Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline bram
4111 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 16:20

Sweet Potato no ale nemyslíš nás, ne? My jsme tady celkem hodný, spíš mi to sedí na MP, tam byly komentáře daleko jedovatější :)

Offline Sweet Potato
40018 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 16:23

bram MP samozřejmě myslím.

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 17:36

Sweet Potato ja jsem tipovala Damu. Nevim ted, jestli jeste vubec funguje. MP mi neprijde, ze by bylo az tak popularni/rozsireny

Offline brrr
12281 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:16

Asi už to tu nejede (dočítám postupně), jsme tým Ježíšek. U nás ta proměna prošla docela klidně, prostě z toho vyrostli (ostatně v čítance pro 2. třídu už je explicitně řečeno, že dárky kupují rodiče). Moji chlapi slavi narozeniny 24. 12., 2. 1. a 11. 1. a tam už nám všem dochází dech. Letos vůbec netuším. Já i sígra máme svátek těsně před Mikulášem.

Dárky dáváme v rodině dětem, rodičům, se ségrou jen menší věci (hru pro celou rodinu, nějaké dobré jídlo). Teď mi trochu pila krev tchýně a švagrová, chtěli tip na dárky už někdy koncem září a kluci to pořádně nevěděli ještě začátkem prosince.

Na vánocích mi nejvíc vadí, že jsou koncem roku a kryjí se se všemi těmi blbými úzávěrkami, atd. (a to nejsem účetní).

Online Torrah
3263 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:17

Sweet Potato ted jsem to četla, taky by mě to zajímalo

Offline coralline
2302 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:22

Já jsem dnes balila dárky pro mateřskou šk... eee pro neteř - 13 balíčků. Já mám na svědomí jenom 2 a ještě jeden z toho jsou vitamíny, zbytek spáchala moje máma. Není to stížnost, jen uvádím do statistik.

Offline Mohučanka
7342 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:27
Reakce na brrr:

Na vánocích mi nejvíc vadí, že jsou koncem roku a kryjí se se všemi těmi blbými úzávěrkami, atd. (a to nejsem účetní).

​Přesně! Přesně!

Online Torrah
3263 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:29

Já teda mám jednu vlastní historku z dětství, s Ježíškem, a dodnes nevím, co jsem to vlastně viděla.

Bydleli jsme tehdy v domku spolu s rodinou mé tety, tedy moje babička, její dvě dcery a jejich rodiny. No a obývací pokoj byl společný, vedly do něj dvoukřídlé prosklené dveře. V tom pokoji se vždycky slavily Vánoce, stával tam stromeček. Bylo mi asi tak pět šest, víc ne a bylo ráno Štědrého dne. Tehdy se ještě na Štědrý den pracovalo, takže moje maminka byla v práci, zatímco teta a strýc měli dovolenou. No a jak jsem šla přes halu, tak jsem si všimla, že ta skla těch dvoukřídlých dveří jsou zevnitř zastíněná nějakou dekou nebo čím a samozřejmě to upoutalo mou pozornost. Potichu jsem se teda připlížila, stiskla kliku a se srdcem až v krku začala otvírat - přece Štědrý den, co se tam asi děje? Dokázala jsem opatrně pootevřít dveře tak, že jsem škvírou viděla dovnitř - a uviděla jsem tam mého strýce, jak zdobí obrovský strom - mívali jsme tehdy stromy od země až do stropu. Ale nebyl tam sám, byl tam s ním ještě jeden člověk, takový mladík. Měl zelené šaty, žluté vlasy a na hlavě zelenou čapku a ve chvíli, kdy jsem se na něj dívala, se otočil a podíval se na mě. Já se hrozně lekla a utekla do kuchyně, kde jsem tetě a babičce vykládala, že jsem viděla, jak strýc zdobí stromeček a je tam s ním i Ježíšek, protožek kdo jiný by s ním strojil stromeček, ne? Teta na mě zůstala zírat a letěla do pokoje. Vrátila se s tím, že mluvím hlouposti, že je tam strýc sám a nikdo tam s ním nebyl.

Dodneška nevím, co se to dělo, ale když si na to vzpomenu, pořád to vidím před sebou - vlevo zády ke mně strýc, obrovský strom a vpravo bokem ke mně věší na strom kouličky ten v tom zeleném... Na Ježíška už samozřejmě nevěřím, ale tahle vzpomínka mi občas vrtá hlavou. Že by to byla jen moje zjitřená fantazie? Možná, ale proč by v ní byl Ježíšek zrovna mladík v zelených šatech se zelenou čepicí... vypadal jak Ladův vodník :D.

Jsou věci mezi nebem a zemí...

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:32

Torrah Možná to byl nějaký dryád :o)

Mně je normálně líto, že žádnou historku s Ježíškem nemám. Dokonce jsem si ho ani nikdy nijak fyzicky nepředstavovala. Byl pro mě vždycky spíš myšlenka než hmotná bytost.

Online Torrah
3263 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:40

DruI dryád :D jo, to by tak odpovídalo, ale že by si strojil vlastní strom... nevím nevím. Ještě že nám nešel po krku teda.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:40
Reakce na Sweet Potato:

https://www.novinky.cz/kultura/salon/clanek/o-zostuzovani-chudych-lidi-irena-reifova-zkouma-vymenu-manzelek-a-dalsi-ceske-reality-show-40345016
Přiznám se, že to ženské internerové fórum, kam autorka dříve chodila, by mne celkem zajímalo.

​Jaký zostuzování? Ty lidi do toho šli dobrovolně, nikdo je nepodved... Já na to nekoukám, stačí mi občas upoutávka a je mi značně trapně a celkem nechápu, proč se takový pořady vůbec točej... ale jestli si chce někdo pozvat televizi domů, tak be my guest!

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:46

A přiznávám, že mě vždycky dostane, když si žena vezme někoho s jiným vyznáním... že je to vždycky ona, která se přizpůsobuje. Jak tady zrovna teď zaznělo, dvakrát... židovka slaví křesťanské vánoce, a naopak křesťanská manželka žida je slavit nemůže... 

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:47

já se teda přiznám, že mě letos ve skrytu duše trochu drásá, že jsem neudělala vánoční uklid:-D Jako žádný okna nebo mydlení rámů nebo co tu čtu. Ale mám ráda takhle ke konci roku něco přerovnat, vyhodit x krámů, prostě udělat si takovej pořádek. takhle mi přijde, že shrnu bordel na jednu stranu, místo něj píchnu stromek...No já fakt potřebuju takovej uklid jako i očistu duše. Dneska jsem začala obývákem, ale je to marný, marný, marný. Né, že by to vloni bylo jiný, to jsme Vánoce měli tuším v lednu, protože 24. jsme přijeli z porodnice a to byl jinej šrumec:-D

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:48

barbucha Myslíš, že je to nějaký pravidlo? Doufám, že nám to tady někdo znalejší rozstřelí:-)

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:52

Karja 

No nemyslim zrovna nějaký psaný nebo dokonce legální. Ale prostě to tak ve velký většině případů je... a i to vidim kolem - jak třeba ty český manželky muslimů houfně přestupujou na islám, nošení šátku incl. Ještě jsem neslyšela o případu, kdy by muslim veřejně přestoupil ke křesťanství včetně pravidelnejch návštěv kostela a tak. Ale možná slyšel někdo jinej?

Offline Kokoska
34553 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:55

barbucha vždycky ne, vím o dvou rodinách, kde on je ze židovské rodiny a ona křesťanka, příp. bez vyznání, a obě dvojice normálně slaví Vánoce a dětem dávají dárky na Štědrý den. Ta jedna rodina teda slaví i Chanuku.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 18:58

Kokoska 

Tak to je rozumný. I když v případě jednoho bez vyznání je to kapku jednodušší. Ale proč se ochuzovat, a hlavně děti...

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 19:08
Reakce na barbucha:

Malenge 

Svátek mam před Mikulášem.

Někdo víc?

​Extchýně byla Eva a hádej kdy se narodila

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 19:09
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 17. prosince 2020 19:10

barbucha muz taky neni zvyknuty slavit vanoce 24 a normalne je 24.12.salat a rizek,zkratka tak jak jsem z domova zvykla.A rikal,ze to je moc hezky zvyk davat detem darky pod stromek.

No a ja mu zas 1.1.pecu jehneci,protoze to je jeho zvyk.