design a architektura

09. října 2016 22:17
Offline notna
9460 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:21
Reakce na Lama_z_Lana:

Třeba tady je ta hloubka odstupňovaná (odprostim-li se od té modré, která mi na takhle malou kuchyň přijde hrozná) a je to takový strašně krabicoidni. Jasný, ona je taky poměrně nízká. 

​Toto je příklad, o kterém jsem psala, že uvidíš, jak jde ten typ kuchyně zkazit. Vlevo ten panel vůbec nesedí, trouba je umístěná ergonomicky příjemně, ale vzhledově to pěkné není. Když se podíváš na tu bílou kuchyni, má troubu taky v levém panelu, ale umístěnou krásně v linii s pracovní ceskou. Tady na té modré je rozhozený ten levý panel úplně celý. Pak tam ruší ta výrazná madla, binec na celé lince a ten koš nad dřezem. Pokud by tato linka byla pěkně sesazená, bez madel, bince a ten vnitřke celý šedý /proč tam daly to dřevo, nechápu/, vypadala by mnohem líp.

Bílá kuchyně je krásná. S hloubkou skříněk bych se rozhodovala, podle toho, zda špatně dostupné úložné prostory využiješ nebo ne. 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 12. února 2024 09:41

notna ano, ano, to s tou troubou a hornima skříňkama jsem si říkala to samé, na to si chci dát určitě pozor. Tady je to zarovnání pěkně vidět, takhle se synchronizované to budu chtít. Na té modré je toho špatně dost, ale ten den to byla jediná kuchyň takhle řešená, co jsem viděla. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 12. února 2024 11:10

Lama_z_Lana Jedna z moc pěkných dvousloupových kuchyni je tahle, i když tedy je větší a ve větším prostoru, ale  jako ukázka, že to jde i lépe.

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 12. února 2024 15:08

Mně se ty výklenky (pomocí hlubších a mělčích skříněk) moc nezdaj. Jak někde ve vagónu... navíc tam už už čekám že přes to sjede roleta - aby se ta kuchyň definitivně zakryla, anžto kuchyň je prostor, vhodnej leda tak pro služku (slušný lidi zveme do salónu)

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:12
Reakce na Lama_z_Lana:

viktorka_od splavu jo, já mám o barvách a stylu už poměrně jasno, tak si to fotím hlavně kvůli tomu rozložení a nikde jsem jinou, která by byla udělaná jako ta modrá zatím neviděla. No příští týden mě čeká ještě další kolo. No mně je hrozně trapný jít do těch studí, kde se mi bude někdo věnovat když vím, že to tam stejně nekoupím, tady si aspoň přijdu anonymně, no

​me ta modra tvarove prijde jak vchod do tunelu, pardon, myslim, ze k tobe by se nevic hodil jen jeden komin a skrinky nahore ve stejne hloubce, bude to cisty a ne tak mohutny. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:13
Reakce na Lama_z_Lana:

notna ano, ano, to s tou troubou a hornima skříňkama jsem si říkala to samé, na to si chci dát určitě pozor. Tady je to zarovnání pěkně vidět, takhle se synchronizované to budu chtít. Na té modré je toho špatně dost, ale ten den to byla jediná kuchyň takhle řešená, co jsem viděla. 

​No ale tohle je hezky moc teda! 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:18

Jimikme osobne se tohle reseni nelibi vubec, spis mi prijde, ze kdyz to jinak nejde, tak ok. Rada varim a tohle by me zabilo, v podstate se tam clovek trochu zahrabe, ja casto varim, kdyz uz mam spolecnost treba. Ono je to urcite vec nazoru, tahle vypada lip jak ta modra, pouzivat bych ji nechtela. 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 12. února 2024 18:22

Jimik me se libi treba I tohle, kdyz je na to misto. Akorat nemaj digestor eee. 

Offline Jimik
příspěvků moje polička 12. února 2024 19:07

0zero7 kolik lidi, tolik chutí. Mě třeba přijde tahle kuchyně dost otevřená, ale je fakt že já mám ten interiér nakoukaný celý i s přilehlým prostorem. 
Ještě se mi moc líbil tenhle byt v době kdy s ním přišli a já hledala inspiraci pro vlastní bydlení.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 12. února 2024 19:20

Lama_z_Lana

za sebe mi u kuchyně nejvíc pomohl showroom kování Blum. Udělali jsme si výlet do Prahy a ty rozmyšlené tvary kuchyně jsme si tam nasimulovali, včetně ostrůvku, okna, přesně podle rozměrů. Pán nám to vyhodnotil, trochu proházel a hlavně jsme si tam zapsali, co ideálně kde ukládat, to nám ve větší kuchyni neskutečně pomohlo.

Nic se za to neplatí a naopak, člověk si tam to kování a pojezdy může krásně vyzkoušet.

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 12. února 2024 19:25

Zu to je od Blumu dobrá strategie. Jak si ty jejich pojezdy a ostatní kování vyzkoušíš, nechceš jiné.

Offline Zu
2783 příspěvků moje polička 12. února 2024 19:32

Makara jsem ho chtěla už předtím, ale samba tam pán ulovil na nějakej rozdělovač příborů, talířů nebo na něco podobně zbytnýho

Ale my jsme tehdy byli fakt v loji, dům jsme koupili v situaci, kdy ti lidě měli antikuchyň, při jejich odstěhování odstranili i to torzo a my jsme si vůbec nedokázali představit rozložení. Vytrhli nám trn z paty neuvěřitelně, jen teď bych potřebovala dát čaj do jinýho šuplíku a sambo zakazuje, že v Blumu to pán řekl takhle

Offline DruI
5589 příspěvků moje polička 12. února 2024 19:35
Reakce na Zu:

jen teď bych potřebovala dát čaj do jinýho šuplíku a sambo zakazuje, že v Blumu to pán řekl takhle

​No tak to jedině napsat do Blumu o povolení k přemístění!

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 12. února 2024 19:35

Zu co zmůžeš, když to řekl odborník

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 12. února 2024 19:49

Zu

ale zní to jako dobrá služba 

Offline 0zero7
11906 příspěvků moje polička 12. února 2024 21:44

Jimik to Je hezky moc!! Ted jsem teda mega zvedava na tvoje bydleni!!

Offline Jimik
příspěvků moje polička 12. února 2024 23:12

0zero7 Bohužel žádná designová pecka se nekoná, realita a inspirace se úplně neprotly z mnoha důvodů, ale pořád se mi to moc líbí. Ale vznikl v ČR byt inspirovaný tímhle. Byl i blog o jeho realizaci, kde byly reálné fotky interiéru, ale už ho nemůžu najít.

Offline Samantha
3298 příspěvků moje polička 13. února 2024 09:28

Jimik Málo světla a tmavé barvy. Tohle prostě jenom vybavením imituje skandinávský styl, ale jsou na tom vidět ty kompromisy, které musely být dělány. 

Offline barbucha blogger
35929 příspěvků moje polička 13. února 2024 14:33

Samantha 

Jo, taky mi to připadá jako nepříliš povedená imitace. I když se mi nezdá, že by to bylo tmavými barvami - s těmi si ani Skandinávci moc nelámou hlavu:https://www.alvhem.com/inredning/Možná to dělají ty malý okýnka.

A všimly jste si, že poslední rok letí v interiérech růžová barva?! Já jsem z toho dost na větvi, nikdy bych nepředpokládala že se něco tak děsnýho chytí

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 13. února 2024 17:40

barbucha myslim že s tou růžovou je to jako se vším - záleží kde a jak. Já si dávám hodně růžovou do ložnice (závěsy, police, různý doplňky a plánuju křeslo) a přijde mi, že se mi to jednak hodí do interiéru a jednak se to hodí ke mně