Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. června 2020 13:11

dzizisketa Nam to tlacili do hlavy taky, elita, osmilete a jeste k tomu ten lepsi gympl v regionu. 

Pro me to bylo krasnych 8 let, meli jsme super kantory, byli jsme dobra parta a vlastne jsme spolu vyrostli, jak jsme tam chodili od 11 - 19. Ja byla docela rebel, asi v tercii jsem se rozhodla, ze nektere predmety nebudu v zivote potrebovat (mela jsem pravdu), takze z nich jsem mela nepekne znamky, ale jinak me to vsechno hrozne bavilo. 

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 17. června 2020 13:29

dzizisketa podle mě to dost podporují učitelé. Tchýně vždycky mluvila o těch čtyřletých žácích úplně s despektem. Jako že ten rozdíl byl strašně vidět... Ale taky by mě zajímalo, jak dlouho. Do konce školního roku? Vsadím se, že u maturity, natož po ní, už ne.

Offline Lamicka
14202 příspěvků moje polička 17. června 2020 13:40

Pinot Noir muzu srovnavat sebe a kamaradku, ona zustala na ZS a mela podstatne mene uciva a mnohem vic volneho casu. Jak ja ji zavidela! Prima byla silena, pamatuju si, ze najednou jsme skocili do hrozne rychleho tempa, nikdo nam nic nepsal na tabuli, vyzadovala se velka samostatnost. Kdyz pak sla na gympl ona, tak toho mela v prvaku hodne, musela nechat volejbalu, ktery hrala zavodne, aby to zvladla. Takze tam nejaky rozdil byt muze, ale jak pises, na konci skolniho roku a u maturity uz se to nepozna. 

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 17. června 2020 13:41

U nas ve meste byl gympl jeden, tenkrat jeste jen ctyrlety. Za "horsi" se povazovala humanitni vetev, ale stejne nam vsem bez rozdilu vtloukali do hlavy, ze jsme liny a malo se snazime a jestli nepridame, pravdepodobne neodmaturujem. Zadna elita. Z tech skoro 60 lidi v rocniku neodmaturovali 3 a na VS se dostali taky skoro vsichni, kdo se hlasili, i kdyz par jich skoncilo na jinem oboru, nez chteli. I kdyz jsme byli male mesto, tak ten gympl mel hodne dobrou uroven.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:06

Kokoska Já jsem chodila na humanitní větev  Ale v podstatě to nechápu, příjmačky byly stejný, jen v přihlášce se zatrhlo, jestli chceš do humanitní, matematické třídy nebo je ti to jedno. Tak proč byla jako horší?  Ale možná se to o nás řikalo, to nevím  Pamatuju si, jak mě jednou zkoušel latinář a pak uznale pronesl, že je ten rozdíl od matematické třídy je fakt znát... se taky musím pochválit

Offline Kokoska
35030 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:09

moonlight nevim proc, asi ze nemeli tolik matiky, fyziky a chemie, tak se to povazovalo za lehci studium.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:18

Kokoska No jasně, měli jsme víc jazyků, ale matiky myslím taky dost, pár lidí z naší třídy z matiky maturovalo celkem v pohodě, z jedné se stala myslím chemička ;) Každopádně, opravdu velká část holek ze třídy jsou učitelky, to je fakt celkem vtipný...

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:24

moonlight Mně spíš přijde vtipný, že když se s někým bavím, velká část třídy šla na podobný obor na vysokou, třeba jak u vás jsou učitelky, u nás to byli právníci, máme jich ve třídě asi 11, učitelku jednu. 

Offline coralline
2309 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:41

Pinot Noir U nás v maturitním ročníku měla nejlepší průměr naše čtyřletá třída. Pamatuju si to, protože třídní nám za odměnu donesla zákusky. Ale že na nás měl někdo koukat s despektem, že nejsme dost geniální, čtu poprvý až tady. Tak snad se to na našem gymplu nepěstovalo. A důvod, proč jsem nešla na osmiletý, byla nutnost dojíždění do jinýho města. Rodičům se nelíbilo, že bych v tom věku jezdila sama.

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:47

Garfie 11 právníků, to mi přijde celkem rarita

Jinak já už jsem tak stará, že za mě osmiletý gymply ještě nebyly...

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 17. června 2020 14:52

Já nad tím občas přemýšlím, jak by to asi bývalo dopadlo, kdybych šla na osmiletej gympl a ne na čtyřletej. Na ZŠ jsme byli hodně stmelenej kolektiv a sami jsme se tenkrát mezi sebou spiklenecky domluvili, že nikdo z nás na gympl neodejde, takže když mě mamka i přes můj odpor donutila na přijímačky jít, schválně jsem v tom testu nasekala nějaký chyby, aby mě nevzali. Když jsem to až po pár letech doma mamce přiznala, tak ji to i po té době celkem sebralo, což mě tehdy překvapilo, pro mě to byl dávno promlčenej skutek. :) A někdy si říkám, jestli by mi to tenkrát neotevřelo ještě nějaký větší možnosti, na druhou stranu, na gympl jsem se dostala v pohodě i z devítky, nějaký velký šprtání oproti základce jsem tam neprovozovala, na vejšku mě vzali taky, takže asi nějakej extra významnej benefit by v tom zrovna pro mě skrytej nebyl, leda možná v nějakých zajímavějších kontaktech mezi spolužáky, nevim... 

Offline Jos
příspěvků moje polička 17. června 2020 14:52

Deda vzdycky vzpominal, jak se za prvni republiky srovnavala realna gymnazia s temi klasickymi . On chodil na realku a jeho bracha na klasiku....

Offline DruI
5591 příspěvků moje polička 17. června 2020 15:23

Karoleena Tak já si zase občas říkám, jestli, kdybych šla na osmiletý gympl, bych tam nezískala právě ten kolektiv, který mi na základce moc chyběl. Jako, ne že by se mi tam dělo něco špatného, ale prostě jsem tam neměla žádné pořádné kamarády a celkové stmelení nic moc. Jenomže mě rodiče do ničeho nenutili a já na to nebyla dost  ambiciózní. Ale člověk do těch úvah, co by kdyby nesmí moc zabřednout :o)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2020 15:29

dzizisketa 711990 

u nás na gymplu to do nás asi nikdo necpal, ovšem rozdíly mezi 4letými a 8letými byly reálně opravdu výrazné. nikdy to podle mě nedohnali. 

je to jeden z důvodů, proč nedám na víceletá gymnázia, zejména mimo města ve vesnických oblastech, kde je úroveň základních škol něco mezi "tristní" a "směšná", dopustit.

tehdy to bylo zcela zásadně poznat hlavně na úrovni cizích jazyků.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2020 15:31

Garfie my máme nejvíc doktorů :)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2020 15:33

Pinot Noir jazyky zanedbané celou základku za 4 roky učení ve stylu našeho gymplu nedoženeš, tam je rozdíl vidět třeba do smrti.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 17. června 2020 15:42

Jiná Realita já mám naopak na osmiletá pifku, vesnickou situaci si příliš maluješ, protože pořád ještě existuje dost míst, ze kterých denní dojíždění do nejbližšího města prostě není možné, což byl i můj případ. Takže z mého pohledu je tento systém značně nefér.

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2020 16:52

Pinot Noir 

já na vesnici žiju, na konci světa, nejede sem autobus. nemám si co malovat.

na gympl jsem začala dojíždět od šesté třídy, s tím, že jsem musela přestupovat, a jedna cesta trvala někdy i přes hodinu. někdy hodinu a půl.

Online Pinot Noir
29932 příspěvků moje polička 17. června 2020 16:55

Jiná Realita ale pochop, že jsou místa, odkud nejede žádný autobus ;)

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 17. června 2020 16:57

Pinot Noir no ale já nějak nechápu, co se tím snažíš popřít nebo dokázat? tak ti žáci mají smůlu, ale jak to souvisí s tím, že je rozhodně nepopiratelný rozdíl mezi 4letým a 8letým gymnáziem, který tu někteří popírají, včetně tebe, že se rozdíly prý hned setřou. 

já říkám, že to není pravda, a ty, že odněkud nejde dojíždět. to je já o koze, ty o voze.