Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:48

DruI 

Bylo by právě dobrý, aby - když už  - na barvě kůže zápletka stála, jinak mi to nedává smysl.

Hele já neříkám že tohle není fešák

Ale prostě v době, na kterou ukazujou interiéry, kostýmy, rekvizity (a jistě i dialogy), vůbec všechno... něco takovýho nebylo možný. Prostě nebylo. A mně vadí přepisování historie (pomaloučku polehoučku, pomocí vaření žáby).

Máme taky menšiny, ale řekla bych, až se bude točit nějakej historickej film, že by se například mezi táboritama asi neměli vyskytovat Vietnamci

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:06

Renusatko jenomže takto to není. I spousta těch, co se sami nechtějí očkovat, by uvítala, aby se nechalo naočkovat co nejvíce lidí. Slušný výraz pro těch 9% a víc, který mě ted napadá je egoizmus. Všechna rizika ať si na sebe vezmou ti ostatní, já chci ty benefity. 

Jeden z poznatků výzkumu je, že zájem o očkování má 39 % dospělých, naopak 45 % se očkovat nechat nechce a 16 % zatím neví. Nicméně podle poloviny (52 %) by se mělo očkovat co nejvíc lidí. Jen pětina (22 %) je proti a zbývajících 26 % zatím nemá jasno. Je tu tedy početná skupina lidí, kteří se sice sami očkovat nechtějí, ale plošné očkování buď rovnou podporují (9 %), nebo na něj nemají jasný názor (16 %).

Offline whiskas
20906 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:07

barbuchaTaky dobrý. Snad alespoň Sněhurka zůstane v původní verzi.

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:16

Já budu první v řadě na očkování, až se dostane i na běžnou veřejnost. Nemám obavy z toho, co by mi covid způsobil, když bych se jim nakazila (navíc jsem ho podle všeho prodělala v říjnu), ale co by mohl způsobit v delším časovém horizontu ve svých důsledcích. 

Offline Fiction
1639 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:20
Reakce na 711990:

Prosperina ja jsem necetla pozorne a mela jsem dojem, he tu nekdo psal ze na divadle mu to vadi vic:) takze asi chapu. I kdyz ja to beru asi stejne, film nebo divadlo, je to fuk:)

​Já to téma taky přelétávám, protože ke shodě nemůže dojít, ale odnesla jsem si opačný závěr a to, že na divadle vadí nedodržování pravidel /jakýchkoli/ méně. A s tím se ztotožňuji.

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:29

whiskas barbucha Pro mě je to jako když chudí venkovane ve 12. století jedí brambory. Někdo to má podobne i s kostýmy nebo zbraněmi. 

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:37
Reakce na Mha:

whiskas barbucha Pro mě je to jako když chudí venkovane ve 12. století jedí brambory. Někdo to má podobne i s kostýmy nebo zbraněmi. 

​Známý téma ve skupinách historickýho šermu když jsem se kolem před x lety ochomejtala, pamatuju si zuřivé debaty na téma "tenhle typ brnění/meče/palné zbraně se začal používat až o cca 50 let později". 

Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:38

Isca i u psavců :D takhle diskuse probíhá

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:41

Isca Jo, přesný. Mám to doma v přímém přenosu, s některými už se odmítám dívat na filmy. Debaty o kresadlovych puškach, límcích a škorních jindy nez u romantických filmu.

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:45

Prosperina Hezky jsi to napsala. Když měla studijní skupina mojí neteře studující japanistiku ročníkové představení, bylo v pořádku, když ona, vysoká modrooká blondýnka, hrála japonskou chudou dívku. Bylo v pořádku, když její spolužačka hrála japonského prince (japanistiku v Olomouci studovali samí Češi, z toho cca 85 % holek).

Ale přišlo by mi dost divný, kdyby ze Sedmi  samurajů udělali remake s bílými herci v kimonech a katanami, rýžový políčka kolem. Přijde mi adekvátní, když remake byl byl natočen s bílými a hispánskými herci, koně, klobouky, pistole, kukuřice, sombrera. 

Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:50

Dobovy snimky by nebyly autenticky i bez people of color.

Zuby uz tu nekdo zminil, hygiena, makeup, jazyk kterym mluvi atd atp. Dyt to vsechno je hra na jakoby, tech veci by se fakt naslo milion.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:53

Z očkování neskáču radostí, já i dítě máme jen to nejnutnější, ale pravděpodobně se očkovat nechám. Beru to jako svůj příspěvek k tomu, aby se dosáhlo vyšší proočkovanosti populace a tahle nechutná epizoda se mohla ukončit. Pokud bych odmítla očkování a pak doma nadávala na opatření, přišla bych si jako pokrytec.

Nicméně včera a dnes jsem nakoukla do diskusí, jedna na IG u Feriho u příspěvku o zahájení očkování a jedna na FB u nějakého videa o sestřičce, co po očkování zkolabovala v přímém přenosu ... a udělalo se mi úplně mdlo. Těch výkříků o komplotech, gatesovi, 5G anténách, cílené neplodnosti apod. tam bylo TOLIK ... 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 13:57
Reakce na whiskas:

barbuchaTaky dobrý. Snad alespoň Sněhurka zůstane v původní verzi.

​Neměla by. V postavách sedmi trpaslíků zjevně dochází k diskriminaci většinový populace, pročež některej z nich by měl měřit aspoň metr osmdesát. Třeba Šmudla - taky proč by zrovna někdo trpící androchoplazií měl bejt prezentovanej jako šmudla? Hanba!

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:08
Reakce na Mha:

​A já to tak mám se vším - brambory jsou dobrej příklad... a na kostýmy rovněž dávám pozor  (mimo jiné) - teda neříkám že znám všechno nebo že si všeho všimnu, samozřejmě, ale prostě ty nepřesnosti a nesmysly mě vytáčej.

Byla jsem schopná se do krve pohádat o to, že postava 19. století si nemůže stěžovat na alergii na seno... rozčilovalo mě, že katolická venkovanka rovněž v historickým dílku se neumí správně pokřižovat... ačkoliv to nevadilo nikomu odpovědnýmu... ale jsem hnidopich prostě

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:16

MP Meri

Já si navic myslím, že to nebude tak horký. Ono bude stačit, když očkování bude podmínka cestování do takového Chorvatska. To bude takový test trvalosti presvedceni těchto skupin obyvatel. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:17

barbucha V tomhle jsem hnidopich taky, co se týká např. návštěva kostela pro historickou postavu byla běžná, ale režisér většinou tape a neví si rady a dost často vznikne paskvil (způsob pokrizovani je po pravoslavném způsobu naopak, křest neprobíhá u krtitelnice, ale u obetniho stolu, který dříve neexistoval, přijímání  vestoje, žena venkovanka si v kostele sedne kam ji napadne...) Jsou to hlouposti ve filmu, ale jaksi to zneverohodni celou tu historicnost. 

Alergie na seno

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:20

barbucha Mha a to si představte, že alergie me vytáčí i ve filmové verzi jak vycvičit draka. ( Z doby vikingů). To teda s realitou nemá příliš společného, ale zas nemusí těm dětem tlačit do hlav kraviny od útlého věku. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:22
Reakce na continuity:

MP Meri

Já si navic myslím, že to nebude tak horký. Ono bude stačit, když očkování bude podmínka cestování do takového Chorvatska. To bude takový test trvalosti presvedceni těchto skupin obyvatel. 

​vuci tomu se ale ohrazuji uz dopredu, jak budou sikanovani, protoze ti co se nechaji zaockovat budou mit nejake vyhody, napr. cestovani, ubytovani,nebo kina, hospody bez rousky... 

Offline Lama_z_Lana
6726 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:23

continuity nebo

Offline Myrtila
5230 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:32

mnum Me by akorat zajimalo, jak se potom budou rozlisovat ti, co se ockovat nechteji, od tech, co nemuzou. Budou u sebe nosit papir od imunologa? Vseobecne jsem pro ockovani, ale mozna do te skupiny, co se bude muset spolehnout na proockovani ostatnich, spadnu, tak nad tim premyslim.