design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline shark
73 příspěvků moje polička 25. června 2023 12:23

MPLee Tak v tom případě si myslím, že je to OK

Online Pinot Noir
29924 příspěvků moje polička 25. června 2023 12:37

MPLee jasně, když takhle s předstihem zapneš, proč ne.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. června 2023 12:56

Pinot Noir Já myslím, ze to není v rozporu. Infra udělá prostě okamžité pocitové teplo na těle, ale než se (od předmětů) ohřeje okolní vzduch, tak to trvá. Je to asi jako když se do člověka v zimě opře sluníčko.

Na chatě bych to klidně používala, ale naopak spíš abych to zapla hned po příjezdu, aby bylo člověku pocitově teplo, než se chata vytopi ... Ale dálkové spínané tepelné čerpadlo je urcite lepší řešení.

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 25. června 2023 13:05

Dadoo tepelné čerpadlo nebo elektrovoltaliku zvažujeme, ale letos na takovou investici už nemáme. Asi když už, tak bychom udělali nějaké

pořádné čerpadlo pro celou chalupu. 

Online viktorka_od splavu
49372 příspěvků moje polička 25. června 2023 20:54

MPLee hlavně se to bez dotace vůbec nevyplatí

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:21

Jinak my jsme přestěhování. Už skoro týden teda. No a přestože se všichni dělníci dušovali, že to stihnou (podle mě regulérně spoléhali na to, že vymekneme a stěhování posuneme), tak to překvapivě nestihli. Takže jsme se stěhovali prakticky na stavbu a i ted je stav takový, že nemáme vůbec koupelnu (v tech vedrech lahoda, sprchovat se občas chodim na fitka, když teda seženu hlídání), tím pádem ani pracku (veřejná prádelna kupodivu není taková romantika, jako v americkejch filmech, navíc to dost leze do peněz a tahat to prádlo s kočárem nic moc), není dodelana kuchyň, smontovany skříně, natřený strop v obýváku, v každý místnosti chybí něco dozdít, radě sadrokarton, támhle rozvadec, támhle koukaj dráty pod proudem ... moje nervy. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:25

Kazdopadne nejhorší nejsou věci, který nejsou dodelany. Ale úplně nejhorší jsou věci, který hotovy jsou a už teď víme, ze jsou blbě Třeba baterie v kuchyni, která caka všude okolo (a my ještě nemáme obklady, takže lahůdka), nebo vypínač za jídelním stolem, ke kterému se nedá dostat, nove zasuvky v ložnici, které obě vyšly za postel ... a tak. Jo a pamatujete na to moje dilema s pracovní deskou tady? Tak to sem si taky mohla ušetřit. Přotože muž pak omylem objednal úplně jinou, zjistila jsem to samozřejmě až když ji namontovali. #Karjastyl

Offline DruI
5587 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:29

MP Meri Prosímtě my jsme si nechávali rezervu měsíc mezi dokončením rekonstrukce a stěhováním a stejně to řemeslníci nestihli a dodělávali jsme za pochodu. ALe teda koupelnu jsme hotovou měli, to ti přeju ať se jí taky co nejdřív dočkáš.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2023 21:31

MP Meri hele zásuvky máme za postelí taky a vůbec to nevadí, aspoň nejsou vidět. Lampičku a nabíječky tam máme zapojené pořád a ničemu to nevadí.

Ale jinak tě teda fakt lituju, to provizorium se dvěma dětmi musí být lahůdka

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:35

MP Meri no tak tvl to vam to vyslo paradne! Ale potesim te, nam napriklad vysel dvakrat predelavanej lustr uplne mimo jidelni stul (moji chybou), v koupelne mame tmu (sambova vina) a o tom, jak sem nechala odpojit zvonek a domovni telefon a uz to nikdy neslo a ani nepujde zprovoznit jsem tu psala, ne?proste kazda rekonstrukce s sebou neco takovyho prinese! Zajimala by me ta deska

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2023 21:38

711990 jo, my takových kiksů taky několik máme. Některé mě štvou víc, na některé jsem si zvykla a už je ani nevnímám.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:40

Koupelna nebude asi nikdy, to je nekonečna variace na téma "ti co měli přijít nepřišli". Tam je to jeden fail za druhým. Nejdřív jsme zjistili dva dny před stěhováním, že se muž nevejde do sprchy, takže se narychlo ještě boural strop ... pak třikrát! nedorazili dělníci. Teď o víkendu přišel jeden, šudlal to tu dva dny, ale obklady neumí, musí přijít ten druhej, tak prý snad někdy v tejdnu ...

Tak jsem si aspoň vydupala, že se tam nastěhuje pracka, protože tu mám nekecam asi 20 kg podelanejch detskej hadru, at si ji pak oblejzaj jak chtěj ... no a ono se zjistilo, že pracka neprojde futrama? Myslela jsem, že mě vomejou (kéž by).

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:43

MP Meri Kdyz jsme se stehovali do domu, nebyla hotova ani koupelna, ani kuchyn. Nastesti ve sklepe byla stara pradelna, kde jsme se mohli umyvat a prat. Kuchyn jsem spatne vymerila, takze baterie neni umistena uprostred drezu, ale kousek vedle, a uz to tak asi zustane navzdy. Ale uz jsou to 4 roky, na nedostatky jsem si zvykla, a ty zacatky clovek vytesni ;-)

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 25. června 2023 21:46

MP Meri Jo, pracka, tak ta nam taky neprosla futrama. Muz musel sundat predni panel, a pak jsme ji tam nasoukali. Ta uz nam musi vydrzet nafurt.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 25. června 2023 21:49

ziginka my jsme kvůli nové pračce museli zbourat polopříčku (před tím jsme měli menší), futrama teda prošla, i když zlí jazykové tvrdili, že určitě neprojde. Je to teda na milimetry a musí se vysadit dveře.

Offline rysamona
1111 příspěvků moje polička 26. června 2023 06:13

Koupelna má noční můra. Předělávali jsme ji v době kdy už jsme tam bydleli. Dělala to firma a komplet a při podpisu smlouvy mě osvítil duch svatý a já trvala na přesných termínech. Něco jako třicet dní po začátku práci stanovených na 15.zari. jezdili jsme se sprchovat ke tchánům do vedlejší vesnice. První tři týdny se nic nedělo, třeba přišel jeden chlapík na dvě tři hodinky. Poslední týden týden tam bývali až do večera a poslední den dojel i šéf uklízet bordel a to byla sobota. Takže když jim hrozila pokuta tak si pohli

Offline monis
1613 příspěvků moje polička 26. června 2023 07:57

MP Meri my bydlíme sva roky v "novým" a koupelna je moje noční můra hlavně díky obkladům. Máme kombinaci dvou velkoformátových obkladů od dvou výrobců, ale nikdo nás už ve studiu neupozornil, že i přes to, že jsou oboje kalibrované se to nesejde ve spářepotom nám obkladači vyspárovali podlahu a stěny jiným odstínem spárovky a stavbyvedoucí nám tvrdil, že se nam to zdá. No a vrcholem byl obklad za kuchyní z metrodlaždic, kam experti dali kazové kusy, přestože bedna obkladů zbyla. Samozřejmě to už bylo v epoxidu, který nejde předělat...Ještě máme ikea umyvadlo,ze kterýho teče voda na zem

Offline letfenixa
10902 příspěvků moje polička 26. června 2023 19:42

Môj muž je majster na tieto práce, čo tu popisujete a keď prerabal byt,  ktorý prenajímame, tak na existujucu práčku presne vymuroval vyklenok, do ktoreho sa nevoslatak sme kupovali novu.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 26. června 2023 19:57

MP Meri soucitim moc! Kdyz jsme se stehovali, 1x batole + 1x kojenec, obe latkove pleny, nemeli jsme ani topeni, ani koupelnu, ani teplou vodu. Stehovali jsme se v srpnu, topeni byli v prosinci, pracka taktez, rok jsme se koupali ( vsichni! Vcetne me, tehotnyho vorvane) v detsky vanicce v kuchyni na zemi. Nez se narodil treti kousek, rvala jsem, ze tu koupelnu fakt chci, jinak to dite neporodim :) do toho jsem psala diplomku a delala statnice, nerada na tu dobu vzpominam, nerada...

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 26. června 2023 21:17

moora klobuk dole. Uz len statnice s tolkymi detmi by boli moj koniec, nieto este v takych podmienkach.