Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:01

711990 to je strašný! zrovna jsem se chtěla zeptat, jaké měl Tvůj noční útek pokračování a mezitím jsi to napsala. Tihleti hrdinové se totiž své oběti většinou nechtěji vzdát a tak ji otravují i nadále... Tak ať ho už nikdy nikdy nepotkáš!

Online Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:03

711990 hrůza. Taky doufám, že je po něm, jinak tohle dělá někde jinde někomu jinému

Offline viktorka_od splavu
49366 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:07

711990 seš dobrá!

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:07

viktorka_od splavu jj, to vcera padlo i na konferenci Nasili na zenach, ze ten pocet stazenych trestnich oznameni je vysoky. a taky, ze behem pandemie roste pocet zen, ktere hledaji pomoc u neziskovek, ale nechteji kontaktovat policii. 

Sama mam v okoli opakovane tyranou zenu. S tim chlapem je porad, mela podporu socialky, sousedu, pratel, rodiny, policie ji premlouvala, at poda trestni oznameni, ale je s nim stale a obcas ma nejakou nehodu typu spadla na me skrin v kuchyni.

Offline Lamicka
14199 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:08

711990 jsi silna, ze jsi se zvladla odstrihnout

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:10

barbucha jsem rada ze jsme se pochopily

49366 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:14

Lamicka no já znám jednu.. shodou okolností příbuznou ex.. a ta v tom jela tak dlouho, dokud ji neopustil sám. a ještě za ním lezla po střechách a pod. někdy se to tak zacyklí. já teda ač potrefená husa, musím souhlasit s barbuchou, že se člověk prostě musí sám rozhodnout, v tom mu nikdo nepomůže. ale pak, když už to rozhodnutí učiníš a skutečně odejdeš, pak by opravdu bylo potřeba ty ženy ochránit před "mstiteli" protože to co psala renusatko aj je prostě strašně strašný (řekla bych že mužů se sice stalking apod týkat může, ale chybí tam ta fyzická převaha/agresivita). já se bála hrozně, naštěstí nějaké velké škody na těle jsem neutrpěla jen už vím že pepřák je nanic:P a pak nějaké ty materiální, kdy teda musím naopak policii pochválit, byť to nakonec nedopadlo vinou "nedostatku důkazů", tak se chovali profesionálně a nápomocně

Offline dzizisketa
8981 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:17

711990 toto je opravdu klicove ale 

on mi ten policajt taky rikal, ze se tim neradi moc zabyvaji a neberou to vazne mj z toho duvodu, ze hodne z tech zen to stejne vezme zpatky, meni vypoved atd. a proste proti jejich vuli jim nikdo pomoct nemuze

​To by právě měli brát vážně, naštěstí teď už se o dynamice dn ví více, takže doufám, že policistů, kteří mají takovýto postoj, bude ubývat. 

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:27

711990 to je moc dobře, žes to takhle ustála a zvládla... 

49366 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:27

dzizisketa to nevím. já se jim na druhou stranu nedivím, protože to je přesně jako v té bajce o chlapci, který křičel pozor vlci jdou... (i když jako osobní zkušenost, kdy jsem tam byla poprvé a naposled - dost šílený)

Offline Tak Betty
6150 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:40

To mi připomnělo kauzu dcery Ondřeje Neffa, ten zmrd by měl jít z vězení příští rok.

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:40

viktorka_od splavu my takhle resili vylomene bocni sklo v okne tranzita, borec zavazel na parkovisti, mel nejake hemzy na delny lid (bmw s prazskou spz), kdyz jsem ho sla poprosit aby se posunul, tak ho muz upozornil at se ke mne chova slusne no a to se mu nelibilo a skoncilo to tak ze nam teda vylomil to sklo. Pak nasedl do auta a odjel, meli jsme tam dost svedku ochotnych svedcit (uz to beru jako zazrak), na policajtech to byla slusna fraska, jako jsme pak sedeli v aute a jen se na sebe koukali co to melo byt. Pomyslny vrchol bylo podani vysvetleni na oú, prestupkova komise, kdy se me zenska ptala zda jsem se pachatelem citila ohrozena, ale uplne tak podsouvacne ze z ni bylo citit at hlavne reknu ze ne, at to muzou zamest pod stuldneska bych s ni ten kancl vymetla, ale tenkrat jsem se jen zmohla na protiotazku, proc asi mysli ze jsem se pred nim schovala v aute, ktere nam nasledne poskodil. Tak me jeste sepsula ze otazky tady poklada ona... 

Offline andulka01
12858 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:40

711990 No teda... jseš statečná. 

Naštěstí mám jen krátkou epizodku. Nejdřív samej med a kecy jak nebýt mě tak si to hodí, pak častější záchvaty vzteku, snižování sebevědomí, jak moc se ve mě zklamal a nakonec vyhrožování zbitím za každou kravinu. Nejhorší na tom pro mě bylo, že já byla strašně moc zamilovaná. Chvíli to trvalo, ale měla jsem kam jít.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 11:50

Je hrozný kolika vás má takové zkušenostije mi to opravdu líto. Já ve svém okolí o nikom takovém nevím, což mě ale nutí přemýšlet, jestli opravdu nemám nebo to akorát nevím.

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 12:28
Reakce na barbucha:

​Tak řeč byla o domácím násilí na manželkách, ne? V podstatě na (původně) rovnocenným emancipovaným partnerovi... Ty další oběti jsou něco tak strašnýho, že o tom snad ani nechci debatovat. A ne proto, že si mají poradit sami, to nechápu proč mi to podkládáš. Ale tak chápu, že jdeš s místním davem.

​Tak snáď je jedno kto je obeťou. Ak by som bola (ne)priamym svedkom násilia či už fyzického, psychického alebo sexuálneho by som sa pomocnú ruku snažila podať, bez ohľadu na to, kto je obeťou. Či už ju druhá strana prijme a využije naplno, alebo sa vráti do cyklu bohužiaľ už neovplyvním, ale aspoň viem, že som sa nepodieľala na tejto tyranii. 

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 12:29

711990 to je skvelé, že si dokázala odist.

Offline notna
9460 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 12:30
Reakce na Tak Betty:

To mi připomnělo kauzu dcery Ondřeje Neffa, ten zmrd by měl jít z vězení příští rok.

​Ona je uvedená v tom zveřejněném seznamu, hned  mi to vyskočilo, jaká to tehdy byla hrůza to jenom číst... Natož to muset zažít.

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 13:07

vsichni dekuju, ja ani nemyslim ze to byl takovej vykon, ale pri cteni tech jednotlivych pribehu me to docela desi, jak bezny to je

Evaeva spis o tom nevis, ja o tom nemluvila, az pak, protoze jsem chtela, aby vsichni vedeli co se muze stat. Na venek to totiz kolikrat pusobi idylicky a nenapadne te, ze ten skvelej sympatak doma terorizuje zenu. 

andulka01

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 13:08

711990  a myslim, ze je strasne dobre o tom mluvit

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 26. listopadu 2020 13:11

jinx presne, protoze nikdy nevis, komu to pomuze