahovat zvrchu aj zdola a najma nemaju ziadny ohavny plastovy kryt, ktory sa bezne na roletach nachadza. Tiez ich chcem dat do kuchyne ale rok som nebola schopna ist ich objednat

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:16

Mrakoplas Ty jo to mi povidej, my jsme se sambem už úplně marní, protože to je x malejch věci. Jako on je hrozně šikovnej ale na věci typu, objednám palety cihel a teď tu budu měsíc zdit nebo týden pokládat podlahu a ne že budu něco promejslet a pak to za 5 minut přidělám. Ale obyvatelny to snad bude, zařízený však nikdy. Navíc my jsme hrozny držgreše, já krome hadrů taky nic nepotřebuju:-D. Takže my co nemusíme mít to nemáme, nebo jakoze já si nekoupím něco nového, když to staré ještě mám. 

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:17

Jezismaria,  ja nesmiem nikdy nič prerabat a zariadovat,  nerozumiem 80% z toho,  čo si tu píšete

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:17

Mrakoplas Ale děkuju, já to neznám a v těch bydlenkovskych skupinách se úplně ztracim, tam znají všechno:-D

Offline monis
1611 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:22

Karja jenom se spíš díveje na dvojité plisé, co je v průřezu duté, ty jednoduché harmonikové jsou sice levnější, ale naživo vypadají laciněji.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 07. února 2023 09:29

Karja potřebuješ v kuchyni rolety, když budeš mít záclony? Asi jo, když je scháníš:)

Offline letfenixa
10901 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:34

monis to je pekné,  my potrebujeme nové žalúzie do obývačky a ja nenávidím tie klasické,  teraz sú tam zvisle. 

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:34

Karja Jo tak u okna v lince bych se zase vykašlala na záclonu :o) A plisé žaluzie do okna jsou fajn, akorát teda jedno varování. My máme zatemňovací plisé žaluzie na jižních oknech a mívaii jsme ve zvyku mít je stažené tak na půl, což se ukázalo jako ne zcela dobrý nápad, protože když svítilo sluníčko, tak se sklo okna pod žaluzií hodně zahřívalo a sklo, které zakryté nebylo bylo studené. No a tak dlouho se v tom skle ty dvě teploty praly až sklo prasklo.

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:36

Karja do okna v lince nedávej nic, nejlepší je u vaření nerušeně koukat ven.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:43

monis Děkuju! 

Pinot Noir DruI Evaeva Jo, záclonu i zatemnění tam potřebují na stopro, úplně bez debat:-D.

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 07. února 2023 09:59

Karja Ještě se zkus podívat na "plisé den a noc" (i nějaké rolety a žaluzie v tomhle stylu dělají) to máš v tom okně vlasně dva druhy v jednom, jeden je průsvitný a funguje jako záclona a druhý neprůhledný a funguje jako zatemnění. Já prostě z té záclony na kuchyňském okně nemám dobrý dojem (ale to si neber osobně, já nemusím záclony všeobecně ;o)

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 07. února 2023 10:02

DruI Jasne, no mě to přijde v pohodě i mám linku, do které se ta záclona hodí, jako do nějaké moderny by to fakt moc nebylo. Ale na tu roletu se ještě podívám!. 

Offline Malvin
1649 příspěvků moje polička 07. února 2023 11:26

Karja mám klasické zatemňovaci rolety přidělené na zdi. Pokud bys je chtěla povystrcit do prostoru, aby za nimi byla ještě záclona, tak si myslím, že by to šlo privrtat i na strop, aby to drželo a plnilo funkci.

Záclony nemám, nelíbí se mi. 

Offline 0zero7
11905 příspěvků moje polička 07. února 2023 23:20

Karjana ty plise zaluzie se mrkni urcite, mela jsem je v byvalem byte a jsou moc hezky. Ta uprava je myslim takovy silnejsi papir, neni to levny, ale super a muzes prave regulovat i shora, pouzivala jsem to v lete porad a to svetlo co to propusti je moc hezke. 

Online dupali
473 příspěvků moje polička 08. února 2023 13:51

Teď sem jdu se zařizovacím dotazem já, chystáme se rekonstruovat obývací pokoj s kuchyňským koutem, to znamená nahradit stávající kuchyňskou linku. Mám jasnou představu o uspořádání, o dekoru, materiálu, ale zasekla jsem se na úchytkách respektive na tom, nemít úchytky. Horní skříňky nejsou dle truhláře problém, udělá hladká dvířka s přesahem dole, za který se budou otevírat. Horší je, co spodní šuplíky a skříňky? Nabízí se systém Blum TIP-ON (zatlačím, otevře se šuplík, žduchnu a sám se zavře) nebo na horní hraně zadlabaná úchytka (př. Tulip Paolo nastříkaná nabílo podle dvířek).... Prosím co máte vy? Má někdo ten systém TIP-ON? Truhlář nás od něj lehce odrazuje, že je častěji nutné seřízení.

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 08. února 2023 14:03

dupali My ho máme na některých skřínkách, ted jsem si to zkoušela a jako jsem ráda, že ho nemáme všude. Přijde mi, že se to musí fakt časem nějak opotřebit. Jednu skřínku máme třeba takovu trochu vyšší a to mi přijde nejvíc nachylné, prostě čím větší dvířka tím asi horší. Vzala bych si ty zadlabané uchytky. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 08. února 2023 14:07

dupali Hlavně si u těch zadlabaných úchytek vyzkoušejte ten konkrétní typ. Některé jsou hrozně mělké a když je potřeba otevřít nějaká těžší dvířka, např. lednice, myčka, je to o prsty.

Online dupali
473 příspěvků moje polička 08. února 2023 14:22

Karjaděkuji, přesně z tohoto důvodu nás od toho ten truhlář odrazuje, že on by si to domů na každodenní použití nedal. Tak teď jen přesvědčit muže, že je to sice krásné, ale nepraktické. Holky na Parfu říkaly.....