Garfie Ano bohuzel....
Přiznání
jinx No presne....
hele nevim presne ale cca nas vek, vs vzdelana (coz ale vubec nic v tomto ohledu neznamena...) fakt des
nolita ach jo, to je fakt smutne
Myslím, že malé děti vůbec nic neřeší, že se to musí naučit od rodičů či jinde, aby měly nějaké předsudky, jinak jim to je úplně fuk. Já zjistila zcela náhodou, když jsem vyzvedávala syna v netypický čas, asi po 4 měsících, že do školky začali chodit mulati, děti jsou hodně tmavé, nedá se to přehlédnout, syn se s nimi velmi skamarádil, ale za celou tu dobu o nich nic neřekl. Jako ve smyslu, že by byli nějak odlišní, jinak o nich vykládal spoustu věcí, přišlo mi to moc pěkné, když jsem si to pak zpětně doma uvědomila.
Malenge mám úplně stejnou zkušenost, o muslimske spolužačce jsem se dozvěděla ve chvíli, když dcera přišla s tím, že holcicka nevěří na Ježíška. Děti z bilivgnich rodin nebo úplných cizincu je v každé třídě mých deti tak tretina.
Co spíš vnímám jako problém je, že nekteri rodiče těch dětí nemluví vůbec česky a škola s tím neumí příliš pracovat ( takže na třídní schůzky jenom s dítětem nebo vůbec a podobně). Byl vazny problém s jedním chlapcem ( vyhrožoval v hodinách, že skočí z okna a podobne) a rodiče neumeli česky, no téměř neřešitelná věc.
Lamicka moje dcerka taky říká čokoládový pán/paní
ani se zatím vůbec nezeptala, proč jsou jiní než ona. Vidím, že má jiné podmínky např. oproti mně v dětství, kdy jsem prvního nebělocha viděla možná v 8 letech, zatím co ona se s dětmi z jiných národností/ras potkává od jeslí.
mnum jo, já když viděla prvního černocha, tak se máma mohla hanbou do země propadnout, protože jsem ukazovala prstíčkem a kvičela něco jako Jéé mamííí podívej, to je ale divnej pán, asi se nemeje, a pak teda došlo na nějaké poučení o lidech pocházejících z míst, kde svítí hodně sluníčka, a taky o tom, že prstem se na lidi neukazuje.
Zato dcera ve Francii moc ráda chodila v obchodě k paní pokladní, černošce, ale důvodem bylo, že obdivovala její copánkový účes. Barvu kůže vůbec neřešila.
A toto ma mrzí, že syn nepozná ľudí inej farby pleti, máme ich pár v meste, ale on si ich zatiaľ nevšimol, keby ich vidal od mala, boli by preňho samozrejmosťou.
Každý rok přijde dětem dopis od Ježíška z Božího Daru. První přišel po narození dcery. Nevíme, kdo to posílá, písmo neznáme a nikdo se nepřihlásil. Asi to opravdu bude Ježíšek. Je to krásné a vždycky mě to dojme. ![]()
Lamicka ty jo, to je moc hezká záhada
Lamicka Je, to je krasne! Ale reknu ti, nedalo by mi to spat:-D
Když byly mladší dva roky, koukali jsme na Mamma mia! Černošský mladík na obrazovce ji rozčílil k nepříčetnosti, ječela na něj "špinavej, špinavej!" Překvapilo nás to, ze školky, kam často chodila za tou starší, znala děti různých ras.
A v 2.třídě se chtěla provdat na Réunion.

Lamicka To je ale krasna historka! ![]()
Karja mně to hrozně let vrtalo hlavou, vyptávala jsem se, porovnala jsem všechny pohledy od příbuzných, kamarádů, dokonce ex
a nic... Písmo je stále stejné. Takže to musí být Ježíšek. No a jestli to není on, tak doufám, že si může odesílatel přečíst naše poděkování na fb.
Lamicka Jo, to me nenapadlo, ze se da podekovat na FB. Me by prave hrozne stvalo, ze mu nemuzu podekovat, ze nema zadnou zpetnou vazbu;-)
Lamicka to je krásné ![]()
Lamicka to je super, som si to musela vygooglit. Je to krásne ale mne by to nedalo spávať, by som to musela vedieť!
Lamicka jsem zvědavá, jestli se jim pisatel prozradí, až budou větší. Nebo jestli to bude tajemství napořád.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025