Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:45

barbucha hele ale co kdyz proste v Asii se studenti ucej o Shakespearovi a chtej si prehrat hru. Maj shanet bily evropany, aby to bylo akuratni? Naposled jsem videla v "divadle v kine" Hamleta a tam jednu postavu hral ind a dalsi cernoch. Nejak mi to neprislo nemistny, proste obsadili nejlepsi herce co meli?

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:47

continuity ja jsem se na to jedne zname i zeptala, kdyz byla cela udivena pote co jsem ji rekla ze cekam na vakcinu a budu rada stat ve fronte na ni. Tak rekla, ze nevi, ale vakciny se boji... samozrejme hned v dalsi vete rikala ze samozrejme ze rousku venku nikdy nenosi, nebude se dusit... takze ano, nejlepsi je zavrit oci a na kazdou variantu reseni nebo zlepseni jen nadavat

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:52

mnum tak ještě jednou: ne každý, kdo neskáče z vakcíny radostí, je idiot věřící na čipy v nose a změny DNA, nebo zmetek kašlající na opatření. Naočkovat se zřejmě nechám, i když na osoby mého věku, zdravotního stavu a bez konexí se stejně nejspíš nedostane, ale dobrý pocit z toho prostě nemám. Je tak těžké pochopit, že někdo na věc kouká jinak?

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:54

Pinot Noir  o tebe ta nase debata vůbec není.

Offline Pinot Noir
29714 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 11:59

continuity ale jede to tu už postopadesáté, vždycky se lidi nenadšení z vakcíny hodí do jednoho pytle s těmi, kdo věří na nesmysly. A postopadesáté podivování nad tím, že všichni neběží do fronty. Neběží, no. 

Offline Prosperina
714 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:04
Reakce na 711990:

barbucha hele ale co kdyz proste v Asii se studenti ucej o Shakespearovi a chtej si prehrat hru. Maj shanet bily evropany, aby to bylo akuratni? Naposled jsem videla v "divadle v kine" Hamleta a tam jednu postavu hral ind a dalsi cernoch. Nejak mi to neprislo nemistny, proste obsadili nejlepsi herce co meli?

​Nejsem teda barbucha a nemůžu mluvit za ní, ale já to třeba mám tak, že na divadle mi něco takovýho absolutně nevadí. Divadlo prostě pracuje daleko víc s imaginací (koneckonců za Shakespeara hráli všechny ženský role chlapi ). A stejně tak mi to nevadí ve filmu, pokud je to adaptace přenesená do moderní doby. Ale obecně má prostě film blíž k realistickýmu ztvárňování, takže jakmile je zasazenej do nějaký reálný doby (a není tam zároveň silná poetická licence, nebo režijní koncepce, kam to přesně zapadá - ne kvůli nějaký politický korektnosti, ale má to i nějakej další rozměr), tak mi ty anachronismy taky dost vadí.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:04

711990 

Netflix má nedostatek europoidních herců? Produkci Asie, Afriky (a jiné) neřeším, tam je jasný že disponujou převážně místníma resp. dají jim logicky přednost, anžto bližší košile než kabát a zvyk je železná košile Ale že by produkce Netflixu nesehnala odpovídající typy, se mi nějak nechce věřit. 

A taky - není to opera, kde skutečně berou jen to, co je... pročež Othello je často jen přibarvenej běloch a Madam Butterfly ani náhodou není drobná šestnáctka, natož Japonka

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:04

Pinot Noir to si vubec nemyslim, kde jsem to napsala? Nedivam se na veci cerno- bile ( a nepovazuji cloveka co ma opacny nazor jako ja, za idiota), a plne chapu obavy z nove vakciny. Ale mluvim o zavirani oci pred realitou a odmitani varianty, ktera je momentalne nejschudnejsi, kritizovani to a vysmivani se, bez navrhu lepsiho reseni ( nebo vubec nejakeho reseni). Proste ti lidi co krici ze vakcinu v zadnem pripade ne a otevrete nam nase podnikani, se asi nezamysli dal, co by nastalo, kdyby se jejich ,,doporucenim" spolecnost opravdu ridila. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:05

Prosperina ja jsem necetla pozorne a mela jsem dojem, he tu nekdo psal ze na divadle mu to vadi vic:) takze asi chapu. I kdyz ja to beru asi stejne, film nebo divadlo, je to fuk:)

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:06

barbucha tak ale jde mi o to, ze prece chces obsadit hlavne dobry herce bez ohledu na to, jakou maj barvu....

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:07

711990 Ale to je trochu neco jineho, kdyz by neco tocili v Bollywoodu, tak proste budou vsichni snedi. Mimochodem treba indicti lekari v USA se s nejvetsi diskriminaci setkavaji u afroamericanu, pekne pokrytecke ze. Mne treba nevadi, ze v necem historickem jsou i exotictejsi obliceje, vadi mi, ze to je vyzadovano i tam, kde to z historickeho hlediska nedava smysl. Ten apel, ze tam nekdo cerny byt musi jinak nedostane dilo hlas kritiku. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:07

Pinot Noir temat, ktere se tady resi uz postopadesate, bude vic  a ohledne koronaviru se budou asi jeste resit dlouho... ale omlouvam se, nejsme ve spravnem vlaknu 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:10

mnumVidím osobně na covid oddělení, kde pomáhám, kdo tam leží. Riziková skupina bude očkovaná, kdo má o sebe nebo o svoje blízké strach, tak se nechá taky. Nevidím třeba důvod, proč by se lidi v mém okolí chtěli nechat očkovat, měli většinou průběh jak nachlazení, jeden známý po transplantaci spíš takovou chřipku, spousta lidí to ani nevěděla a i v té nemocnici leží malé procento mladších, což je u spousty nemoci, takové riziko, že se s blbým průběhem dostaneš do nemocnice. Taky je zatím velké procento populace, které se očkovat nebude moct, tak s tím se bude dělat co? Zatím se neočkují děti, těhotné a některé alergie. Myslím, že je na zvážení každého proč chce nebo nechce a celkem je mi i jedno ke které skupině se kdo přiklání. 

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:15

Jos jo, ale tohle bylo o tom "cernosi zasazeni do pribehu v Anglii 18.stoleti mi prijdou nepatricni", ne o nejakych kvotach

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:16

999 giulieta ve formě, svět je v pořádku!!

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:17
Reakce na 711990:

barbucha tak ale jde mi o to, ze prece chces obsadit hlavne dobry herce bez ohledu na to, jakou maj barvu....

​No, a myslíš že by na anglickýho aristokrata lepšího nesehnali?

"Bez ohledu na barvu" je v případě historickýho seriálu/filmu (jak ho sám Netflix označuje) dost slušná kravina, teda podle mě! Po lopatě: ne, mezi anglickou (britskou) aristokracií 19. století se žádnej černoch nevyskytoval. Inkluzi neznali. Můžeme to hodnotit ze současnýho hlediska jak se komu zlíbí, někdo to odsoudí, někomu je to fuk... ale tak to prostě bylo.

Offline 711990
18305 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:18

barbucha ale ja prece netvrdim ze to tak bylo, jenom ze tohle nema bejt dobovej dokument a tak je to obsazeny tak jak je, proste dobrejma hercema. Dyt ne vsecko co je v televizi, musi bejt pravda:D

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:28

Renusatko duvody k (ne)ockovani chapu, kosile blizsi nez kabat, vetsina lidi nejsou zadni altruiste kteri by se nechali ockovat ,,aby zachranili lidstvo", protoze obavy o jejich vlastni zdravotni stav a mozne komplikace po ockovani jsou pro ne prednejsi a pocitaji s tim ze tezke onemocneni se jich netyka. (variantu, ze by doslo ke kolapsu zdravotnictvi a lide by umirali treba na slepak, protze je nemel kdo odoperovat, si asi neumime ani predstavit). Toto rozhodovani nikomu neberu, i proto bude (nebo zatim je tak v planu) ockovani dobrovolne. Ja se ale ptam, jake reseni celosvetove covidove situace si predstavuji ti co ockovani razantne odmitaji (a jeste jednou opakuji, nepovazuji je za idioty). A i v mych predchozich postech mluvim jen o tech co vykrikuji ze ockovani nikdy a pripadne siri konspiracni teorie o tom, ne o lidech, kteri maji ohledne ockovani zdrave obavy a respekt. 

Ja verim tomu ze az se proockuje ta nejohrozenejsi skupina lidi, tak opatreni se budou moci uvolnit, protoze zbytek populace zvladne pripadnou infekci covidem bez vetsich komplikaci a i kdyz bude tezsi prubeh, v nemocnich bude misto a nebude tak vycerpany personal. Ale muze to byt i jinak, nevim. Ja osobne se ockovat chci nechat, protoze toho viru a jeho moznych dlouhodobych nezadoucich ucinku a dusledku onemocneni, o kterych zatim nic nevime, se bojim momentalne vic nez vakciny. 

Offline DruI
5533 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:29

barbucha Tak jako když půjedem do důsledků, tak ti šlechtici sice neměli tmavou kůži, ale taky určitě neměli třeba dokonale souměrný zářivý chrup ;)

Takže mně by tohle obsazování asi vadilo u hraných dokumentů, ale v nějakém seriálu/filmu, kde na barvě kůže jednotlivých postav nestojí zápletka, bych si toho nejspíš ani nijak zvlášť nevšimla.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 12:30

711990 

To nemusí. Ale pak to mají označit za pohádku, fantasy nebo cokoliv jinýho než:  Wealth, lust, and betrayal set in the backdrop of Regency era England, seen through the eyes of the powerful Bridgerton family.

Natož to zařadit - dle stránky samotnýho Netflixu, mezi "dobové snímky"