Potrefenáhusa šiš, na Bělouna už jsem milosrdně zapomněla!!! ![]()
Přiznání
Garfie
já taky, ale s těma přijímačkama se mi to nějak ošklivě vybavilo...
Potrefenáhusa me to dost nici, je to mama a chtela bych ji mit rada, ale nejak ty city z me strany asi nejsou uplne v poradku. Pardon za vylev, mam v sobe dve velke sklenice prosecca a za sebou blbej tyden a ocekavam i blbej zitrek.
pro mě jako pro matku bylo velice zásadní zjištění, že účelem výchovy dětí je dovést je k samostatnosti a nechat je jít svou cestou. měla jsem to teda ulehčené tím, že v naší rodině se to celkem traduje
Potrefenáhusa belouna sem si počítala ve volným čase ![]()
Jinak tenze mam velký a myslim, že už se to nespraví
viktorka_od splavu boze tohle by si mela precist moje mama:D
rasaNori to nepomůže, na to si musí přijít každý sám. pokud to zvládneš tak máš můj obdiv a holky budou šťastný
Kokoska já s tebou soucítím, viděla jsem to u svojí mámy, když se starala o babičku poslední roky života a bylo to pro ni strašně moc těžký, taky to spolu neměly celej život idylický, s naší babičkou to nebylo snadný, ale já s ní měla vztah moc dobrej, hlavně díky tomu, že moje máma to nebyla.
viktorka_od splavu jo, nejak jsem se snazila haranty dokopat bez uhony na zdravi jejich i mem k dospelosti, snazila jsem se, aby vedeli, ze jsem tu pro ne, ze je mam rada, ale zaroven jim nekecam do zivota.
hodně inteligentní introvertní děti ten vztah rodič - dítě nenesou dobže, i kdyby rodiče byli sebevíc tolerantní.
tak tomuhle nerozumím![]()
Já si naopak myslím, že se svým tolerantním přístupem mám vztah s oběma kluky výborný. Jeden je introvert, druhý extrovert a přesto přijdou téměř se vším za mnou. Jeden teda zatím řeší jen školu a vztahy se spolužáky. Druhý v klidu i lásky. Jenže já školu neřeším, známky mě nezajímají (pokud teda neropadá), funguje u nás i důvěra běž kam chceš a přijď kdy řekneš a to všechno, i když už by nemuselo. Asi nikdy u nás nebyl žádný zákaz a příkaz. Třeba ještě přijde čas, kdy toho přístupu budu litovat, ale zatím jsem spokojená. Sama jsem měla strašně přísného otce a mamka se nás nikdy nezastala. Dost často jsme jim potom lhali a toho se dočkat nechci. Vztah s nima mám dobrý, ale spíš vlažný. Hned v 18, jak jsem mohla, jsem bydlela sama.
Potrefenáhusa s babickou jsem vychazela taky lip nez s mamou. Ona nas vlastne vychovala, materska byla asi 6 mesicu a pak s nama prave babicka zustala doma. Myslim, ze jsem ji dost podobna i fyzicky i povahou, urcite z ni mam vic nez z mamy.
viktorka_od splavu já tady z těch diskuzí zjišťují, že moji rodiče zřejmě výchovu viděli přesně takhle. Neznám žádné tlaky ohledně vzdělání, žádné otravné rituály, které by i po čtyřiceti letech vzbuzovaly odpor (jak tu dnes zaznělo na adresu kompotů, sobotního úklidu a povinné procházky). Vlastně nás asi nechali růst jak dříví v lese. Co taky jiného, na samotě u lesa ![]()
Kokoska nechat je dospět. ten tradiční systém příkazů a zákazů je dobrej akorát k tužení vazby, což je pro ten samostatný život kontraproduktivní
Pinot Noir A toho přesně bych se chtěla svým přístupem dočkat
. Nezpůsobit jim žádné trauma svojí výchovou.
Pinot Noir tjo já kompoty, vycházky i sobotní úklid znám, ale jen po tu dobu, kdy jsem to vnímala jako takový ty bezpečný domácí rituály, o který jsem se mohla opřít. v pubertě a dál už mě do toho samozřejmě nikdo nenutil, to mi přijde vysloveně úchylný. dříví v lese![]()
Renusatko tvůj přístup se mi moc líbí. Byla bych šťastná, kdyby se mi něco takového povedlo.
Renusatko nebudeš toho litovat, to stopro ne
viktorka_od splavu jo, malé dítě ty rituály potřebuje. A já se mnohých aktivit s rodiči účastnila až do dospělosti, a ráda. Asi proto, že mě nikdo nenutil.
Pinot Noir vzpomínám si jak mě vyděsilo vyprávění kamarádky, která musela být po škole jen doma a dělat mamince společnost. když chtěla jít ven s kamarádkama, tak jí maminka vyčítala, že ji nechává samotnou (druhý stupeň zš). mě to tehdy tak vyděsilo že si to pamatuju doteď a furt se mi z toho dělá zle.. a tuhle jsem četla nějaké psychologické pojednání, jak výchova dětí osamělými matkami poškozuje zejména chlapce, protože si z nich ty matky dělají tímhle stylem společníky a náhradu manžela ![]()
Renusatko nebudes litovat, vim to. Mozna ti nereknou vzdycky vsechno, ostatne uplne vsecho ani rodice vedet nepotrebujou
ale nebudou ti lhat a budou v tobe videt a citit jistotu, zazemi.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí