BBozez, tenhle argument nesnáším. Aby bylo jasno, vím, že obětí dn jsou i muži a nemyslím si, že to, že žena je většinou fyzicky slabší znamená, že by nebyli muži týrání i fyzicky nebo že by psychické násilí bylo jaksi lehčí. Jenže ženy tvoří v obětech dn majoritu, kvůli nastavení společnosti, očekávání, které je na ně kladeno, tradici, že žena nějakou facku vydrží, žárlivost je projev lásky, že většinou ona má na starosti děti, že většinou ona má práci s nižším platem, který má navíc násilník pod kontrolou, takže nemá už jen materiální zdroje pro odchod, že mužstí nasilnici většinou ve společnosti ukazují okouzlující tvář... Už jen ten seznam Rosy je vypovídající. A v současné situaci jsou opravdu v domácím vězení s nasilnikem ve valné většině ženy, zase protože děti a méně honorovana práce.
Přiznání
dzizisketa Přesně. V tomhle případě je to argumentační chyba
i když by se to samozřejmě nemělo znevažovat.
Karja dokument o násilí na mužích jsem viděla a bylo to hodně silné. Byli myslím 4, všichni chlapi jak hora, ale sílu vůbec nemohli použít, protože by to manipulátorka ihned použila proti nim. Navíc na policii na ně koukali skrz prsty stejně jako na ženy. Jen místo "Paninko, myslíte to vážně?" bylo nevyslovené "No a to si s ní neumíte poradit? To jste chlap?"
zmrzlina Jojo, ja si vlastne pamatuji mlhave jen jednoho, jak mel ty dve dcery a bylo videt, ze ten je fakt miluje. Jak pak rekl, ze jeho nejvetsi uspech, ze to s nima zvladnul je to, ze ty jeho dcery maji fungujici partnerske vztahy.
dzizisketa no počkat, já přece násilí na ženách nijak nezlehčovala. jen si prostě myslim, že o týraných mužích se tolik nemluví, a to je chyba.
Karja já si to pamatuju dobře, dost to na mě zapůsobilo. Plus teda to, že když jsem o tom následně s někým mluvila, nepochopení bylo (ze začátku, taková ta první reakce) úplně stejné jako na policii. Jakože fakt? Chlap? No nekecej...
A v současné situaci jsou opravdu v domácím vězení s nasilnikem ve valné většině ženy, zase protože děti a méně honorovana práce.
Tohle jsi vystihla přesně. i o tom včera na té konferenci hodně mluvili. Srovnání platů v ČR je tristní, myslím, že to je teď cca 20 %.
dnes me od prace vyrusil takovy divny zvuk, zvednu hlavu, podivam se z okna a tam, kousek od budovy, dron. Visel tam ve vzduchu a mela jsem skoro hmatatelny pocit, ze "blbe cumi". Dost neprijemne. Teda dokud jsem mu nezatahla roletu, ale stejne.
jinx kamaradovi takhle visel dron za ramenem, kdyz lezl dost tezkou cestu na skale,
rasaNori tady mi o chlup horsi pripada tezka cesta na skale :)
jinx :D
Já se koukám, že ta moje sestřenice na tom seznamu není. Byl to rok 2003. Takže všechny oběti tam nejsou, bude jich asi mnohem víc.
Já od té doby mám pořád špatný pocit, že člověk nic neviděl a co viděl, tak přisuzoval jiným důvodům. Z veselé a společenské holky se stala holka, která hlídá čas, kdy už musíš odejít z návštěvy, protože přijde manžel, najednou nosila dlouhé rukávy, žádné výstřihy, nikam nechodila, najednou nepouštěla kluky k nám, nepřišla, přestala se vídat i s našima. Starší syn (asi v té době o tom už věděl) najednou nechtěl mluvit o ničem, co doma dělají, zhoršení ve škole. Jenže já jsme si pořád říkala, že je na mateřské, nemá čas, kluk třeba trpí novým sourozencem. Až jednou těsně předtím než odešla mi řekl "Teto, ty vůbec nevíš, co se u nás děje." Jenže mluvit o tom nechtěl. No domácí násilí mě vůbec nenapadlo.
Renusatko to je hrozny, to me mrzil!
Renusatko z toho mrazí ![]()
Priznavam, ze tenhle prispevek o obetech domaciho nasili od organizace Rosa me dostal. Zvlast kdyz si uvedomim, ze kdysi nechybelo moc a mohla jsem se zaradit na seznam, fuj.
Z toho mrazí, strašné!
Když to čtu, jsem tuplem ráda, že už jsem sama a sama zůstanu.
Je moc dobře, že jsi v sobě našla odvahu se tomu č......i postavit! ![]()
![]()
Ach to sú hrozne príbehy. A za všetky parfumaniacky som rada, že sa dokázali vymaniť a dúfam, že to už žiadnu nestretne ![]()
Renusatko to je strasne, je mi to lito ![]()
jinx nam jednou stal dron nad chalupu, presne nad mistem, kde jsem pila kavu a deti se koupaly v bazenu, taky nic moc pocit.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“