Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 20:13

slniecko ale strejdovi Shakespearovi asi nehral Othella bilej modrookej blondak, ne? Kdyz uz nemeli skutecnyho mourenina, tak si ten blondak aspon narazil cernou paruku a natrel hubu cernym viksem.

Mne nejde o to, ze by se ve filmu o anglicke spolecnosti nemeli vyskytovat cernosi, pokud je to historicky aspon trochu unosne. Ale nelibi se mi zmeny tam, kde to tak s nejvyssi pravdepodobnosti nebylo.

Online viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 20:27

slniecko tjo to by mě zrovna zajímalo - i mi připadá o dost užitečnější když se zvýší povědomí mezi lidma o tom, jak tu odjakživa byly promíchané rasy a žádná "čistě bílá" společnost neexistovala, na základě skutečných historických dat. než mechanicky všude strčit dva černochy jednoho asiata na tři bílý atd.

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 20:42
Reakce na slniecko:

barbucha no budeš sa diviť, ale nemálo ich patrilo k aristokracii.

​Tohle je natolik kategorické tvrzení, že nelze jinak než požádat o konkrétní případy

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 20:45

slniecko jak píše Viktorka. Je mnohem lepší říct, že tam dávám jiné rasy, protože v historických pramenech lze dohledat, že tam takoví skutečně žili. nežnacpat to tam hlava nehlava , že kvůli tomu, že nastal cas všechny zrovnoprávnit. To první může pomoct skutečně rovnoprávnosti a taky zvýšení sebevědomí těch jiných národů. To druhé je jenom póza. 

Já vím, jak se mě dotklo, že ne jednou chtěli vzít do prace kvůli tomu, že jsem žena.

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 22:38
Reakce na 999:

Sweet Potato u mě taky moje lahve :-).

A je tam pokračování :-).

​Stejne je to pohoda, ze je tady takova pohoda! Ja se priznam, ze kdyz mam blbej den, tak se tesim aspon na vecer, ze se tady pripojim a poctu si, odpocinu si. Navic v dnesni dobe minimalnich socialnich kontaktu je to tady uplne k nezaplaceni.

A dneska jsem vylezla ven za dum vozit dite na takovou polnacku, mela jsem hrozne spinavy a hnusny boty, takovy farmarky, do nich zakasany teplaky. Dite jsem mela ciste, ale kocarek byl taky spinavej. Navic to prostredi, blato, shnilej plot podel cesty, v dalce kurovec.....no nesel nikdo, kdo by me vyfotil, ale sem do tohoto kontextu by to skvele zapadlo;-). 

Offline 999
19653 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 22:42

Karja A my tě máme stejně rádi :-).

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 22:59

999 Nene ,my mame Karja radi prave proto. 

Offline Karoleena
2948 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 23:05

Karja No žejo! Mně fakt stačil tenhle jeden vyprintscreenovanej příspěvek a su zas saturovaná rejpavejma kecama minimálně na následující půlrok!! Jako občas se i tady u něčeho naseru, ne že ne, ale tak jaksi konstruktivně nebo jak bych to tak řekla, žádný únavný nekonečný osobní přestřelky. 

Btw, já jsem na autorku té studie včera úplnou náhodou narazila v jedné diskuzi na fb a všimla jsem si, že má v přátelích Grossularii, takže už jsem taky dost nahlodaná, že tím fórem, kde se ženský vzájemně zostuzujou, myslela fakt MP. :D 

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 23:15

Karoleena Jj, taky jsem si rikala to samy. Takovy pro zabavu dobry, ale pro nejaky poteseni to tam neni;-). 

To nevim, mne jednou kdysi kdosi psal, kdyz jsem chtela neco vedet, ze Grossularia je aktivni na nejakem jinem foru (a zapomnela jsem jakem).

Offline žluťásek
8823 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 23:21

Karja rodina.cz

Ale tam není žádná hoch vysmivaci společnost, normální diskuze na aktuální témata. 

Offline artemisia
297 příspěvků moje polička 19. prosince 2020 23:42

viktorka_od splavu 

https://artalk.cz/2020/05/04/kapitoly-z-kolonialniho-dejepisu-umeni-kapitola-1-cerna-kuze-bile-turbany/

Ale nejdůležitější na této zanícené stati (autorovův sloh je lehce divný) je sekce komentáře a profesorův výklad. Ale dlouhé

Online viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 08:14

artemisia dekuju, super cteni! a ten komentar je paradni

Online Sweet Potato
40024 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 08:42

barbucha 

Dumas byl míšenec. To už jsme k Anglii trochu blíž.

Online Sweet Potato
40024 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 08:43

Kokoska Strejdovi Shakespearovi hrál modrookej blonďák Julii. 

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 09:26

Sweet Potato no proč ne, taky mi nevadilo, když Lakomce hrála Ljuba Skořepová. 

Online Sweet Potato
40024 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 09:43
Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 09:46

Sweet Potato no. Ale asi by mě nenadchlo, kdyby udělali remake filmu a pan Prošek byl Japonec (nic proti nim).

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 09:58

Mně se úplně jedno, jakou kdo má ve filmu / seriálu /divadle barvu pleti, vůbec mě to neruší a jsem ráda, že moje děti tohle neřeší a jsem si téměř jistá, že by je nezarazila ani sněhurka tmavé barvy pleti, stejně jako je nezarazila japonská princezna v Louskáčkovi nebo mulatka Mařenka v Perníkové chaloupce.

Online Sweet Potato
40024 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 10:00

Kokoska Tak.  Pokud by to nebylo něco strašně stylizovaného.

Když jsme v tom přiznání, sice jsem psala, že v divadle mi to či ono neva, ale na Kytici v ND mne hrozně rušila velká nadváha Umrlcovy milé.

Offline Ounz
20450 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 10:21
Reakce na Lamicka:

Mně se úplně jedno, jakou kdo má ve filmu / seriálu /divadle barvu pleti, vůbec mě to neruší a jsem ráda, že moje děti tohle neřeší a jsem si téměř jistá, že by je nezarazila ani sněhurka tmavé barvy pleti, stejně jako je nezarazila japonská princezna v Louskáčkovi nebo mulatka Mařenka v Perníkové chaloupce.