design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 22. června 2023 08:34

Garfie Máš na to náhled jako můj muž, když hudruju, že některé věci se vlečou. Ještě dodá, že to vlastně dělá pro moje dobro, protože se mnohem déle na tu věc těším a pak mám větší radost. A taky kdyby bylo vše najednou, mám tu radost jen jednu. Takhle mám několik radostí postupně

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. června 2023 08:48

notna  Tak ho pozdravuj, ale on je to fakt dobrý přístup! A víš jak ti ulehčí život? 

Offline letolet
753 příspěvků moje polička 22. června 2023 09:52

Garfie notna já bych k tomu ještě dodala, že za ty léta protahování se mi často změní pohled na věc a původní záměr už je dávno prežitý a potřeby jiné. Nahlas to samozřejmě neříkám, protože s takovou by se nedokončilo nikdy nic :) 

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 22. června 2023 10:23

letolet Ano, ano, pohled se mi změnil včera, z chápajícího na vraždící. dva roky máme oměřenou zeď od kováře, který nám bude dělat zábradlí, tak včera přijel s tím, že by si to jako oměřil znova a při té příležitosti nám začernil metrem bílou zeď. Na otázku, zda to bude ještě letos a ceny budou ty staré, neodpověděl. :D Má štěstí, že je to pěknej a šikovnej chlap!

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 22. června 2023 11:29

Garfie Jo máš pravdu, ale já jsem fakt hodně vlažná! Já budu jakoby v provizoriu celej život:-D Navíc jsem včera na půdě našla dvě starý židle po našich, takže jich máme 6 a kašlu na to:-D. Zas nám návštěvy nemůžou moc závidět!

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 22. června 2023 11:29

No vlastně vůbec na tý půdě bylo tolik věcí:-D:-D

Offline Garfie
28584 příspěvků moje polička 22. června 2023 11:40

Karja  Můžeš mít vintage domov, to je teď moderní! 

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 22. června 2023 11:49

Garfie Karja Co vintage, ještě k tomu upcycled a trvale udržitelný. To není posměch, mě se to líbí, zejména u židlí.

Offline Karja
44750 příspěvků moje polička 22. června 2023 14:56

andulka01 No jsou fakt hnusny, hodně:-D

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 23. června 2023 09:28

Karja my budeme mať čochvíľa vintage upcycled, keďže skoro 20-rocne stoličky,  ktoré sú presne také, aké som chcela a stále chcem,  majú už škaredé sedatko. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. června 2023 11:11

Garfie tak treba dum nasich se predelava od 30.let tak nejak kontinualne. Ted se predelavaji obe patra a ja uz ted vim, ze ja to po nasich zase prekopu. No a my nebudeme mit hotovo nikdy, nikdy. Fasada, zatepleni, strecha, terasa (2x), komplet podlahy, dve koupelny, nekolik mistnosti vcetne bourani zdi, kuchyne...no a jsme tak v pulce. Ale me to uz nejak unavuje zit v tom provizoriu takovych let. Ale zas se to financne jinak utahnout neda. 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 24. června 2023 18:32

Nemáte někdo zkušenost s topením pomocí infrapanelů? Místo klasických elektrických přímotopů? Hlavně s ohledem na spotřebu? Šlo ny o doplněk ke kamnům - hlavně na předtopení ložnice/ dětského pokoje v chalupě před příjezdem.  

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 24. června 2023 18:44

MPLee mám za to, že ohřátí místnosti infrapanelem trvá dost dlouho, takže zrovna na zahřátí chalupy před příjezdem se moc nehodí, používá se tam, kde se udržuje pořád víceméně stálá teplota. Aspoň tak to bylo před cca dvanácti lety, kdy jsme řešili vytápění domu my. Nakonec jsme zvolili klasické přímotopy, které byly vzhledem k vlastnostem dřevostavby a našemu tehdejšímu způsobu života (= domů jen na přespání) vhodnější. Ty vyhřejí místnost (v dřevostavbě) za 15 minut.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 25. června 2023 08:55
Reakce na Karja:

Garfie Jo máš pravdu, ale já jsem fakt hodně vlažná! Já budu jakoby v provizoriu celej život:-D 

​presne

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. června 2023 09:41

MPLee Pinot Noir Já myslím, ze to je přesně naopak. Infrazaric udělá pocitive teplo prakticky okamžitě, protože ohriva předměty (a lidské tělo), ne vzduch jako takový, ten se ohřeje až sekundárne od těch předmětu. 
Ja ho porizovala do svoji chaloupky a je to fakt hrozne příjemne teplo, jako vyhřívat se na sluníčku. Spotřeba se různí, ale celkově rozhodne menší, než u elektrického primotopu. 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 25. června 2023 09:48

MP Meri hm, tak první článek, co mi Google nabídl (a je relativně nový), říká totéž, co platilo před těmi dvanácti lety:

https://www.srovnejto.cz/blog/infrapanely-jako-zdroj-vytapeni-jake-jsou-vyhody-a-nevyhody/

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2023 10:43

Pinot Noir my se ve škole o infra panelech učili to, co říká MP Meri ale osobní zkušenost nemám. Na chalupě máme přímotopy, ale v zimě tam nejezdíme.

Offline shark
73 příspěvků moje polička 25. června 2023 11:37

MPLee Pinot Noir  No podle mě je rodil mezi infrazaricem, kterej se dával do panelákových koupelen a vytopil opravdu rychle a mezi infrapanelem. My infrapanely doma máme a souhlasím s Pinot, ze náběh mají pomalý, což v domě nevadí, ale na rychle vytopeni chalupy to fakt není

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 25. června 2023 12:13

shark Pinot Noir já bych ty panely, nebo i přímotopy, chtěla napojené na dálkově ovládaný termostat. Tzn když vím, že v pátek ppjedu ma chalupu, tak si zapnu topení ve čtvrtek. Ne že dojedeme do vymrzlé chalupy a jdu to zapnout.

Offline Dadoo
11692 příspěvků moje polička 25. června 2023 12:22

MPLee a nepřemýšlela jsi nad tepelným čerpadlem? To můžeš zapojit taky na dálku.

Mám na mysli systém vzduch-vzduch, kdy třeba společnou místnost vytopis fakt rychle.

A nebo potom tato čerpadla dvě, to mají známí, odděleně topí dvě patra. Pak prijedou, vypnou a jedou na kamna. 

Soused má malou chatu, jedno cerpadlo a vyšlo ho to asi na 20 tisíc.