Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
36376 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 20:53
Reakce na continuity:

barbucha muž je den před Silvestrem a vzhledem k tomu, že v normální době jsme na chalupě se 40 kamarády, fakt si nemůže stěžovat na nedostatečně oslavy. Akorát jsme všichni na Silvestra krapet unavení.

​No nebo tak. Za mnou na chalupu taky jezdila celá partička, ale trousilo se to už od 26., a tak se začalo rovnou... a na Silvestra jsme si dávali sirky do očí a spali dřív než haranti.

Byla bych ráda měla oslavu jen sama pro sebe, někdy... teď už bych mohla ale zase už není co slavit

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 20:53

Karja no a tak prece muzou dostat neco co spotrebujete, jidlo nebo obleceni? Ale jak rikam, respektuju:)

Offline Jennyfor
2000 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 20:58

Maureen Kan Pavlena Lav a všichni, co jste tu na mne tak hodný, netřeba to přehánět  Dneska jsem v mezidobí mezi dvěma injekcema riskla se jít na chvíli promořit na Chodov, pod záminkou, že musím už nějaký ty dary - aspoň jeden každýmu - sehnat.
Takže nejdřív jsem opravdu zamířila do knih, tam jsem zas po tak dlouhý době byla jak v cukrárně, kromě 4 pro skorosnachu a dceru jsem si koupila i tři pro sebe a pak s tím nákladem místo za dalšími dary zamířila kam jinam, ano do COS. Takže tady se ukázalo, že v jádru jsem hamižná mrcha

A ještě ke všemu jsem si po hodině, naprosto zničená oblíkáním a svlíkáním, nakonec koupila ty dlouhý šaty z merino vlny, takový ten lesba styl, samozřejmě bez slevy. A pak už jsem musela mazat dom, takže mise nebyla dokončena

Ach jo, posuňte ty vánoce na léto, to bych se u toho nakupování nemusela pařit v péřovým spacáku a třeba už budeme všichni po očipování vakcínou mluvit plynně anglicky

Offline Garfie
28730 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:00

711990 Já ti rozumím, já jsem z té obdarovávací rodiny, mám to ráda a i když tady proběhly nějaké pokusy to v širší rodině zrušit, vždycky to někdo překazí a rozjede se to nanovo. :-) Ale zase u nás jede mantra "dárky dává Ježíšek", takže nemůžeš ani argumentovat.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:03

Předloni švagrová taky předloni přišla s tím, že dárky budeme dávat jen dětem. To mi nevadí, moje sestra to není;) a muž má tím pádem míň starostí, dárky pro dospělou část rodiny je jeho starost. Vadil mi její argument, že my určitě taky potřebujeme peníze. V rámci dobrých vztahů jsem to přešla, ale jak je vidět, pořád si to pamatuju;) My se teda známe déle než jsem s mužem, dřív jsme se hodně kamarádily a pořád se díky dětem vídáme dost.

Offline Karja
45135 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:04

711990 Hele me to moc nebavi neco vymyslet, kupovat, me to fakt stresuje ta darkova ,,povinnost,, takze mi prijde takovy spravedlivy, ze nikdo nikomu. 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:05

Garfie no prave! U nas taky a to mi prijde bozi. Ovsem muj bratr se svagrovou tvrdi, ze oni svymu diteti LHAT o jeziskovi nebudou

Offline Karja
45135 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:06

Evaeva Tak treba ty penize potrebujou? Treba tak jako to zrusila s vama, to zrusila se spoustou dalsich a to uz jim treba rozpocet nejak vyznamneji vytrhne.

Offline continuity
44052 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:07

U nás: letos žádné dárky do zemdlení opakuje tchýně. No jenomže letos se konečně dočká, dostanou teda každý nějakou drobnost, ale ty dárky měl řešit muž a ten to letos nezvládá. Tak jsem zvědavá. 

Offline Karja
45135 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:07

711990 To jsou tyhlety moderni rodiny!:-D

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:09

Karja u nás docela jedou seznamy, případně mi přijde rovnou odkaz, což teda nemám moc ráda. Když si nevyberu že seznamu, tak holt musím něco vymyslet. Ono je to taky dost ovlivněné tím, jak probíhá to předávání. U nás se třeba nepraktikuje předávání dárků před Vánoci, aby pak byly pod stromečkem na Štědrý večer. Takže těžko přijdeš k babičce na návštěvu a pod stromečkem jsou jen dárky pro děti. Ale třeba ségře na rovinu říkám, ať si z mojí rodiny vybere jen někoho. My jsme čtyři a ona je sama a ještě nic nechce.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:11

Karja tak jsem to nemyslela. Mě vadilo, že my nutí, že my ty peníze taky potřebujeme, to je naše věc, ať je to, jak chce. Jinak mi ta dohoda nijak nevadí.

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:12

Karja takze ty nic nechces dostavat proto, ze nechces davat? Jako to asi chapu vic. Darkova spirala je zlo 

Offline dzizisketa
9077 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:14

711990

JJá jsem taky v týmu nelhat o Ježíškovi. Pravdivý příběh mi nepřijde tak hrozný, aby narušil kouzlo Vánoc. 

Offline 711990
18345 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:15

dzizisketatyjo to ja nedokazu pochopit, vzdyt to neni lhani...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:17

711990 já teda musím říct, že jsem za Ježíška, ale syn má letos tolik otázek, až mi to vymýšlení není příjemné. Tyhle tradiční věci jsou asi jediné, v čem mu lžu. Teda zásadně lžu.

Offline Karja
45135 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:17

711990 

Jo, presne, chci mit pohodu a neresit darku pro ostatni a i ja pro sebe nechci dostavat asi I proto, ze to nepotrebuju:-D. Nebo proste mi nejak vadi to celkovy, ze se to musi, ze se ty darky furt resi, kdo co komu, vzdycky jsem z toho byla akorat otravena. K tem narozeninam mi to prijde takove prirozenejsi proste;-). Ze je to jako muj den, tak ja dostanu darky. A ne ze, je 24. dame si vsichni darky!!!

Offline Pinot Noir
30231 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:20

dzizisketa my si dárky dáváme vzájemně, Ježíška nemáme, ale moc to tu nerozmazávám, protože dozvědět se, že jsem dětem zničila dětství, mi stačilo loni

Offline dzizisketa
9077 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:21

711990

MMně to právě přijde jako ukázková lež. Když vím, že dárky kupuju já, resp. lidi sobě navzájem, tvrdit, že je nosí Ježíšek. A pak to maskování kolem, jsem na to asi i líná. A úplně nejhorší mi přijde s Ježíškem svázané podmiňování dárků tím, že je dítě tzv. hodné, to je výchovný směr, kterému se vyhýbám (ale samozřejmě Ježíšek může nadělovat i bez tohoto vyděračského balastu). 

Offline Pinot Noir
30231 příspěvků moje polička 16. prosince 2020 21:22