Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 12:32

Lamicka to je krásné vánoční tajemství

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:21

Mohučanka ja jsem jako dite prej byla uvytrzeni z africkeho studenta mediciny s mati jsme chodily k babicce kolem vysokoskolskych koleji a ja prej vzdycky mohla vypadnout z kocarku radosti, kdyz jsem ho videla. Asi se mi necim jako diteti hrozne libil. 

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:40

razorblade To mi připomnělo, jak se nás jedno malé dítě v Ghaně naopak panicky bálo. Mamince to bylo zjevně hrozně trapné, takže se nám pořád omlouvala, dítěti něco vysvětlovala a snažila se k nám přiblížit, ale jakmile to bylo blíž než na dva metry, dítě začalo hystericky vyvádět. Asi si myslelo, že jsme čerti!

Offline razorblade
8457 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 15:46

Garfie nekdy bych do tech detskejch hlav chtela videt... o do ty svy. Ja tehdy jeste nemluvila, tak jsem nemohla rict, co se mi na pani cernochovi tak libi

Offline Karja
44334 příspěvků moje polička 22. prosince 2020 22:00

razorblade Ale z toho mam nejaky dejavu, tohle mi uz nekdo rikal, o svym malym diteti;-).

Ted synovec nastoupil do prvni tridy, a jeho spoluzak se ptal doma maminky, jestli je cernoch:-D Me to strasne pobavilo, on je snedej a po lete fest, ale vlasy ma teda hnede, jen ta plet, to nevim, jak k ni prisel...;-)

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 17:16
Reakce na Garfie:

razorblade To mi připomnělo, jak se nás jedno malé dítě v Ghaně naopak panicky bálo. Mamince to bylo zjevně hrozně trapné, takže se nám pořád omlouvala, dítěti něco vysvětlovala a snažila se k nám přiblížit, ale jakmile to bylo blíž než na dva metry, dítě začalo hystericky vyvádět. Asi si myslelo, že jsme čerti!

Nejsou tam například albíni braný jako prokletý? To malý dítě z toho asi nemělo rozum, běloch nebo albín...

Offline Garfie
28337 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 17:28

barbucha Jo, to může být. Pokud vím, tak je to hlavně v Tanzánii, ale může být i v Ghaně. Já spíš myslela, že třeba nikdy bělocha nevidělo a bylo vyděšený prostě z jinakosti. Každopádně to bylo spíš vtipný a moc roztomilý, jak se jeho maminka styděla! 

Offline barbucha blogger
35539 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 19:41

Garfie

No jo, dítko na tom bylo asi stejně jako většina dětí tady za totáče. Jak se moc necestovalo (do exotickejch krajin už vůbec) a sem taky moc cizokrajnejch lidí nejezdilo, ty zkušenosti prostě nebyly... a rodiče se za nejapný (byť dětsky upřímný, co naděláš) reakce styděli asi stejně. Je milý vidět, že je to vlastně oboustranný

Offline Dadoo
11615 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 22:23

barbucha takhle byla moje dcera úplně paf, když asi ve dvou letech viděla prvně černocha. Pár let před revoluci. Krouzila kolem něj a jen brumlala fuuuj, okivej, pinavej, mudí. Omlouval jsem se pohledem a vysvětlovala, že je to poprvé, co vidí tmavou pleť. 

Pán to nesl statečně a usmíval se. A nezlobil se.

Offline Kokoska
34557 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 22:28

My jsme meli doma knizku Nas Vitek, jeden z pribehu byl, jak potkal cernocha. Takze jsme jako deti o nich vedeli, ale diky zivotu na malomeste jsem prvniho zivyho videla snad az v Praze na koleji.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 23:17

Kde sa to preberalo balenie darčekov? Tak potupne priznávam, že po pár otrasne zabalených knihách som väčšinu veci dala po vzore mamy do darčekových tašiek. A ešte k tomu som zabudla kúpiť visačky a stuhu

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 23:19

Mrakoplas já jsem dnes při balení zjistila, že kde nepomůže izolepa, tam pomůže ještě víc izolepy

Offline whiskas
20906 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 23:33

viktorka_od splavu to znám.

Offline continuity
42506 příspěvků moje polička 23. prosince 2020 23:35

viktorka_od splavu

Izolepa je základní balící pomůcka. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 23. prosince 2020 23:42

continuity ha, tak mi zabalili bez kousku izolepy, do papíru samozřejmě. Akorát jsou na to lepší dva lidi.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 00:08

Evaeva a ako to drží? Toto ide úplne mimo mňa

viktorka_od splavu . Jako sambo má zahanbil, jeho darčeky vyzerajú asi o milión percent lepšie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 00:23

Mrakoplas no mašličkou. Je to jednodušší než to vypadá a dětem se to líp rozbaluje. Můj muž je opak tvého, včera litoval, že já jsem jediná, která si všímá toho, jak je dárek zabalený,vám zrovna ty pro mě jsou zabalené nejhůř

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 00:26

Dadoo Starší syn poprvé viděl černocha asi ve dvou letech. Bylo to v létě, šli jsme po ulici a on najednou strašně nadšenej mami, mami podívej, opička. Já myslela, že mě klepne. Kolem lidi pobaveně koukali, co já na to.  

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 24. prosince 2020 00:27

Evaeva ja sa snáď raz hecnem a skúsim bez izolepy  a potom sem dám ten vytvor na pobavenie

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 24. prosince 2020 00:30

Mrakoplas zkus to, fakt to nic není, ale poprvé ti to půjde líp s někým, kdo bude přidržovat. Mě ta izolepa vadí jen kvůli dětem, jinak mě neuráží. Co teda nesnáším, jsou bílé lepičky, to mi fakt připadá, že je dotyčnému úplně jedno, jak to vypadá.