Já si myslím, že je to všechno individuální. Já jsem byla v každém kolektivu úplně nejmladší a navíc o hlavu menší. Ale já si toho vlastně nikdy nevšimla :-).
Jinak mi přijde, že si rodiče neuvědomují, že pořád důležitějsí než základní škola je bavit se s dětma o světě kolem nich. Když děti vidí rodiče, jak čtou, chodí do divadla, na výstavy, mají svoje zájmy, tak budou žít většinou podobně. Překvapují mě u mladých lidi triviální neznalosti a nejde to všechno házet na školu. Kdyby je rodiče každý týden sebrali, někam s nima šli, jeli, něco by jim ukazovali, tak by to bylo jiný.
musim s tebou suhlasit, fakt je to hodne podstatne. Vylety kulturne vyzitie poznanie inych kultur a zvykov tak akosi samozrejme deti preberu vseobecne znalosti. Samozrejne te aj skola ale aj to doma nie he bezne ako to maju deti spoznat a osvojit si? Ja pocitujem jediny nedostatok a to ze neviem plavat, to jedine mu nejde a nie ze by som sa nesnazila
. Jazyky cudzie uz neviem tak dobre ako sa dnes ocakava ale dorozumiem sa vsade no tedata nemcina je nula ale inak pohoda. Toto nam chybalo, bazirovanie na jazyky. Z feancustiny som maturovala, rustina bola povinna, anglictinu za pochodu som pochytila a ide mi lepsie technicka cast apisomny styk. Taliancina je pohoda ale tym ze teraz ovela menej pouzivam tak slovicka akosi vypadavaju