Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 12:20

Akorat se to bude resit u nas v praci (IT firma), dokonce se na to i vyhradily penize na nejakou pravni analyzu, tak pak muzu nasdilet.

Offline Lilly_Ku
4552 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 12:34

Bez danovych naslednku je ofiko mozne pracovat v jinem state evropy myslim nejak sto dni. Pak uz se musi resit daneni prijmu.

My chceme taky prechodne do zahranici (teda nemeckeho zahranici :), plan se urodil za korony. Asi jih spanelska, tamcse da dobre lozit.

Asi si to zkusime pristi rok dohodnout se zamestnavatelem. A kdyz to nepujde, tak asi dame vypoved. Ja jsem zjistila, ze si po peti letech intenzivniho tzv budovani kariery fakt potrebuju a chci odpocinout a treba se i neco novyho naucit (idealne data engineering).

mame nasetrenou rezervu, zavazky zadny, takze ideal. Doufam, ze pristi rok do toho prastime a tahle vizei fakt pomaha prekonat unavu z korony, stres v praci a peoste celkove me to nakoplo @

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 12:35
Offline Brioso
627 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 12:36

Lilly_Ku To zni skvele

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:04

Taky asi budeme mit pripad HO ze zahranici. Kolegyne chce presidlit do Svycarska, pro nas pracovat na nejaky minimalni uvazek. Zatim vim jen ze bychom ji museli posilat mzdu vcetne dani plus odvody pojistneho (v podstate to, co byla superhruba mzda) a ona by to platila tam.  Nase mzdova ucetni teda moc radost nema.

Offline Ounz
20540 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:10

Lilly_Ku super plán, závidím :)

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:18
Reakce na Zarinya:

Karja ne to je synovec od manzela.

​Hele, synovec od manžela se zcela očividně sám z Řecka odstěhoval - a ty se divíš, že se tam nechce jeho ženě, která ani není odtamtud?

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:20

barbucha on se odnikud neodstehoval,on nemel na vyber a narodil se v nemecku a vsichni jeho sourozenci(4) taktez a ziji v Recku uz x let.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:24

Zarinya 

Takže tam ani vůbec nikdy nebydlel? Já bych řekla, že je dost rozdíl jet někam na dovolenou... nebo se nastěhovat nastálo. Vypadá to lákavě právě na tý dovolený... ale bála bych se, až nastanou ty všední dny.

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:26

Tyjo, obdivuju každej takovej plán. Já jak někde zapustim kořeny, je pro mě stresující i představa odstěhovat se na druhej konec města

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:28

barbucha ja,ale nic o prestehovani natrvalo nepsala.Nehlede na to,ze oni pred dvema roky se prestehovali z Anglie sem.

je tak tezky pochopit,ze mi to prijde jako nevyuzita situace kdyz je tady nedrzi zadna prace a dite ve skole?Jinak at si kazdy zije kde chce ja jen psala,ze bych to vyuzila nic vic.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:35

žluťásek Hele, pro mě by byl asi větší stres přestěhovt se do jinýho města, než státu.  Přijde mi, že v obou případech ztratíš vazby a zázemí, ale v případě jiného státu dostaneš nějaké to dobrodružství k tomu, zatímco v jiném městě nic. 

Zarinya Já s tebou souhlasím, ale kupodivu, už jsem se naučila, že někteří lidé to doopravdy mají jinak (dlouho jsem tomu nemohla uvěřit).

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:44

Garfie to je v poradku,ja s nim jen o tom mluvila,ze kdyz to ma tak,ze bych odjela treba na tri mesice do recka a on,ze by jel taky ,ale ona nechce.A tim to skoncilo k nicemu jsem ho nepremlouvala a ani se neptala co ma za duvod.a vzpomnela jsem si na to az dneska,kdyz se tu psalo o tom Bali. 

Ja se ji jen divim,nic vic nic min,ze to vyvola takove halo by me tedy nenapadlo.

Offline dzizisketa
9000 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:48

Zarinya

Třeba nemá Řecko ráda

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:53

Garfie no ten váš přesun na druhej konec světa a ještě v těch současnejch podmínkách, no to je úplně nepředstavitelný, já bych asi zešílela :D Já byla půl roku v zahraničí ve škole a pak půl roku na stáži na praxi, ale to jsem neměla žádný závazky a škola mě otravovala, tak jsem potřebovala změnu. S rodinou bych to asi nezvládla, už jenom to hledání bytu na dálku, dětem školu, no uááá

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 13:55

Zarinya 

Ale žádný haló... jenom každej neni ty, to je to

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 14:10

žluťásek já ani to svoje sídliště neopustila

Ještě si umím představit, že bych v téhle situaci odjela na dva měsíce na to Bali, taková delší dovolená. Ale přestěhovat se někam na dýl, to bych si hodně rozmýšlela a hodně by mě to stresovalo.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 14:12

barbucha tak obvzlast ty jsi tu zacla psat o necem o cem jsem nenapsala ani ñ.....

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 14:20

Zarinya 

Hele, uvažuju dopředu... synovec si tam okamžitě najde partičku anžto je původem místní, i příbuzný tam má, prostě zapadne hned - a už se mu nebude chtít zpátky. Možná se toho bojí i ta jeho žena?

Ale je to jedno, každej ať se zařídí dle svýho.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 15:15

barbucha prosim te ty tvoje dedukce.

mne vlastne ani nezajima jaky k tomu ma duvod,pro me je to promarnena sance,tecka.