Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 16. června 2020 23:03

continuity Tak to je asi největší ambice všech normálních rodičů, chtít aby bylo dítě spokojené. Fakt přeju, aby vám to vyšlo, protože ta vaše stávající základka vážně nezní jako ústav, který by v dítěti probouzel lásku ke vzdělání.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 16. června 2020 23:06

DruI díky

Offline Aleanor
53 příspěvků moje polička 16. června 2020 23:10

continuity DruI Já na Keplera chodila a nemůžu říct, že bych z té školy měla nějaké trauma, naopak když se sejdeme se spolužákama, vesměs na ty roky vzpomínáme rádi. Pravda je, že většina vrstevníků od šestý třídy nekončila aspoň jednou týdně v půl pátý, ale volný čas jsem pak studiem fakt netrávila.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. června 2020 23:14

DruI stejný dojem z Keplera měli i všichni moji kamarádi, co ho vystudovali. Jeden dokonce zmiňoval, že většina jejich třídy má problém s dokončením vysoké školy, že naše v tom všichni tak plácají, různě ty školy mění a prodlužují. Vím, že vš není všechno, ale tohle mi přijde zajímavé. Zvlášť když si vezmu, že v naší třídě z méně vyhlášeného pražského gymplu to bylo úplně naopak. Drtivá většina vystudovala, třeba po jedné změně, a i se po té dobře uplatnila v práci.

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 17. června 2020 07:47

Aleanor Ony ty stížnosti, co jsem na Keplera slyšela se nikdy netýkly náročnosti učiva, ale spíš vztahů v kolektivu a přístupu učitelů. Holt někdy se to tak osobnostně sejde, že to nedělá dobrotu.

Evaeva Tohle může mít trochu souvislost i s tou vysokou inteligencí. Ony se s tím občas pojí povahové vlastnosti, se kterými se hůř funguje v normálním světě. A já mám trochu dojem, že lidé, kteří na gymplu vezmou příliš vážně prohlášení o intelektuální elitě pak nelibě nesou, že si z nich na vš každý hned nesedne na zadek.

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 17. června 2020 09:17

DruI

JJak někdo může brát vážně, když někdo říká jedenáctiletým dětem, že jsou elita. Nám to tedy do hlav tlačili taky, i kdyz často jako pokarani, když jsme se kolektivně nechovali dle představ o studentstvu (haha, bylo to skoro jak z těch prvorepublikových filmů), ovšem my sami mezi sebou jsme termín elita používali výhradně ironicky. 

Offline viktorka_od splavu
49376 příspěvků moje polička 17. června 2020 09:23

dzizisketa kvuli tehle povesti nasi kluci nechteli na gympl, nevim teda kdo jim to napovidal (tipuju rodicovstvo z druhe strany, takze i kdyz by na to meli i se dostali tak mezi "autisty" a "elitu" z gymplu nee minimalne u jednoho je to velka skoda, protoze skola kterou si vybral ho nakonec nebavi a trochu se bojim jak dopadne. on je typ presne na gympl 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. června 2020 09:41

dzizisketa Jo presne, elita uz od primy. Znam taky par absolventu Keplera, medicina jich byla plna a dle toho, co rikali, tak do nich to elitarstvi tlacili jeste o rad vic...Jinak jak se posuzuje ,,nej gympl"? Ja malem skoncila na PORGu, ale ten tehda teprve startoval. Pak je jeste Kellneruv Open Gate a to je pry nejvic nejvic dobra skola..

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 17. června 2020 10:09

Přidám i druhou dobrou zprávu, starší dcera (devítka) je taky přijata. A přizvávám se, že po debatách tady, přemýšlím, jestli mám mladší přesvědčovat, aby na ten 6letý gympl šla, já fakt asi blbnu.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. června 2020 10:26

Jos tak já to psala z tech státních. Školy, které mají školné ctvrt milionu rocne, jsou mimo tuto kategorii.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. června 2020 10:33

continuity Na open gate chodila sestra spoluzacky, dostala stipendium v plne vysi (maminka byla samozivitelka), ale je pravda ze tam nastoupila az v prubehu studia. Ale PORG ma myslim skolne rozumne, nebo aspon mival...

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 17. června 2020 10:47

dzizisketa Tak když to těm jedenáctiletým tlačí ve škole a třeba i doma, tak některé to holt vážně vezmou.

My teda taky byli intelektuální elita a naděje Prahy ;) 

A na gymplu, kam chodil manžel se prý říkalo, že jsou nejlepší gympl v republice a třetí nejlepší gympl v Praze ;)

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 17. června 2020 10:49

Liesel Tak jsou i normální gymnázia :) Stejně nejvíc záleží jaký se sejde třídní kolektiv a to člověk neovlivní.

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. června 2020 10:52

Jos 150 tisíc mi porad přijde dost, navíc mám deti dvě. A říct tomu druhému, ze ty půjdeš na státní gympl, protože nemám peníze, opravdu nechci.

Jsem ochotna jim zafinancovat nějaký rok v zahraničí, ale drit jak mezek kvůli skolnemu po mnoho let fakt nebudu.  

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 17. června 2020 10:57

DruI jojo, ja chodila na "nejprestiznejsi gympl v Pardubicich"ehm...ze 2ale teda cpali to do nas strasne, vcetne pohrdani 4letym studiem, protoze to byli ti ubozaci co nebyli dostatecne genialni jako my. No strasny. Nastesti teda moji rodice kdyz to slyseli, tak mi osvetlili, jak to je, resp postarali se, abych to rozhodne neprijala.

Offline Liesel
1677 příspěvků moje polička 17. června 2020 11:06

DruI Taky si myslím, zrovna v Hradci o "elitě národa" asi reč nebude.

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. června 2020 11:20

continuity Tak moje prvotni myslenka nebyla o tom, ze clovek musi deti cpat do soukromeho. Spis me zajimalo, JAK se pozna, ze Kepler je ta naprosta jednicka (i kdyz se to traduje), ze vsichni umiraji touhou tam jit.

Offline dzizisketa
8984 příspěvků moje polička 17. června 2020 11:48

711990

UU nás na maloměstě byl naštěstí gympl jen jeden. Ale pohrdání čtyřletým se u nás taky pěstovalo, vůbec nechápu jeho smysl. Stejně jsme se s těma deckama často znali už od školky a pak s nimi mívali společné semináře. A hlavně z dlouhodobého hlediska nepozoruji žádné výrazné rozdíly ve směřování našich osmiletych a jejich čtyřletych životů po maturitě. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 17. června 2020 12:00

Tohle slysim poprve. Myslim ze na nasem gymplu to nikdo neresil, 8 a 4 lete studium. A presne, spojene seminare ve tretaku a ctvrtaku zadne velke rozdily neukazaly. Ja treba sla na gympl z 9, ale z vyberove zakladky. Je mi kvuli holek lito ze nejsme v Praze, soupla bych je na skolu jako chodi holky od Bramburky hned. Tu podle me nic takoveho neni

Offline continuity
43194 příspěvků moje polička 17. června 2020 12:46

Mě to taky překvapuje, právě na tom Keplrovi nám učitelka říkala, že se ti osmileti hodně těší, až jim v kvinte nastoupí rovesnici.