design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline Myrtila
5355 příspěvků moje polička 09. února 2024 09:26

Muslik My máme tmavý granit, je skoro černý s takovou jemnou strukturou, jako by v něm byl nasypaný zlatý písek. A vodníkámen je na něm vidět fakt hodně. Ale předtím jsme měli nerezový, na něm se vodní kámen taky hodně usazoval, a ještě, jak jsem ho opakovaně drhla, tak jsem ho postupně houbičkou poškrábala. Podle mě je to s tvrdou vodou prašť jako uhoď, buď drhneš vodní kámen, nebo fleky ze světlého dřezu. 

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 09. února 2024 09:29

ja teda s tim Savem nevidim zadnou vedu, nastrikam, pockam tak minutu maximalne, prejedu kartacem, splachnu. vycisti granit i nezer uplne bez problemu leta.

Offline viktorka_od splavu
49374 příspěvků moje polička 09. února 2024 09:31

eee nerez samozrejme.

mam dietu

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2024 11:05

Muslik já ho napustím a pak do něj trochu sava cmrndnu. Po hodině, dvou vypustím a spláchnu.

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 09. února 2024 13:27

barbucha přidávám se ke chvále tvé kuchyně

1/ police místo skříněk nahoře je můj sen, ráda se dívám na mnou vybrané nádobí
2/ co nevidím, neexistuje - musím mít po ruce olivový olej, sůl, pepř a nože, kafe, sirup a u dřezu jar
3/ my jsme teda poněkud bordeláři, takže teď je na lince o moc věcí než bych chtěla, o víkendu nám plánovaný letecký den pro zbytečnosti

Jako hodně veliký zlepšení života v malé kuchyni je pro mě deska na zdi s háky na zavěšení pánví a menších hrnců, taky se na ně vlastně ráda dívám. Nemusím furt do skříněk dole a hlavně nemusím přehrabovat ty do sebe naštosovaný pánve.

Offline andulka01
12859 příspěvků moje polička 09. února 2024 13:28
Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 09. února 2024 13:59

na nerez dřez se mi osvědčila kyselina citrónová

nasypat, zalít horkou vodou, po pár minutách spláchnout a bez škrábanců jako novej 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 09. února 2024 18:09

Lama_z_Lana ta mramorovana deska co dala notna by tam byla moc hezka, taky myslim, ze bila s necim bude vypadat nejlip, kdyz se ti neco bude libit nejlip je mit vzorek barvy kuchyne nebo si obe vzit domu a vyfotit s podlahou. I ta prvni v odkaze je fajn, takova svezi. Presne neco takovyho jak jsou ty dve by se ti tam hodilo.

A posuvny dvere super napad, mohly by byt bily jak ty ostatni v byte, uplne to vidim. 

Online barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. února 2024 13:03

andulka01 

Tys to vystihla - co nevidím, neexistuje. Pokaždý se hrabat ve špajzový skříni, když si chci zakápnout salát?  Jak musím něco hledat, t.j. nemám to v ruce hned, tak mě berou všichni čerti. A tahání nádobí, kdybych potřebovala pánev na rychlou snídani, to je děs - pročež mi taky visej na zdi... včetně mosaznejch (?) hrnců co vlastně nepoužívám, nejsem si úplně jistá jejich nezávadností, jsou prastarý - ale taky se na ně ráda koukám.

Aktuálně plánuju nakoupit reprezentativnější hrnky, aby byl ten výhled lepší Těch pár od zřítelnice a zetě samozřejmě musej ze sentimentálních důvodů zůstat, ale půjdou (každej pes jiná ves) až do druhý řady a ostatní poletěj. Tady tyhle se mi zdají na denní používání docela dobrý a prakticky zadarmo vzala bych hned dvě sady... ale uvítám i další tipy na podobnej styl, kdyby tě něco napadlo! 

Offline Nadja Kochanski
příspěvků moje polička 10. února 2024 14:07

Překvapují mě zkušenosti s některými granitovými dřezy. Mám 4 roky tmavý granitový Primagran a je jako nový. Mají dokonce záruku 35 let, tak jsem zvědavá na další roky.

Offline Mini
příspěvků moje polička 10. února 2024 14:52

barbucha andulka01 
To je vtipny jak to na kazdy jinak :) nesnasim cokoli venku A varim rada!

Lama_z_Lana mala mycka, trouba, varna deska jsou uplne v pohode :)

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 10. února 2024 18:18

Minidíky moc za fotku! 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 10. února 2024 18:22

Já jsem dneska udělala takovou první tour. Obešla jsem SIKO, Oresi, Sconto (tam jsem měla smůlu, páč zrovna kuchyně předělávají) a Asko - abych měla lepší představu hlavně o rozměrech a proporčním rozložení. Do těch kuchyňských studií v centru se zatím stydím, no . Pár zajímavejch postrehu mám z toho Sika, takže výsledek je, že už vůbec nevim, co chci

Online barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. února 2024 22:25

Mini 

No vida, na tebe jsem si hned vzpomněla, jaký to asi máš, když tak vidím tvůj styl (outfitů) Dík za fotku! Nezklamala

Ale jo, každej je jinej... hlavní je, aby se v tom člověk cítil dobře - měl to podle svýho v rámci možností. 

Offline Pinot Noir
29927 příspěvků moje polička 10. února 2024 22:30

barbucha jo, každej je jinej. Mně se ty tvoje police třeba vizuálně líbí, ale vím, že by mě to zabilo.

Úplně se vidím, jak po dvou týdnech sedím v rohu místnosti, čumím do zdi vodnatým pohledem a kývu se zepředu dozadu.

Online barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 10. února 2024 23:04

Pinot Noir 

Haha. Dopadla bych úplně stejně v nějaký pitevně. No, možná ne stejně - popadla bych sekeru a trošku to tam zútulnila!

A to teda, jak jsem nedávno zrovna psala, mám ráda pořádek! Věc, která někam (podle mě samozřejmě) nepatří, je neprodleně zlikvidována a pachatel příkladně ztrestán... u mě nenajdeš jedinou botu mimo botník, jedinou ponožku mimo prádelník... kromě ozdobnejch lapačů prachu aka svícny, fotky apod. na místech jim určených nikde nic nepatřičnýho neleží, nikdy... ale prostě tohle domácký kuchyňský prostředí (zlí jazykové asi řeknou rovnou bordel ) si vysloveně užívám!

Offline Mini
příspěvků moje polička 11. února 2024 08:45

barbucha jsem konzistentni :) kuchyn slouzi uz vic nez 15 let Tesim se nekdy na novy podlepeny drez a supliky bez uchytek Jinak se vse zrekonstruuje do uplne stejne podoby

Moje kamaradka ma kuchyn podobnou tvoji Vsude neco Citim se tam steasne dobre Je to utulne

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. února 2024 08:55

Ono taky druhá věc je taky, jestli je ta kuchyň samostatně, třeba za "rohem" nebo součást toho obýváku. To co by se mi líbilo mít kuchyň někde bokem by nevypadalo dobře v tom současným set-upu. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 11. února 2024 09:01

barbucha já právě potřebuju pitevnu, protože ta je v našem podání zútulněná až až

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 11. února 2024 09:04

Jinak teda jsem včera u jedné mini kuchyně narazila na to rozložení, který mi tu bylo doporučovány a kupodivu to nebylo vůbec blbý a i celkem prostorný. Tj. Dvouplotýnková deska úplně vlevo, mezitím 60 mycka a úplně vpravo dřez, ten já bych chtěla bez odkapávače a úplně v poho by mi ta 40-45 stačila. Tady ta linka má dohromady 170cm, takže +2x60 z každý strany (kdybych se vrátila k verzi se dvěma komínama ) by se mi sem vešlo.

Co mě teda včera trochu nalomilo je to mít všechny horní skříňky v jediný hloubce. Původně chtela ty nejvíc horní skříňky hlubší, ale tady ta kuchyň je taky vysoká (ta moje bude mít 3m) a vypada to tady skvěle. Jinak tahle se mi líbila celá moc.