Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Mha
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:33

continuity A má to tam nějakou roli? Někdy mi tohle přijde úplně zbytečně, hlavne ve filmech pro děti, jednu dobu (omlouvám se) ve filmech neexistoval např. normální dědeček, popř. strýc, všichni byli pedofilove. Naštěstí je to pryč a mužské postavy mohou mít rady své děti a vnoučata. 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:38

Mha 

Režisérovi je to hlavně většinou jedno, páč už spěchá na další záběr "Dyk si toho nikdo nevšimne", to mě vždycky brali všichni čerti.

continuity 

No přesně. Další generace se (s náma) budou do krve hádat, že vikingové znali alergie a že královna Alžběta byla černoška. 

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:42

Myrtila umím si představit, ze v té první fázi budeš mít potvrzení od lékaře. Až se zjistí, že tímto potvrzením disponuje půlka české populace, tak to bohužel odskacou všichni. 

Zas je to jako u všeho spojeného s touto epidemii, když to bude ochcavat dostatečně mnoho lidí, fungovat to nebude. 

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:44
Reakce na barbucha:

Mha 

Režisérovi je to hlavně většinou jedno, páč už spěchá na další záběr "Dyk si toho nikdo nevšimne", to mě vždycky brali všichni čerti.

continuity 

No přesně. Další generace se (s náma) budou do krve hádat, že vikingové znali alergie a že královna Alžběta byla černoška. 

​LOL, myslíš? Myslíš, že někdo příčetný si myslí, že život v Anglii přelomu 18. a 19. století vypadal tak, jak ho popisuje třeba Jane Austen? Nebo že život na raně novověkém maloměstě věrně popisuje film Počestné paní pardubické? 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:45

Myrtila nevim, ale predpokladam ze budou muset nadale dodrzovat stavajici opatreni ve svem vlastnim zajmu do te doby, nez bude proockovana/ po prodelani onemocneni takova cast populace, ze se virus prestane komunitne sirit. Takze asi cim vic lidi bez kontraindikace bude s ockovanim otalet a cekat jak to dopadne u tech druhych, tim delsi izolaci a omezeni to bude znamenat pro ty opravdu znevyhodnene.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:48

Mha no nemá, je to jenom jakoby vtipná hláška. A takových je tam v každém dílu 20. Vynalézají různé věci, co se objevili až o pár století později. No prostě kraviny na kvadrát. Přitom, kdyby si dali autoři trochu práci s historickou věrnosti, tak se děti trochu dovzdelaji. Je to kreslené, žádné překážky, kromě ochoty tvůrců, tam nejsou. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:51

barbucha Pak je to prostě odbyta práce, ať to dostane kolik chce cen.

Ještě k tomu "povinnému" obsazovani do roli. Možná by mohli vynechat překrucování toho, co se už stalo a víc se soustředit na to, abychom lidem, kteří pomoc chtějí a potřebuji, opravdu pomohli. Protože kolik je správných postav ve filmu moc neovlivní to, jestli mají všichni dobrý přístup ke vzdělání nebo zdravotní péči. Tyhle spory zakryji samotný problém.

Moc kecám. Jdu vařit. (do variciho vlakna:) 

Offline Mha
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:52

continuity

"vtipné" hlášky a dvojsmysly mě v dětských filmech opravdu vadi

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 14:55

dzizisketa nejsem barbucha  a jestli jsem příčetná, nevím, ale myslím si, že život v Anglii v době Jane Austen z pohledu Jane Austen v společenském okruhu Jane Austen vypadal tak, jak ho popisuje Jane Austen - minimálně v knihách. Z pohledu třetí dcery hokynáře ve White Chapel asi vypadal o dost  jinak, ale to byl úhel pohledu, ne změna toho, co mohly obě vidět. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 19. prosince 2020 15:05

dzizisketa Tak ja si dlouhou dobu, treba do puberty, idealizovala Prvni republiku, myslela jsem, ze to je jako v tech filmech pro pametniky . Deda se narodil poc. 20. let a jeho detstvi a mladi takove bylo - realne gymnazium, sluzebnictvo, s dobrmanem po vystavach, hral tenis, volejbal a fotbal a na prazdniny si jeho rodice (tatinek nejvyssi postovni urednik, maminka dama v domcnosti) pronajimali zamecek. Pak prisel sok v podobe valky a komunismu. Ale ten glanc a noblesa uz mu zustaly. 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 16:14
Reakce na brrr:

barbucha Hele, nejsi daleko od pravdy

https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/meghan-markle-kralovska-rodina-kralovna-charlotte-misenka.A171206_150904_lidicky_zar

​No jo, tam je to jasný na první pohled Zajímavý, kolik se vždycky při podobný příležitosti vyrojí spekulací... a ještě tak kvalitních, jako je odkaz na možného předka ze 13. století (t.j. 500 let před narozením dotyčné)

Offline olte
741 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 17:02

mnum continuity   díky za vaše názory, 100% souhlasím

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 17:24
Reakce na Isca:

dzizisketa nejsem barbucha a jestli jsem příčetná, nevím, ale myslím si, že život v Anglii v době Jane Austen z pohledu Jane Austen v společenském okruhu Jane Austen vypadal tak, jak ho popisuje Jane Austen

Online slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 17:39

Ako len to tak narýchlo prelietavam, lebo moc nestíham a daný seriál som nevidela a pozerať nemienim, takže neviem posúdiť aký pomer tých nie bielych šľachticov tam bude, ale realita je, že takí vskutku boli, aj v Británi aj inde v Európe. Taký Othello nebol sci-fi výplodom strýka Williama po prechľastanej noci, a keď idem do historických postáv, tak trebárs aj Puškin bol miešanec. Takže skôr by som povedala, že ak sa v historickom snímku neobjaví vôbec žiaden, tak je to nerealistické.

Offline OliveOyl
1960 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 18:29
Reakce na mnum:

​vuci tomu se ale ohrazuji uz dopredu, jak budou sikanovani, protoze ti co se nechaji zaockovat budou mit nejake vyhody, napr. cestovani, ubytovani,nebo kina, hospody bez rousky... 

​Pokud si nastaví pravidla cílová destinace, nenaděláš nic. 

Offline clothilde
2040 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 18:59
Reakce na barbucha:

Malenge 

Svátek mam před Mikulášem.

Někdo víc?

​ja, narozeniny jako Garfie. Svatek hned druhy den a jeste jen pulku dne...

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 19:37

slniecko 

Othello byl Maur, čili ne nutně černoch, pokud tu divadelní hru (a ještě z prostředí Benátek, ne Anglie) chceš brát za historický fakt resp. důkaz... Puškin měl pradědečka (pravděpodobně) afrického původu, ale jaksi taky nežili v Británii... o které je řeč. 

V historickém snímku se samozřejmě může černoch objevit - nakonec Británie měla kolonie (a obchod s otroky zrušila až začátkem 19. století) a využívala tamější obyvatele i "dovozem", patřilo k dobrému tónu resp. svého času bylo velice  "in" mít černého sluhu... a v takovém Londýně jich díky tomu "dovozu" žilo docela dost, už od alžbětinské doby. Ale rozhodně nepatřili k aristokracii, o záznamu v Gothajském almanachu ani nemluvě

No, už si začínám připadat jak kolovrátek a můžeme se radši shodnout na tom, že se neshodneme... 

Na seriál se asi podívám, už jen kvůli tomu fešákovi Ale kolik dílů přežiju, je ve hvězdách. Ovšem netěšte se - kdyby se o mě pokoušela mrtvice, včas to vypnu!

Offline dzizisketa
8896 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 20:04

barbucha

SSamozřejmě že se domohli i nobilitace, dokonce u nás žil taky jeden černý šlechtic. Lehce vygooglíš. A co se Austen týče, ani život její vrstvy nevypadal tak, jak ho popisuje. Jsem myslela, že tohle romantizování beletrie a jiných v podstatě zábavných děl, byť dobových, už je dávno passé. 

Online slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 20:10

barbucha no budeš sa diviť, ale nemálo ich patrilo k aristokracii. Ako neviem posúdiť daný seriál, o ktorom je tu reč, a určite sa to tam nie bielymi šľachticmi nehemžilo neviemako, ale áno, boli. A Othello je síce divadelná postava a Shakespeare jej dej umiestňuje do mimo Anglicko, ale ťažko by niečo také napísal, keby to nebolo vtedy možné.

Ak to ešte niekoho bude škrieť medzi sviatkami, keď budem mať na to čas, tak ma kľudne nakopnite a aspoň námatkovo ich pár vytiahnem. Ale sama si nato nespomeniem.