design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Evaeva
příspěvků moje polička 08. července 2023 14:28

Karja aha, to naše vůbec, to čalounění má trochu strukturu

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 08. července 2023 14:34

barbucha i kočky slintaj. Ty živočišný fleky se celkem snadno vydrbou i další den. Vezmu to mokrým froté ručníkem a je jak nová.

Offline JankaM
3109 příspěvků moje polička 08. července 2023 15:04

Jak to tady čtu, nakonec budu ráda že sedačku nevlastníme

Offline RoSa
10186 příspěvků moje polička 08. července 2023 16:25

Potrefenáhusa barbucha 

ten spešl matroš bude nejspíš Alcantara - to je fakt tutovka, omyvatelnej jakožesemiš

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 08. července 2023 18:12

RoSa Jj, tak prej alcantara nebo Novalife

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 09. července 2023 10:39
Reakce na RoSa:

Potrefenáhusa barbucha 

ten spešl matroš bude nejspíš Alcantara - to je fakt tutovka, omyvatelnej jakožesemiš

​Velurová umělá kůže! Jakožesemiš! Jen z toho popisu mi naskakujou pupínky. Tak nic teda. Dokud bude Poppy, budu holt prát ty deky, a pak si pořídím sedačku novou, s látkovým/plátěným potahem.

Offline RoSa
10186 příspěvků moje polička 09. července 2023 10:49

barbucha proč hned fuj a pupínky?! to neni žádnej lacinej vikslajvant, dokonce i takovej Ligne Roset to používá na čalouněný sedačky... ikonický Togo bylo (krom jiných provedení) taky z alcantary...

(a v osmdesátkách si z toho Němky nechávaly šít kostýmky a kabáty )

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. července 2023 10:55

barbucha je to fakt dobrý, znám to naživo 

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 09. července 2023 10:57

RoSa 

Já nevim, zní mi to hrozně. Taky to bude asi "teplý", ten potah No já mam radši obyč látku prostě, bez (mikro)chlupů, z bavlny aspoň částečně... Musela bych to vyzkoušet. 

Offline RoSa
10186 příspěvků moje polička 09. července 2023 11:06

barbucha když už přírodně textilní, tak z vlny - bavlna je na chalupu!

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 09. července 2023 11:07
Reakce na Potrefenáhusa:

barbucha je to fakt dobrý, znám to naživo 

​Na údržbu asi cajk, ale mně se ten "samet" nelíbí, já jsem obyčejnej člověk a stačí mi ta látka z Ikey např.

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 09. července 2023 11:27

RoSa 

Vlnu jsem snad ještě neviděla, já zas každej den po sedačkách nekoukám... která má vlnu například?

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. července 2023 11:48

barbucha ono to není samet, ten chlup je úplně kratounkej, delaj se z toho i potahy autosedacek nebo volantů

ta ikea se mi líbí taky, jenže u nás je to proste neudržitelný 

mne by stačilo, kdyby ikea ten náš karlstad neprestala po 20 letech vyrábět včetně náhradních potahu, 8-10 tisíc za novej potah na starej gauč se mi dávat nechce 

Offline RoSa
10186 příspěvků moje polička 09. července 2023 13:01

barbucha Molteni, Bonaldo, Vitra... je toho spousta!

ta vlna má nějakou přirozenou ochranu před zašpiněním... lanolin?

a tak mě napadá, když to potřebujete hodně odolný: co nějakou tu venkovní sedačku?

Offline barbucha blogger
35916 příspěvků moje polička 09. července 2023 13:30

Potrefenáhusa 

Jo, autosedačky mě napadly, a moc těm jejich potahům právě nefandím. 

Nový potahy jsou zbytečně drahý, to rovnou koupim celou sedačku radši. Časem... do dalšího psa už stejně nepůjdu

RoSa 

Dobrej nápad ty venkovní stejně si ale myslim, že proti tomu Poppy slintání nebude odolná žádná, vona ty fleky stejně udělá... a ty venkovní asi nebudou tak pohodlný, potřebuju nějakou na který se i dobře spí... no uvidíme, nehoří. Jen mě to při každým praní těch dek znova naštve, no. 

Offline RoSa
10186 příspěvků moje polička 09. července 2023 16:48

Potrefenáhusa hele a něco takovýho? je to sundavací, pratelný, a na sbazaru i s tou pohovkou za pár korun...

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. července 2023 16:56

RoSa Jj, my to měli na usaku, ale kocour prokuchal i to. Já teď koupila podobnej natahovaci potah naposled na Vánoce, ale jak sw ta sedačka hodně pouziva divnejma způsobama (já s miminem v ruce do tureckyho sedu, hrabajici pes a odrostly batole), tak to z toho tak ruzne slejza a vypadá podobně věcně rozhrabaně jak s dekou 

pro nás asi fakt leda nejakej venkovní plast a jednou za měsíc to vzít wapkou

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 09. července 2023 19:46

Pisu i do blbych dotazu, nevite nahodou nekdo o hezke parcele na rod. dum v Praze? 

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 09. července 2023 20:37

Potrefenáhusa hele my máme taky nějakou údajnem super nesmpinící se a olnou sedačku. Samozřejmě byla jako prase pořád, protože pes. Máme na ní už asi 4 roky ten natahovací potah z decodoma nebo z jakýho hroznýho eshopu. Mezi sesákem a opěradlem máme ty fixační pěnový válečky a nic neslejzá a nevytahuje se. A před nějakou dobou jsem koupila obyčejný obdélníkový chrániče matrace, nastříhala a zapošila jsem je na rozměr sedáků a máme mezi sedačkou a potahem ještě to. Potah peru tak 2x měsíčně, suším v sušičce a pořád je v pohodě. Kuchající kočky to bohužel teda neřeší. Tu ikea postel/pohovku mám u našich v pokoji, ale vlastně mi sezení na ní hrozně vadí. Ale jsem prcek, tak možná proto

Offline Potrefenáhusa
38900 příspěvků moje polička 09. července 2023 21:10

MPLee dík! Co jsou fixační penovy válečky? 
ty kočky jsou fakt pruser, je to už uolne durch na tu konstrukci a malej sedivej hajzlik z toho vykusuje molitan i zubama....