Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Lilly_Ku
4506 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 10:28
Reakce na Lamicka:

Mně se úplně jedno, jakou kdo má ve filmu / seriálu /divadle barvu pleti, vůbec mě to neruší a jsem ráda, že moje děti tohle neřeší a jsem si téměř jistá, že by je nezarazila ani sněhurka tmavé barvy pleti, stejně jako je nezarazila japonská princezna v Louskáčkovi nebo mulatka Mařenka v Perníkové chaloupce.

Ja doufam, ze to takhle bude cim dal vic.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 10:30
Reakce na Lamicka:

Mně se úplně jedno, jakou kdo má ve filmu / seriálu /divadle barvu pleti, vůbec mě to neruší a jsem ráda, že moje děti tohle neřeší a jsem si téměř jistá, že by je nezarazila ani sněhurka tmavé barvy pleti, stejně jako je nezarazila japonská princezna v Louskáčkovi nebo mulatka Mařenka v Perníkové chaloupce.

​deti jsou skvele  tohle je to jedine, co smete dinosaury 

Offline Fiction
1639 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 12:33
Reakce na Lamicka:

mulatka Mařenka v Perníkové chaloupce.

​Já jsem v tomhle poznamenaná tím, že potom řeším genetiku, zda jsou tedy J a M nevlastní sourozenci nebo maminka měla nejaký poměr někde ....

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 12:33
Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 12:53
Offline Torrah
3263 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:07
Reakce na Fiction:

​Já jsem v tomhle poznamenaná tím, že potom řeším genetiku, zda jsou tedy J a M nevlastní sourozenci nebo maminka měla nejaký poměr někde ....

​kdyby maminka, ta v tom může být naprosto nevinně, třeba i babička - a nastane rodinný rozvrat na všech frontách

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:16
Reakce na continuity:

slniecko jak píše Viktorka. Je mnohem lepší říct, že tam dávám jiné rasy, protože v historických pramenech lze dohledat, že tam takoví skutečně žili. nežnacpat to tam hlava nehlava , že kvůli tomu, že nastal cas všechny zrovnoprávnit. To první může pomoct skutečně rovnoprávnosti a taky zvýšení sebevědomí těch jiných národů. To druhé je jenom póza. 

Já vím, jak se mě dotklo, že ne jednou chtěli vzít do prace kvůli tomu, že jsem žena.

​Uaaaa.

Veď ja píšem, že sa neviem vyjadriť k tomu seriálu, ak je to tam "hlava nehlava", tak to tiež nemá zmysel.

Navrch vytiahnuť, že mnohí farební mali šľachtické tituly je skôr zmäkčovanie reality diskriminácie, než jej podčiarkovanie, či? Aj keď teda tá diskriminácia tam bola.

Ja som len reagovala na kategorické vyhlásenie, že čierny šľachtic je nezmysel. No, nie je.

A áno, tak ako píšem, pomedzi sviatky, keďže aj tak sa nebudeme motať po návštevách, si budem môcť k tomu sadnúť a povyťahovať nejaké reálne historické postavy. Teraz fakt nie.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:16
Reakce na Fiction:

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:18
Reakce na Lamicka:

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:20

slniecko kdyzto vezmu ze sebe. Ženy byly často diskriminované v mnoha povoláních, to je asi fakt, na kterém se lze shodnout. Ale když si čtu o Marie Curie Sklodowské, tak mě to spíš nakopne pozitivně než že bych začla vykládat, že je to popirání té diskriminace. Ale toto má asi fakt každý jinak.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:40

continuity No áno.

Skôr som to myslela tak, že keby si mala historický dokument, v ktorom by janeviem akademikmi boli pol na pol ženy, bolo by to v podstate popieranie toho, že mali k vzdelaniu reálne výrazne nižší prístup, ale zároveň úplne rovnaký nezmysel by bol úplne poprieť existenciu Marie Curie Sklodowskej a ďalších.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 13:54

slniecko no presne tak, ja si myslím, že práve poukázanie na to, že černošský alebo neviem aki šľachtici existovali skôr veci pomôže ako nejaké kvóty. Pre mě to hľadať nemusíš, ja ti verím. Skôr je to veľmi zaujímavé. 

Inak teraz som videla film o cernosskych ženách v NASA Skryte čísla. Celé by to bolo super, akurát časť tej diskriminácie, čo tam riešia už bola minulosťou tak 5-12 rokov. (Prvá černošská vedúca, segregované oddelenia).  Proste celý problém rasovej segregácie v NASA nacpali do jedného roku. Toto mi príde uplne zbytočne, pritom téma vyborna, len by si to zaslúžili oveľa lepší scenár, keď už sa odvolávajú na konkrétne historické postavy. ( A keby jednu z tých troch kamaradiek ztvárňovala běloška, tiež by mi to prišlo divné. )

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 14:29

Jsem si našla původní předlohu , a v případě seriálu Bridgerton se teda přestávám ohánět Austenovou, protože tohle je, stejně jako Sněhurka, prostě pohádka (podobný regency romance  jsou moje GP, takže vím, o čem píšu), černý šlechtic je opravdu jeden z realističtějších prvků příběhu.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 14:29
Reakce na Lamicka:

​to je super,ale ja mam treba primo v rodine velike rozdily,kluk o deset let mladsi nez muj syn,zijici na malomeste,asi byl jen jednou v Chorvatsku,nemajic moc kamaradu,sedic furt u pocitace versus muj syn,ktery zil v nemecku a chodil do skoly pro cizince a tam byla vsechna smeska.Tak kdyz byla uprchlicka krize ja se nestacila divit,jak se ten prvni hnusne vyjadroval a meho syna to nechava uplne klidnym.Ten proste barvu pleti vubec neresi.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 14:36

Lamicka jeste priznam,ze z toho detskeho rasismu sla fakt hruza.

Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 14:55

Lamicka to je super, ze deti uz to vubec nevnimaji...

coz mi pripomnelo jednu pani, kterou jsme potkala na svatbe, ktera povidala o tom, jak jeji dite chodi do skolky s cernochem a jako jak to vubec nevadi, deti si s nim uplne normalne hrajou... no stydela jsme se za ni, hrozne....

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 15:54

Zarinya ja si uvědomuju, že je to i díky tomu, že žijeme v Praze a v místě, kde žije hodně cizinců a s jejich dětmi chodí naši do školky a do školy. Poprvé se mě na jinou barvu pleti zeptala dcera asi ve 3.5 letech, když  s ní začala chodit do třídy černoška. Ptala se, proč má ta holčička čokoládovou pleť. Přišlo mi hezké, jak to označila, hledala tehdy to správné slovo. Já myslím, že děti nemají předsudky (možná jen obavy z neznámého), ty v nich někdo vypěstuje. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 16:20

nolita Tohle je ale přitom hrozně časté takové to ukazování, že "nejsem rasista" v podstatě rasistickým způsobem.

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 16:54
Reakce na nolita:

Lamicka to je super, ze deti uz to vubec nevnimaji...

coz mi pripomnelo jednu pani, kterou jsme potkala na svatbe, ktera povidala o tom, jak jeji dite chodi do skolky s cernochem a jako jak to vubec nevadi, deti si s nim uplne normalne hrajou... no stydela jsme se za ni, hrozne....

​nevadi jo? no to je fakt velkorysa teda .... to je takovy to obsluhoval me cernoch, ale byl strasne sikovny 

jen tak pro zajimavost, kolik ji bylo? 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. prosince 2020 16:56