Já jsem (bohužel asi) literární vědec z povolání, takže ano, znám, spoustu lidí.
Přiznání
aha, ja to teda taky nechapu, i kdyz jinak mi ten film nejak zvlast nevadi, jak to ty baby resi a proc proboha na kontrolu?:-O. a dobu bez mobili pamatuju moc dobre, kdyz jsem mela maly prvni dite nemeli jsme ani pevnou linku. a vubec nic se nestalo i kdyz jsem nebyla informovana
Jó to my všichni jsme tady literární vědci, tak jo no, je pozdravujte ![]()
ta knizka vypada moc dobre! rozebrana?
bych si hned objednala. dik za tip, podivam se, jestli neni neode k sehnani.
ja mam nejvic nacteno ruznych obecnejsich veci, v konkretnejsich vyzkumech mam dost mezery, i kdyz me to taky zajima.
no já jo, jako země, kde to na mě tahali (vybavuju si teď dvě konkrétní příhody ve dvou zemích), to měly nejspíš jako povinnou literaturu ve škole, ale fakt to neni tak, že to nikdo nečte a nezná.
OK, mám sklony přehánět, té povinné četbě bych i věřila, ale není to něco kvůli čemu je Česko slavný, podle mýho sláva Švejka je nejvíc živená magnetama od stánkařů.
tak treba Kundera je fakt svetove znamej, to zas jo. nebo Havel ...
No jistě, netvrdím, že to nejde, koneckonců i ten Kafka, byť chudák taky trochu zesuvenýroval![]()
sem vám to našla :-D maj to v knihovně v Berlíně - Staatsbibliothek zu Berlin - Preußischer Kulturbesitz <1a>
taky to vyšlo anglicky jako The little Czech and the great Czech nation : national identity and the post-communist transformation of society
Ale četla jsem to dávno, ono je teda na tom ještě docela zajímavý, že je to od antropologa, který po 68 emigroval do UK, takže ten vhled je sice jakože zvenku, ale jen tak napůl (i tak to ale Čecha malinko dráždí, něco jako polský Gottland, ale tam jsem měla pocit, že je autor v lecčem fakt dost mimo)
no a kvůli čemu je Česko slavný? Já krom toho Švejka narazila ještě na 1) zbraně 2) fotbal 3) pivo 4) rozhodně ne všude hokej
No ja viem, že som v menšine so svojou neláskou k Perinbabe :) Párkrát som to videla a neoslovilo ma to ani ako dieťa a ani ako dospelú. Podobne to mám aj s Mrázikom (keď som už pri rozprávkach). Ako pozriem si ho, ale žeby Vianoce bez Mrázika neboli Vianoce nemôžem povedať.
Sedím na konári a je mi dobre som videla kedysi pradávno, možno by stálo za to oprášiť spomienky a pozrieť si to znova.
Praha, Havel!, Dvořák, Janáček, Herzigová, Kurková, ano pivo, obávám se zejména protože je levné, stejně jako místní děvy, fotbal to si příliš nemyslím..obecně ale historie a exotika, pořád nás asi vidí jako east block, kam se dřív nejezdilo..
Mrazík mi přijde taky debilní, teda jako on by byl snesitelnej, kdyby to nemleli pořád do zblbnutí dokola a kdyby to teda nemělo ty sovětský konotace...
Můj muž je Slovák a Perinbabu považuje za součást základního vzdělání, takže ji letos o Vánocích pouštěl dětem, trpěla jsem spolu s nimi (naštěstí jsem se na rozdíl od nich nemusela dívat, stačilo mi jednou, před dvaceti lety.) ![]()
mrazík debilní je.
a tady ta moudra z novinky.cz co sem kolegyně mutzi a putzi spamuje teda taky. to je peklo
no, to jsem vynechala asi tu západní část světa, já jsem si vzpomněla na východní Turecko, kde to byly ty zbraně, pivo a fotbal v těsným sledu, o Havlovi teda nikdo nic neříkal ![]()
Ale jako tak pamatuju si na příhody kamarádů, kterým na zájezdě s pěveckým sborem do USA někdy v raných 90. v nějaký rodině ukazovali splachovací záchod, že jako je to splachovací záchod, no...![]()
vychodni turecko a fotbal - potvrzuju! :D
Kdyz jsem se bavila s francouzi, tak krome Havla vzpominali casto i tenis. Cernosi v usa znali zapalky ze solo susice. Rikali, ze to jsou nejlepsi sirky na svete :D.
Jinak myslim, ze mame i uspechy v oborech, ktere nejsou znamy vseobecne, ale v dane komunite se o nich vi.
Veď to, že je to úplne debilné. Minulé Vianoce som ho na návšteve bola nútená pozerať a teda stačí zase na najbližších 5-6 rokov.
Garfie Úprimne súcitím
. Perinbabu som videla naposledy veľa veľa rokov dozadu zatiaľ som tým spokojná. Neviem, či svoje budúce deti vystavím niečomu takému
. Asi by som vrámci kultúrneho vzdelávania pozerala radšej Macka Uška
Tisícročnú včelu som čítala, knihu mám rada, a Kronera milujem, tak som to skusla. To sa ešte dalo.
Ale tie snové kreácie mi idú akurát tak na nervy.
Ešte ma zabil film Jánošík od poľských autoriek. To teda bolo tak hnusné, že som odišla v polovici filmu z kina a počkala baby pri víne v bare.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí