design a architektura

09. října 2016 22:17
Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 07. července 2023 14:22

Mohučanka jo, my jsme prave pořídili tu ikea hemnes postel, máme ji rozloženou na dvojpostel s vidinou, ze jednou bude složena a poridime druhou. Satni skříň, knihovna a je tam narvano

Taky to má tak tech 16 m2 

Offline brrr
12367 příspěvků moje polička 07. července 2023 14:54

Kluci mají pokojíček docela velký, ale okna v rohu, takže přepůlit to nejde. Každopádně ani jeden pracovní stůl nevyužívá, mladší píše ukoly v kuchyni a starší neznámo kde. Předtím je psal na zemi. Pracovní stůl slouží jako odkladiště, teď tam mladší tvoří nějaká graffiti.

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 08. července 2023 09:58

Potrefenáhusa k ty sedačkoposteli. Mně se moc líbí, do jednoho interiéru jsem ji už dávala a se spoustou polštářů (samostatné šikmé opěráky, hledala bych na Favi) by mohla být i celkem na sezení. A koukala jsi na sametové sedačky? Údržba snadná, stačí vlhký hadr na cokoli vylitého, na chlupy, na drobky. Kočky to trochu kuchaj, ale zatím to skoro ani není vidět, mám ji tři roky. 

U nás se sedačka jednou rozložila a už tak zůstala, čteme i tv sledujeme vleže. Návštěvy jsou hlavně rodina, ti si taky rádi natáhnou nohy. 

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 08. července 2023 11:09

andulka01 prave bych se rada vyhnula čemukoliv latkovymu, přes co by musela bejt prehozena deka, latkova sedačka s tím coklem fakt nejde. 
už mě i napadlo to nechat udělat u truhlare, postel se zábradlím se sklonem

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 08. července 2023 12:58

Potrefenáhusa 

To bys ale musela mít fakt jen dřevěný lavice, jinak přece na nějaký látce budeš sedět vždycky (když to nebude kožený), pořád budeš potřebovat polstrování 

Já špekuluju až se mi z hlavy kouří, ale nějakej ten hadr mi tam vychází furt prostě, na holým dřevě u televize sedět nehodlám...

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:14

barbucha jj, ale pokud by tam mohla bejt postelova matrace s chranicem a na tom nataženy prosteradlo, přišlo by mi to ideální, my máme tu deku neustále někde shrnutou nebo pod ni ruzne zalejza dite 

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:20

andulka01 Tak to mě nenapadlo, ze by sametová šedá ka byla takovej držák. A ta tvoje se mi líbila! Už jste na ni něco vylili? Třeba kafe nebo tak? Jestli to fakt funguje to utření nebo se tam dělají mapy?

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:27

Potrefenáhusa 

Já mám ty deky dost široký takže jdou zastrčit (a nedisponuju lezoucíma dětma), a jestli mám prát deku nebo prostěradlo by mi bylo asi fuk, votravný stejně. Že eště nikdo nevymyslel bezúdržbový čalounění, dyk tady máme snad nejvíc domácích zvířat na světě!

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:31

barbucha bratranec něco takovýho měl, nejakej spesl matros, vypadalo to úplně jak kratouckej samet, zkusím se zeptat, jak se to jmenovalo 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:36

Potrefenáhusa 

To by mě teda zajímalo! O sametu tady mluvila už andulka01

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:50

Karja máme tmavě petrolejovou, kafe zatím asi ne, ale jak na ní žijeme a jíme, tak džus, jogurt, pišingr, víno (i červené, ale byla jsem fakt rychlá s úklidem), omáčka, mlíko. Ono to díky těm chloupkům nepronikne tak rychle do tkaniny a jen se to setře nebo trošku vydrbe. Snažím se predejít čisté čokoládě a tukům, ale když je člověk rychlej, tak v poho. Ale máme v 99% dospěláckej režim. 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:51

barbucha no dyť vo tom tady melu

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 08. července 2023 13:53

andulka01 No my tu sedačku máme taky víc špinavou od dospelaku:-D. Tak to zní dobře i vypadala moc pěkne. Já to chci ještě tak tři roky dát se současnou, ale ona má takový hnusný látkový záda, takže má přesně dané místo u zdi....fakt praktický:-D. Ale zatím mi přijde nová jako rozmar, pak bych to mohla zkusit ten samet. 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 08. července 2023 14:02

andulka01 

By mě zajímalo jak by ten samet ustál slintání - Poppy si tam volizuje tlapky, u toho slintá samozřejmě a dělá to takový skoro jako krvavý fleky... když tam leží i v noci, nemám šanci to včas utřít. Obávám se, že by to moc nefungovalo...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 14:06

Potrefenáhusa ještě mají v ikei takovou tu postel, co se skládá tak, že matrace blíž ke zdi vytvoří opěradlo. Ale bůhví jak pohodlné to taky není, ten sed je dost hluboký.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 14:08

Karja my máme normálně čalouněnou sedačku v barvě řekněme mléčné čokolády a taky nijak flekatá není, všechno šlo bez problémů vyčistit. Děti na ní tolik nejedí, ale už toho schytala dost, čaj, polívku, byla poblitá,...

Online Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 08. července 2023 14:12

Evaeva ta je fakt blba, na ty se blbě sedi i lezi a je celá taková fakt levná 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 14:13

Potrefenáhusa jo? Možná už mají jinou, já na ní spala několik let a nepamatuju si, že to bylo blbé.

Offline Karja
44748 příspěvků moje polička 08. července 2023 14:25

Evaeva No u nás je po čištění taky čistá, ale takové to běžné utření doma vytváří hrozně mapy. 

Offline Myrtila
5353 příspěvků moje polička 08. července 2023 14:28

Karja Sedačku z toho sametu (mykroplyš? nevím přesně) mají švagrovci, přežila dvě děti a psa a pořád vypadá dobře, akorát se už propadly podsedáky, takže výměna prý bude, ale ne z důvodu potahu. Prý jediná údržba je co nejrychleji fleky otřít hadříkem, aby se nestihly pomalu vsáknout, jinak nic.
My máme nějakou s potahem, co by taky neměl natahovat bordel, ale po 4 letech je úplně strašná, necháváme ji čistit 2x ročně a v mezičase děláme, že ty fleky nevidíme, zůstávají na ní skvrny od všeho, včetně vody po domácím čištění. Jenom profi čištění s vysavačem to trochu stáhne.