Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Tak Betty
6155 příspěvků moje polička 14. června 2020 13:46
Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 14. června 2020 13:50

Potrefenáhusa Tak to bylo v prváku a bydlela jsem doma....myslím, že na kolejích je to jiný, ale takhle ta změna proti střední není zase tak razantní. 

A hlásím, že výborný prospěch jsem měla jen na tom oboru, co mě nebavil  To byla matika a tam já mám pocit, že buď chápeš nebo ne, učit se tam nemusíš. Když jsem začala studovat co mě bavilo a musela se začít šprtat, šlo to se známkama z kopce...

Offline brrr
12370 příspěvků moje polička 14. června 2020 14:07

Taky jsem měnila obor, teda ve druháku jsem to zkoušela s oběma, ale pak se na jeden vykašlala. Doma se nějaké hlasy ozvaly, ale jen decentně. Nedodělaný doktorát mívám na talíř občas ještě teď. Jinak jsem si naštěstí mohla školu vybírat podle svého uvážení, i babičky vzaly v klidu, že žádný další doktor v rodině nebude. Ovšem do života mi mamka kafrá ještě teď, bývá to na palici.

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. června 2020 17:56

Šiš já mám vymyslet příběh 'jak sem s němčinou ke štěstí přišla' a rozepsat exposé a já vůbec nevim!  Na tyhle srandy už sem stará! 

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 14. června 2020 18:01
Reakce na Mohučanka:

MP Marge jo, u nás je jeden soused, který žije úplně sám, protože když dospěl (před 50 lety), tak mu maminka řekla, že jestli si přivede do baráku nějakou ženskou, tak ona skočí z okna.

​My jsme neco podobneho meli v rodine

Offline MP Marge
6883 příspěvků moje polička 14. června 2020 18:02
Reakce na Pinot Noir:

MP Marge Mohučanka to jsou strašné příběhy (s těmi matkami neschopnými se odpoutat) :(

​ Ano, strasne. To dokaze znicit cely zivot. 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:00

Ounz rozhodla ses ucit nemecky. Pak jsi vyrazila do nemecka,kde na silnici v polich stal porouchany kabriolet.nastesti jsi jiz umela nemecky natolik,ze jsi se mohla fesne vypadajiciho mladika,ktery tam bezradne stal s vybitym mobilem,zeptat,zda nepotrebuje pomoc.a on kupodivu potreboval,protoze jeho novemu kabrioletu mercedes se vybila baterie,kdyz si v noci cetl prirozsvicenem vnitrnim osvetleni homera.tak jsi ho vzala do vesnice,on te pozval na kafe,pak jste si dlouho psali,pak si te chtel vzit,tak jsi jela navstivit jeho rodice a zjistila jsi,ze jeho rodina vlastni zamek a pul sarska.pak ses nelibila jeho matce,ale protoze umis nemecky a nahodou jsi vyslechla rozhovor jejich obchodniho nepritele o planech na zniceni jejich rodinneho vinneho byznysu,a tak je zmarila,matka si te zamiluje,daruje ti rodinne perlove nausnice,a je ruka v rukave,stesti nadosmrti!

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:06

Jiná Realita Hustě! Kam se hrabe moje Petra, soudní překladatelka! (Vymyslela sem ze zoufalství, ale tvoje story o moc lepší! Nechceš se tim živit?)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:06

Ounz to bylo prvni,co me napadlo,aneb klasicka zapletka nemeckych romantickych kravin

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:07

Jiná Realita Rosamunda Pilcher hadr ;)

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:08

Jiná Realita Ale dobrý jako! Až pojedu do Nemec, budu vyhlížet porouchaný kabriolety, to musí klapnout

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:37

Jiná Realita Skvělý, koukej něco napsat.

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 14. června 2020 20:48

DruI zrovna jsem se chtela Jiná Realita zeptat, na kterym programu to vysilali

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 14. června 2020 22:02

Jinak k tomu učení na přijímačky: v Praze se na osmiletý gympl bez přípravy dostat vůbec nejde. 

Ale teď se potkali na přijímačkách se spolužáky a všichni kromě mého dítěte chodily o víkendech na jakési zkušební testy. Ale tak daleko, abych přípravě na přijímačky obětovala víkend na horách moje motivace fakt nesahá

Já se s ni učila, protože mě to baví a ji baví matika. Z cestiny zas mám pocit, ze některé věci, které se tam prověřují ( třeba porozumneni textu), jsou pro život fakt potřeba. Nad gramatikou jsem už zlomila hůl, ale když špatně určí jestli tvrzení z textu vyplývá nebo ne, berou mě certi.

Tak to neberu jako ztracený čas,i kdyby se nikam nedostala, naučila se spoustu věcí a to se taky počítá. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. června 2020 12:42

Jiná Realita Rodinné perlové náušnice

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 15. června 2020 13:02

Malenge no coco :) to jsem se držela úplně při zdi a je to moje vlastní invence. jednou jsem viděla kus jednoho takového veledíla, protože matka se na to někdy koukává, a tam byla zápletka, že už byl skoro konec, kdy se sice osudoví muž a žena setkali a již se měli brát, ale celá rodina nevím kvůli čemu úplně zchudla. ale závěr byl, že to nevadí, že se milují, a to je hlavní. a pak jejich majordomus omylem rozbil nějakou rodinnou sochu, a ta byla plná peněz! to je teprve zápletka. ale ta by mě nenapadla :)

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 15. června 2020 13:17

Jiná Realita Já na ty rosamundy a Esmeraldy koukávala o prázdninách s babičkou, tak mě právě dostaly ty náušnice, protože to je TAK přesné  ovšem majordomus nešika je taky dobrej úlet!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:27

continuity Tak my taky mysleli, že žádný přípravy na přijímačky na osmiletej gympl nebude třeba, přece snad matiku a češtinu dá, nebude problém.

Pak se nám dostal asi tak 14 dní před přijímačkama do rukou ten scio test z loňského roku, kluk byl tenkrát jeden z těch prvních, kdy se jelo přes scio, předtím si školy dělaly přijímačky každá podle sebe.

No ještě že tak. Tam to nebylo o vědomostech, ale o tom, pochopit ten princip, jak se ptají a že to chce prostě rychle zakroužkovat první správnou odpověď a moc nemudrovat.

Kdyby na to šel náš chlapeček z voleje, tak to nedal. On je z těch, co nad vším moc přemejšlí, když to má jednoduchý řešení, tak se mu to nezdá, že to musí být nějaký chyták, něco tak jednoduchýho by tam nedali přece. U všeho ho napadá ještě spousta dalších možností, jak by mohla za určitých okolností znít odpověď nebo si myslí, že se spletli v zadání, když slovní úloha nedává smysl v reálném životě.

Takže třeba nedokázal o prázdninách u doktorky odpovědět na dotaz, do které třídy chodí, protože do druhé už ne a do třetí ještě ne a tak si myslel, že je to nějaký chyták a mlčel. Nebo v tom testu tenkrát bylo něco na doplňování i/y a on to nemohl vyplnit, protože to byla věta o dvou kvetoucích stromech, jakože jabloně a už nevím co kvetly, ale podle něj ty dva stromy nekvetou současně, tak je to chyták.

Takže jsme ten jeden test prošli, tenkrát se ještě nedalo na netu sehnat nějaké další, vysvětlili jsme si, že se bude u češtiny soustředit na gramatiku a ne logiku, u matiky zaškrtne to první, co mu vyjde a nebude řešit, co všechno by mohlo v reálném životě nastat v té slovní úloze a bude to ok. A bylo, byl třetí ze stopadesáti.

Ale kdyby jsme ten starý test neviděli, tak ty přijímačky neudělal.

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:29

Jennyfor tjo koukam jestli nejsme nahodou s tvym mladym nejak pribuzni, jako bych videla sebe na zakladce

a jeste teda jsem nenavidela pisemky/zkouseni kde ucitelka rekla treba: dusik. tak koukam co jako bude.. a ona furt nic.. pak se zepta: ty ses neucila? ja popravde, ze ne (nebyl duvod), no tak jaka je chemicka znacka pro dusik? ja s ulevou ahaa tohle chce, odpovim ze N a ona me posle sednout se ctyrkou!

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 15. června 2020 14:40

viktorka_od splavu No, on to má, ehm, tak trochu po mně.

A dost blbě se s tím žije. Protože kdykoliv se neco vyvrbí a musím to řešit, tak místo toho, abych zvolila jednu přímou cestu a šla rovnou za cílem, tak vidím současně všechny ty možný cesty a všechny ty překážky, který na nich jsou, že mne ta nesmírnost všech těch možností úplně zavalí a nejsem schopná se pohnout z místa.

Výhodu to má pouze v práci, kdy při analýze potřebuju všechny ty možnosti vzít v úvahu a ošetřit, vidět za roh prostě.

Ale v normálním životě je to ubíjejíci, pořád řešit, co by, kdyby, a neumět to pustit z hlavy.