711990 to je mi jasný, právě to mě na tom děsí. Jseš statečná, že si dokázala odejít.
Přiznání
711990 jseš dobrá! ![]()
711990 jo. A jen at vsichni vedi, jaky je to srac.
a nejhorší je, když se do takové situace dostanete, jdete si po nějaké době postěžovat nejbližším, ale dozvíte se jen, že takhle to určitě není, že přeháníte a že partnerské soužití není vždycky procházka růžovou zahradou a některý věci prostě musíte vydržet.
Sleduju na tw Lucii Hrdou, někdy je její práce asi strašný boj s větrnými mlýny. A když píše, jaké tresty někdy padají...
https://twitter.com/juliemontek/status/1331925734475112449?s=21
bram To je nejhorsi:((( a jeste idealne kdyz ten dotycny je prece taaak uzasny a sympaticky!
moje kolegyně má psychopata, odejít nedokáže, nechce zůstat sama... problém pro něho byl např. i v tom, že ze dveří našeho ústavu vycházela s kolegou - mužem, hned byl výslech, hádka... jednou jsem s ní na školení spala na jednom pokoji, volal jí a slyšela jsem to, co jí říkal, neskutečný výmysly, podezření, výhrůžky
ke všemu on pracuje v pohřební službě a občas jí do práce přiveze pohřebákem, což mi přijde jako takový potvrzení celé té situace nebo jak to říct :-(
Magráta jezisi!!!
711990 jj, miláček rodiny a kámoš se všema. A ty z toho pak po třech letech psychického teroru a zoufalství vyjdeš jako černá ovce, s pocitem, že je to všechno jen tvoje chyba a všechny další vztahy pak stojej za hovno, protože sebevědomí a sebeúcta jsou na nule. No uf, ještě že je to už za náma ❤️
Ale furt jsme na tom ještě relativně dobře oproti tomu smutnému seznamu.
711990 Jsi dobrá, žes to nakonec ustála!
bram Tohle je přesný, jsi taky dobrá, že jsi to zvládla. Já mám dobrou kamarádku, po maturitě se vdala, já šla na vysokokou, nějak jsme se vzdálily a moc se tou dobou nevídaly. Vzala si přesně toho milýho a sympatickýho, navíc bohatýho psychopata. Strašný. Jeho jsem osobně prakticky neznala, ale když se konečně rozhoupala odejít, zrovna jsme se zase nějak začaly vídat. Byla jsem jediná, kdo se za ni postavil a jediná, která se ho nebála a pomáhala jí stěhovat. I její vlastní máma se ho zastávala. Naštěstí měla vlastní byt po babičce, měla kam jít.
bram
mela sem takovyho kolegu. Sympatak, paric, pomerne pritazlivej...pak jsem se potkala s jeho zenou a behem par minut mi doslo co je on ve skutecnosti zac:( no proste uf uf, hlavne ze uz je mame z krku!
viktorka_od splavu - s pepřákem se musí umět pracovat, když víš jak , tak ho na na cca 2 hodiny vyřadíš z normálu.
711990 Je mi lito, cos prozila. Jsi skvela, zes to takhle zvladla.
Docitam az ted a bohuzel...Moje jedna pribuzna byla take obeti, zemrela uz davno, bylo mi tehdy 10 let. A nikdo by to do ni nerekl. Byla vesela, zabavna, vtipna a mela zdanlive vsechno "na haku". ![]()
Sleduju na tw Lucii Hrdou, někdy je její práce asi strašný boj s větrnými mlýny. A když píše, jaké tresty někdy padají...
https://twitter.com/juliemontek/status/1331925734475112449?s=21
Chtěla jsem tu o ní napsat, ale předběhla jsi mě. Je skvělá a hodně se tyhle věci snaží medializovat. Dělala v poslední době i nějaké rozhovory, vysvětluje třeba, jak uvažuje oběť uvažuje a proč nedokáže odejít.
711990 bram viktorka_od splavu ![]()
Pročetla jsem se teď všemi třemi díly O čem ženy sní od O. Sommerové a tam je těch případů... a ano, většinou je několik let sebeklamů typu "co by tomu řekli lidi", "děti potřebujou tátu", "před 14 dny umyl nádobí a nepřišel ožralej". Jenže ono zvenku se to taky vždycky soudí.
Je docela nefér, že domácímu násilí na mužích se nevěnuje stejná pozornost jako násilí na ženách, dětech a seniorech. Přijde mi, že kampaně v televizi nebo rádiu se zaměřují hlavně na násilí na ženách, teď zrovna něco takového dělá IKEA - muž je tam v pozici agresora. Myslím, že by bylo dobré, kdyby se ukazovaly obě možnosti, že i ženy můžou být agresorkami.
Bowle určitě můžou, jenže tam chybí přesně ten malý střípek kterým to všechno zapadne do sebe.. a tím je ta fyzická převaha. že může a umí ženská chlapa psychicky vydeptat to je bez debat. ale když je nejhůř, v přímém fyzickém střetu až na řídké výjimky prostě chlap vyhraje (pokud teda má aspoň maličko pudu sebezáchovy). 99 % žen se nedokáže fyzicky ubránit a může to dopadnout i fatálně. ty klasické "domácí zabijačky" jsou ještě jiná kategorie. ale tu čistou hrůzu z rány si většina mužů ani neumí představit.
Bowle Jednou byl o tom nasili na muzich dokument, a krom toho, ze nechodili s monoklama pod ocima, to bylo dosti shodne. Navic ty zenske na to sly vetsinou pres deti, coz byla nejvetsu svinarna
Bowlezeny umí byt pěkně zákeřné a věřím tomu, že psychický teror je mnohem propracovanější a rafinovanější. Ale kromě té fyzické převahy, jak píše viktorka_od splavu, ttady vidím ještě jeden problém, a to, že je násilí na ženách pořád ještě zlehčováno. Takový to: nojo, tak jsem Máňu trochu proplesknul, byl jsem nalitej a ona mi nechtěla dát. A do toho souhlasné komentáře: jó, mně kdyby stará nedala, tak ji vyženu spát do kuchyně.. Atd.
bram jo. chlap se sice stydí - ale to se stydí i ženy. když už ale něco takovýho vyjde na světlo, tak hrůza, chudák, všichni ho litujou a snaží se pomoct. i když.. taky mám v okolí člověka za kterého se nepostavila vlastní rodina, díkybohu ta moje je skvělá![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.