Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2020 15:24
Reakce na 999:

Já si myslím, že je to všechno individuální. Já jsem byla v každém kolektivu úplně nejmladší a navíc o hlavu menší. Ale já si toho vlastně nikdy nevšimla :-).

Jinak mi přijde, že si rodiče neuvědomují, že pořád důležitějsí než základní škola je bavit se s dětma o světě kolem nich. Když děti vidí rodiče, jak čtou, chodí do divadla, na výstavy, mají svoje zájmy, tak budou žít většinou podobně. Překvapují mě u mladých lidi triviální neznalosti a nejde to všechno házet na školu. Kdyby je rodiče každý týden sebrali, někam s nima šli, jeli, něco by jim ukazovali, tak by to bylo jiný.

​musim s tebou suhlasit, fakt je to hodne podstatne. Vylety kulturne vyzitie poznanie inych kultur a zvykov tak akosi samozrejme deti preberu vseobecne znalosti. Samozrejne te aj skola ale aj to doma nie he bezne ako to maju deti spoznat a osvojit si? Ja pocitujem jediny nedostatok a to ze neviem plavat, to jedine mu nejde a nie ze by som sa nesnazila . Jazyky cudzie uz neviem tak dobre ako sa dnes ocakava ale dorozumiem sa vsade no tedata nemcina je nula ale inak pohoda. Toto nam chybalo, bazirovanie na jazyky. Z feancustiny som maturovala, rustina bola povinna, anglictinu za pochodu som pochytila a ide mi lepsie technicka cast apisomny styk. Taliancina je pohoda ale tym ze teraz ovela menej pouzivam tak slovicka akosi vypadavaju

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 13. června 2020 15:25

viktorka_od splavu Potrefenáhusa no prave, kdo dobre vidi, nepotrebuje. Na nastestibvedela, ze to existuje, protoze uz bych ani ponozku nezastupovala.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 15:28

Makara nedávno jsme se bavili s dětma už nevím o čem a já dala k dobru, jak jsem dostala trojku ze štupování ponožek. když se chlapečkové dosmáli, tak se ptali, jestli se skutečně někdy v historii děravé ponožky zašívaly... no popravdě mimo toho školního extempore jsem to v životě nedělala ani já. ale mívala jsem kolegyni, která štupovala i silonky.

Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2020 15:33

Potrefenáhusa ha ja teda viem na co to je ale nepouzivam. Mam strasny odpot k rucnym Pracam az teraz trochu na stroji aj to len tak akoze. Gombiky prisiva muz alebo decka sk potrebovali ja veru nie a idem sa hambit do kuta

Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 13. června 2020 15:57

viktorka_od splavu hele, ja to zasivani silonek mela vychytany. Z neopravitelnych jsem vytahla vlakno, Tim to zasila a ono  "vubec" nebylo poznat, ze jsou vyspraveny.Pak byla vychytavka zastavit utikajici oko bezbarvym lakem na nehty.

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 15:57

Makara lak samozřejmě znám

Online 999
19828 příspěvků moje polička 13. června 2020 16:24

Potrefenáhusa Akorát těmhle nebylo 15, ale 23 :-(.

Online 999
19828 příspěvků moje polička 13. června 2020 16:27

Janulik03 Ty jo, na totáčovou holku slušný jazykový základ :-).

Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2020 16:37

999 hmmm neviem jedna teticka v amerike chodila k nam raz zarok, muz ma rodinu vo francuzku takze sa mi hodilo nieco vediet, taliancina je podobna a ja rada “kecam” s hocikym ale uz to nejde tak lahko ako kedysi, mam sprostu hlavu a zapominam

Offline Aranel
6625 příspěvků moje polička 13. června 2020 16:47

999 I na dnešní holku, jako 4 cizí jazyky? Na mě kdekdo čumí, když řeknu, že se učí třetí.

Potrefenáhusa Já vím, na co to je, ale nevím, jak se to používá

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. června 2020 16:57
Reakce na Aranel:

Potrefenáhusa Já vím, na co to je, ale nevím, jak se to používá

​Taky vím na co to je a protože jsem to nikdy nepoužívala, tak nevím jak.

Online 999
19828 příspěvků moje polička 13. června 2020 16:59

Janulik03Ono to tam někde je, po pár dnech na místě ti zase všechno naskočí :-).

Online Janulik03
20315 příspěvků moje polička 13. června 2020 17:12

999 ale ano naskoci ale napriklad nechcem hovorit pre deckami mali tendenciu ma opravovat vo vyslovnosti anglictiny tak nikdy pred nimi. Viem blbost ale vadilo mi to. Ale pred cudzimi nevadi tak trepbem hocico

Offline Mirka
4003 příspěvků moje polička 13. června 2020 19:56
Reakce na 999:

Kdyby je rodiče každý týden sebrali, někam s nima šli, jeli, něco by jim ukazovali, tak by to bylo jiný.

To jsou takové obecné polopravdy. Naše děti nesnášely výlety a kamkoliv s námi jít, tomu se  vyhýbaly. Kdybych na ně něco takového zkoušela, narazila bych na tuhý odpor a bojkot. Starší dcera je samorost, měla velmi časnou pubertu a to učení na přijímačky byl na několik let poslední intenzívní kontakt mezi námi. Pak se zavřela v pokojíku a pár let jsme o ní nevěděli. Můj osobní názor je, že hodně inteligentní introvertní děti ten vztah rodič - dítě nenesou dobže, i kdyby rodiče byli sebevíc tolerantní.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 13. června 2020 20:24

to učení na přijímačky byl na několik let poslední intenzívní kontakt mezi námi

Tak jenom jestli to ochladnutí vztahu nemělo příčinu jinde, než v povaze.

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 20:51
Reakce na Mirka:

hodně inteligentní introvertní děti ten vztah rodič - dítě nenesou dobže, i kdyby rodiče byli sebevíc tolerantní.

​tak tomuhle nerozumím

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. června 2020 20:54
Reakce na Pinot Noir:

to učení na přijímačky byl na několik let poslední intenzívní kontakt mezi námi

Tak jenom jestli to ochladnutí vztahu nemělo příčinu jinde, než v povaze.

​Tohle mi teda přijde jako hodně zjednodušené hodnocení. Nevybavuju se, že bysme se sestrou v pubertě s rodiči něco extra sdílely. Že bysme se s nimi třeba bavily o tom, jestli se nám někdo líbí nebo že je Alice z áčka kráva, tak to vůbec. Přesto máme teď výborný vztah.

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:02

hehe, tak mně Běloun vztah s matkou pokazil zcela 100%, a to u toho se mnou ani neseděla

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:06

Potrefenáhusa mne pokazila vztah s matkou vychova metodou zakazu a prikazu, do dneska mam z toho blby pocity. A tendenci delat uplne opacne veci nez co ona rekne, i kdyz vim, ze ma pravdu. 

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:09

Kokoska myslim, že ty tenze s matkama má většina lidí, aspoň většina těch, co znám