Tak Betty Valentin byl můj praděda.
Přiznání
brrr teď jsem četla, že Valentýnu je v ČR celkem 107
Tak Betty A jak se mu říkalo, nějak zkráceně? Kamarádka má Valentýnu a říká jí "Valčo", to mi teda přijde děsný. :-)
Garfie já už vůbec nevím, dokonce si myslím, že jsem ho nikdy jménem neoslovila. Ale tak bylo nám 17 a bylo to takový chození/nechození. Láska trvala asi 5 mesíců a byla velmi, velmi nevinná.![]()
Garfie Valentýny se jednu dobu docela dávaly, já znám ještě variantu Vájo, ani jedno se mi moc nelíbí, na to dojíždím u spousty jmen.
Známí vnučce říkají Týnko
Tak Betty Týnka se mi moc líbí, ale..Kristýna, Valentýna, Florentýna, Celestýna, Leontýna, Klementýna...ale vlastně se mi všechna zmíněná jména líbí, dvě z nich patří mým prababičkám, a jedno dceři.
Garfie Též máme v rodině Valentýnu...Valinu. Je to děsný.
EDIT ještě máme i Valerii a té možná říkají taky tak. ![]()
Isca nojo všechna jména co jsi vyjmenovala muzou mít domáckou podobu Týna. Je to na jedno brdo pak. A v té základní podobě jim nikdo říkat nebude.
Evaeva Jo, Vajo ji rikaji taky, to je trochu lepsi. Je to skoda, takove krasne jmeno...
Garfie ale dlouhé. Moje ségra říká, že je dobré, když má jméno nějakou pěknou dvojslabičnou variantu/je dvojslabičné, a má pravdu.
Evaeva
Souhlasim.
Renusatko Jo, já mám známé s Valeriii a je to Valinka taky.
Isca nojo všechna jména co jsi vyjmenovala muzou mít domáckou podobu Týna. Je to na jedno brdo pak. A v té základní podobě jim nikdo říkat nebude.
a to vadí? ![]()
Potrefenáhusa no nevadí, ale není tam ten zaklad jména. Moje dcera se jmenuje Kamila a často ji oslovuje Kamil a ještě častěji Kam.
Karja Valinka byla jako malá, ale teď je jí 40. Nikdo ji neříká Valentýno, ale Válo, Valino, Valčo ještě v nejlepším. Na Týnu jí v dospělosti už nepřejmenují, myslím doma. S tou Valerii to bude možná trochu lepší.
Tak Betty Můj taťka pořád, i s dalšíma "klukama", říkají svojí sestřenici Kristýnko a je jim přes 70 ![]()
Renusatko To je hrozně hezký, moje teta, o 20 let starší než táta, mu ještě v jeho 70 říkala zdroběle. A pamatuju si, jak jednou přišlo babičce parte nějaké kamarádky a ona tak smutně říká "tak, a zemřel poslední člověk, který mi říkal Linko (přezdívka z dětství)", to mi přišlo hrozně smutné, byla jsem myslím ještě na základce. Podle mě tehdy začala doopravdy stárnout.
Znám akorát jednu Valerii, je v mém věku a říká si/se jí Val. Napsané to vypadá divně, ale ve skutečnosti jí sluší.
dzizisketa taky jsem jednu znala a rikalo se ji Valino,Val a libi se mi to vic nez Valerie.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Guerlain Masterclass a my
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025