Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:13

Potrefenáhusa šiš, na Bělouna už jsem milosrdně zapomněla!!!

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:14

Garfie  já taky, ale s těma přijímačkama se mi to nějak ošklivě vybavilo...

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:14

Potrefenáhusa me to dost nici, je to mama a chtela bych ji mit rada, ale nejak ty city z me strany asi nejsou uplne v poradku. Pardon za vylev, mam v sobe dve velke sklenice prosecca a za sebou blbej tyden a ocekavam i blbej zitrek. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:14

pro mě jako pro matku bylo velice zásadní zjištění, že účelem výchovy dětí je dovést je k samostatnosti a nechat je jít svou cestou. měla jsem to teda ulehčené tím, že v naší rodině se to celkem traduje

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:16

Potrefenáhusa belouna sem si počítala ve volným čase

Jinak tenze mam velký a myslim, že už se to nespraví

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:16

viktorka_od splavu boze tohle by si mela precist moje mama:D

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:17

rasaNori to nepomůže, na to si musí přijít každý sám. pokud to zvládneš tak máš můj obdiv a holky budou šťastný

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:17

Kokoska já s tebou soucítím, viděla jsem to u svojí mámy, když se starala o babičku poslední roky života a bylo to pro ni strašně moc těžký, taky to spolu neměly celej život idylický, s naší babičkou to nebylo snadný, ale já s ní měla vztah moc dobrej, hlavně díky tomu, že moje máma to nebyla.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:18

viktorka_od splavu jo, nejak jsem se snazila haranty dokopat bez uhony na zdravi jejich i mem k dospelosti, snazila jsem se, aby vedeli, ze jsem tu pro ne, ze je mam rada, ale zaroven jim nekecam do zivota.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:18

hodně inteligentní introvertní děti ten vztah rodič - dítě nenesou dobže, i kdyby rodiče byli sebevíc tolerantní.

​tak tomuhle nerozumím

Já si naopak myslím, že se svým tolerantním přístupem mám vztah s oběma kluky výborný. Jeden je introvert, druhý extrovert a přesto přijdou téměř se vším za mnou. Jeden teda zatím řeší jen školu a vztahy se spolužáky. Druhý v klidu i lásky. Jenže já školu neřeším, známky mě nezajímají (pokud teda neropadá), funguje u nás i důvěra běž kam chceš a přijď kdy řekneš a to všechno, i když už by nemuselo. Asi nikdy u nás nebyl žádný zákaz a příkaz. Třeba ještě přijde čas, kdy toho přístupu budu litovat, ale zatím jsem spokojená. Sama jsem měla strašně přísného otce a mamka se nás nikdy nezastala. Dost často jsme jim potom lhali a toho se dočkat nechci. Vztah s nima mám dobrý, ale spíš vlažný. Hned v 18, jak jsem mohla, jsem bydlela sama. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:20

Potrefenáhusa s babickou jsem vychazela taky lip nez s mamou. Ona nas vlastne vychovala, materska byla asi 6 mesicu a pak s nama prave babicka zustala doma. Myslim, ze jsem ji dost podobna i fyzicky i povahou, urcite z ni mam vic nez z mamy.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:20

viktorka_od splavu já tady z těch diskuzí zjišťují, že moji rodiče zřejmě výchovu viděli přesně takhle. Neznám žádné tlaky ohledně vzdělání, žádné otravné rituály, které by i po čtyřiceti letech vzbuzovaly odpor (jak tu dnes zaznělo na adresu kompotů, sobotního úklidu a povinné procházky). Vlastně nás asi nechali růst jak dříví v lese. Co taky jiného, na samotě u lesa

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:22

Kokoska nechat je dospět. ten tradiční systém příkazů a zákazů je dobrej akorát k tužení vazby, což je pro ten samostatný život kontraproduktivní

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:23

Pinot Noir A toho přesně bych se chtěla svým přístupem dočkat. Nezpůsobit jim žádné trauma svojí výchovou.

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:24

Pinot Noir tjo já kompoty, vycházky i sobotní úklid znám, ale jen po tu dobu, kdy jsem to vnímala jako takový ty bezpečný domácí rituály, o který jsem se mohla opřít. v pubertě a dál už mě do toho samozřejmě nikdo nenutil, to mi přijde vysloveně úchylný. dříví v lese

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:25

Renusatko tvůj přístup se mi moc líbí. Byla bych šťastná, kdyby se mi něco takového povedlo. 

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:25

Renusatko nebudeš toho litovat, to stopro ne

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:27

viktorka_od splavu jo, malé dítě ty rituály potřebuje. A já se mnohých aktivit s rodiči účastnila až do dospělosti, a ráda. Asi proto, že mě nikdo nenutil.

49376 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:31

Pinot Noir vzpomínám si jak mě vyděsilo vyprávění kamarádky, která musela být po škole jen doma a dělat mamince společnost. když chtěla jít ven s kamarádkama, tak jí maminka vyčítala, že ji nechává samotnou (druhý stupeň zš). mě to tehdy tak vyděsilo že si to pamatuju doteď a furt se mi z toho dělá zle.. a tuhle jsem četla nějaké psychologické pojednání, jak výchova dětí osamělými matkami poškozuje zejména chlapce, protože si z nich ty matky dělají tímhle stylem společníky a náhradu manžela

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 13. června 2020 21:32

Renusatko nebudes litovat, vim to. Mozna ti nereknou vzdycky vsechno, ostatne uplne vsecho ani rodice vedet nepotrebujou   ale nebudou ti lhat a budou v tobe videt a citit jistotu, zazemi.