continuity Já s tebou v zásadě souhlasím, taky nejsem fanoušek provizorií. Ale v případě, kdy bude palanda využitelná až za pár let bych to řešení prostě odložila. To pořizování dalšího nábytku je ale dobrej argument, tam to provizorní řešení může bejt vážně spíš na škodu.
design a architektura
Len to nikdy nevíš, jak to bude. Naše holcicky spaly v jedné posteli snad do osmi let mladší. Ale nikdy jsem nelitovala, že jsou ty postele dvě. buď byly nahoře nebo dole, jak se jim chtělo. Taky tam občas přespala návšteva nebo někdo z nás.
Tak presto, ze jsem zastance kvalitnich vestavenych skrini, tak v byte mnohem vic preferuju to "provozorium". Potreby se meni, vkus a pozadavky taky, takze byt se meni prubezne s nami. Nabytek se promenuje, stehuje, prizpusobuje. Za tri roky mame uz asi pate rozlozeni nabytku v obyvaku
Ja bych se do nejakeho nakladneho reseni palandy, ktera bude potreba az za par let, rozhodne nepoustela. Az to bude aktualni, rozhodla bych, co bude detem vic vyhovovat a jak to udelat. A do detskeho pokoje asi nikdy kompletni vestavene reseni nedam, prijde mi to svazujici. Ja si ale nabytek po mistnosti stehovala uz v puberte
mozna zacatek me drahy architekta ![]()
Zuzuli my si se ségrou taky přestavovaly pokoj od rané puberty. Měly jsme ty rozdělovací palandy a teda stoly byly napevno pod okny. Ale přestavěly jsme skříně, na ně daly ségry postel, moje postel byla těch mezikusech, po pár letech jí ségra chtěla taky chtěla dát níž, takže další přestavba, teď má ten stejný nábytek třetí ségra, akorát stůl má jiný
Klukům bych právě chtěla taky koupit ty variabilní palandy, se dvěma postelems u země by jim nezbylo moc místa na hraní.
Jak se tady řešili ty pevné podložky pod matrace, tak bych přispěla naším poznatkem. Máme postele od truhláře a pod nima skříňky. Nahoře byla pevná deska, takže při koupi matrace nám paní řekla, že je nutné mít rošt a nebo právě pořád větrat matrace. No žádný problém, mimo peněz, se kterými jsme nepočítali. Jenže když jsme do těch připravených postelí dali rošt a matraci, tak rázem matrace už byla nad tou zábranou a museli se zase měnit postele. Truhlář to pořešil, u hotového nábytku by to byl problém.

A i když to jde rozdělávat a postele můžou být i na zemi, tak to do dnes vyhovuje. Jen místo nafukovaček už mají dole rozdělávací křesla a skříňky už nejsou bunkry, ale fakt skříňky.
Evaeva ja bych chtela do detskeho pokoje nejaky modularni system, co se bude preskladavat, doplnovat, stehovat... Proste jak dcera poroste a budou se menit jeji pozadavky. Uplne si nedokazu predstavit, ze bych nechala udelat nabytek na miru a vydrz s tim, dokud odtud neodejdes. Mit stejne rozlozeny nabytek skoro dvacet let se nelibi ani me, jako dospele, natoz diteti, co projde tolika fazemi zivota. Ja sama mela v detstvi nejdriv maly stolek na malovani, pak velky stul ve skole, v patnacti jsem si vybrala novou postel a knihovnu, na gymplu se do pokoje nacpalo kreslo na cteni, pri uceni na maturitu jsem stehovala stul doprostred pokoje, protoze me deptalo zirat u nej do zdi, takze jsem pak sedela pod oknem celem do mistnosti... Vzdycky se menilo rozlozeni vseho nabytku, aby se to nejak veslo a poskladalo. Jen postel byla asi na peti moznych pozicich. Nabytek vnimam jako "organickou" cast bytu, ktera se meni v case spolu s obyvateli. Narozdil od sanity nebo kuchynske linky, kterou delas na nejaky delsi casovy usek.
Zuzuli No a máš už tip na ten modulární systém?;-)
Zuzuli jo, to je ideální. My zas tolik možností neměly, pokoj jsme měly malý a postele mohly být prakticky jen na jednom místě, pokud jí člověk nechtěl mít celou pod oknem. Ale i tak těch změn proběhlo několik. Kluci zatím obývají dva pokoje, v jednom spí. I pokud by byli jen dva, bylo jasné, že jednou budou chtít být každý sám, takže nic definitivního by nešlo. I teď, jak budou tři, počítám, že se to bude pořád měnit. Vždyť jen za dobu než půjdou do školy, vystřídají tři postele
Zuzuli odkedy je malý na svete, nábytok v obývačke aj spálni zmenil svoje rozloženie minimálne 5-krát.
Zuzuli pekne si to napisala, suhlasim s tebou. Neviem si predstavit mat rovnaku detsku izbu ci maju deti 3 alebo 17 rokov. Tiez sme za tie tri roky detsku izbu uz raz preskladavali. Ked budu obidvaja chodit do skolu, pocitam s dalsou vacsou zmenou a potom v puberte ak budu chciet kazdy svoje sukromie.
Ta kura postel bol taky rodicovsky fail, ked sme si blahovo mysleli, ze deti budu spat same v izbe
. Ale zas je to perfektny bunker, vyuzitie si nasla. A raz snad aj na spanie bude :)
Trochu tématicky k dětským pokojům. Potřebuju na chalupě vyřešit hrací prostor pro děti v sednici. Problém je, že je fakt pěkná a přijde mi, že se tam nic nehodí. Od země je chladno a děti jsou malé (plus se ale počítá s občasným pronájmem jiným lidem). Napadla mě kravská kůže, ale to asi nebude moc izolovat. Nebo pak něco jako Tyto puzzle Nebo nějaký klasický koberec? 
MPLee Koberec
MPLee tady se mi hodi jedine klasický vlněný koberec.
MPLee Moje babička měla v chalupě a síni takové ty háčkované koberce a koberečky ze zbytků látek. Dělala je jak kulaté, tak obdelníky, vydržely všechno a prala je vždycky v trokách a sušila na plotě. Ale každý jiný koberec bude taky pěkný.
MPLee nakolko píšeš že to aj prenajímate, tak by som zvážila sisalovy koberec. Vydrží všetko
MPLee já bych dala nějaký větší kusový koberec. S dětmi a pronájmy ale asi ne úplně vlněný, něco co půjde líp udržovat nebo ti nebude líto, že se to zničí.
MPLee ten sisal vypadá na dřevěné podlaze hezky, ale moc odolné to není. My ho máme pod rostoucí židlí a jak ses tím pořád šoupe, tak ty spoje už povolují viz foto. Ale v ikea jsem viděla jeden, co byl tkaný hodně nahusto a mohl by být odolnější. Ale tento copánkový nedoporučuji.
Na údržbu to není problém. Pořád v tom máme zbytky příkrmů a jenom otíráme mokrým hardem a vysajeme.
Chalupu máte krásnou.

MPLee a co nějaký ten koberec, jak může být v exteriéru? Ten by na údržbu mohl být dobrý.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.