Karja aha, to naše vůbec, to čalounění má trochu strukturu
design a architektura
barbucha i kočky slintaj. Ty živočišný fleky se celkem snadno vydrbou i další den. Vezmu to mokrým froté ručníkem a je jak nová.
Jak to tady čtu, nakonec budu ráda že sedačku nevlastníme ![]()
ten spešl matroš bude nejspíš Alcantara - to je fakt tutovka, omyvatelnej jakožesemiš
RoSa Jj, tak prej alcantara nebo Novalife
Potrefenáhusa barbucha
ten spešl matroš bude nejspíš Alcantara - to je fakt tutovka, omyvatelnej jakožesemiš
Velurová umělá kůže! Jakožesemiš! Jen z toho popisu mi naskakujou pupínky. Tak nic teda. Dokud bude Poppy, budu holt prát ty deky, a pak si pořídím sedačku novou, s látkovým/plátěným potahem.
barbucha proč hned fuj a pupínky?! to neni žádnej lacinej vikslajvant, dokonce i takovej Ligne Roset to používá na čalouněný sedačky... ikonický Togo bylo (krom jiných provedení) taky z alcantary...
(a v osmdesátkách si z toho Němky nechávaly šít kostýmky a kabáty
)
barbucha je to fakt dobrý, znám to naživo
Já nevim, zní mi to hrozně. Taky to bude asi "teplý", ten potah
No já mam radši obyč látku prostě, bez (mikro)chlupů, z bavlny aspoň částečně... Musela bych to vyzkoušet.
barbucha když už přírodně textilní, tak z vlny - bavlna je na chalupu!
barbucha je to fakt dobrý, znám to naživo
Na údržbu asi cajk, ale mně se ten "samet" nelíbí, já jsem obyčejnej člověk a stačí mi ta látka z Ikey např. ![]()
Vlnu jsem snad ještě neviděla, já zas každej den po sedačkách nekoukám... která má vlnu například?
barbucha ono to není samet, ten chlup je úplně kratounkej, delaj se z toho i potahy autosedacek nebo volantů
ta ikea se mi líbí taky, jenže u nás je to proste neudržitelný
mne by stačilo, kdyby ikea ten náš karlstad neprestala po 20 letech vyrábět včetně náhradních potahu, 8-10 tisíc za novej potah na starej gauč se mi dávat nechce
barbucha Molteni, Bonaldo, Vitra... je toho spousta!
ta vlna má nějakou přirozenou ochranu před zašpiněním... lanolin?
a tak mě napadá, když to potřebujete hodně odolný: co nějakou tu venkovní sedačku?
Jo, autosedačky mě napadly, a moc těm jejich potahům právě nefandím.
Nový potahy jsou zbytečně drahý, to rovnou koupim celou sedačku radši. Časem... do dalšího psa už stejně nepůjdu ![]()
Dobrej nápad ty venkovní
stejně si ale myslim, že proti tomu Poppy slintání nebude odolná žádná, vona ty fleky stejně udělá... a ty venkovní asi nebudou tak pohodlný, potřebuju nějakou na který se i dobře spí... no uvidíme, nehoří. Jen mě to při každým praní těch dek znova naštve, no.
Potrefenáhusa hele a něco takovýho? je to sundavací, pratelný, a na sbazaru i s tou pohovkou za pár korun...

RoSa Jj, my to měli na usaku, ale kocour prokuchal i to. Já teď koupila podobnej natahovaci potah naposled na Vánoce, ale jak sw ta sedačka hodně pouziva divnejma způsobama (já s miminem v ruce do tureckyho sedu, hrabajici pes a odrostly batole), tak to z toho tak ruzne slejza a vypadá podobně věcně rozhrabaně jak s dekou
pro nás asi fakt leda nejakej venkovní plast a jednou za měsíc to vzít wapkou ![]()
Pisu i do blbych dotazu, nevite nahodou nekdo o hezke parcele na rod. dum v Praze?
Potrefenáhusa hele my máme taky nějakou údajnem super nesmpinící se a olnou sedačku. Samozřejmě byla jako prase pořád, protože pes. Máme na ní už asi 4 roky ten natahovací potah z decodoma nebo z jakýho hroznýho eshopu. Mezi sesákem a opěradlem máme ty fixační pěnový válečky a nic neslejzá a nevytahuje se. A před nějakou dobou jsem koupila obyčejný obdélníkový chrániče matrace, nastříhala a zapošila jsem je na rozměr sedáků a máme mezi sedačkou a potahem ještě to. Potah peru tak 2x měsíčně, suším v sušičce a pořád je v pohodě. Kuchající kočky to bohužel teda neřeší. Tu ikea postel/pohovku mám u našich v pokoji, ale vlastně mi sezení na ní hrozně vadí. Ale jsem prcek, tak možná proto ![]()
MPLee dík! Co jsou fixační penovy válečky?
ty kočky jsou fakt pruser, je to už uolne durch na tu konstrukci a malej sedivej hajzlik z toho vykusuje molitan i zubama....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.