Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:29

Karja me uz se to nechce rozebirat,opravdu nechapu,co to tady vyvolalo za povyk,ze bych ja si rada uzila nekolik mesicu v cizi zemi kdyz to jde a dokud to jde.

Ale na neco ti tedy odpovim......ze by tam chtel zustat jsou konspiracni teorie od barbucha 

tak samozrejme,ze kdyz jsi nekde na par mesicu tak asi nejde vecne chodit se stravovat po hospodach a proste neco uvaris(jako doma)

Dite tam ma minimalne sest bratrancu a sestrenic.

a vyrazila by si tam s muzem daleko casteji,protoze tam ma X pribuznych,ktere by se o dite postaralo.

Ja si fakt pripadam jako kdyz bych ji posilala do nejakeho pekla a ne si uzit more,hezke pocasi,rodinu jejiho muze,kulturu jineho statu......

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:31

viktorka_od splavu ale oni si tam muzou ject kdy chteji a najak dlouho chteji,coz jde i na jare nebo na podzim a v tom je ta poenta.

az bude dite ve skole tak tezko.

Offline viktorka_od splavu
49385 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:36

Zarinya však jo já to chápu. i to, že by ses tam viděla na jejím místě hned:-) no ale každý to tak holt nemá

btw dnes jsem nadhodila v práci co třeba HO ze zahraničí, že jestli by to šlo.. tak prej ať se vrátím zpět na zem a ráčím chodit osobně častěji:-P

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:38

Zarinya :-D Já si myslím, že to není ani povyk, ale klasický se tady rozebírá. Vždyť to děláme u všeho, co jak a proč. A jako to hlídání a sestřenice, to nahrává konspirační teorii, kdoví jestli to nemá promyšlené:-D. Zahrne ji full servisem, pěti chuvama a pak řekne a já se vodcad už nehnu:-D. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:39

Zarinya 

Já synovce ještě jednou vytáhnu. Být na jejím místě, jela bych. Znám lidi, co by nejeli. A nechápu je Zvlášť v případě Řecka, kde vlastně o nic nejde. Sebrat se a dojet v nejhorším zpátky do Německa je přece hrozně jednoduchý...

Offline Antje
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:40

Zarinya to se strasne tezko vysvetluje nekomu kdo to nezna.

Ja vim podle sestry a jejich detí, ty deti se tam strasne rychle skamaradi a vzdycky je tam nekdo dospely kdo dohlizi na kupu decek.

Varit se moc nemusi, jednak v tavernach a pekarnach je plno levneho dobreho jidla, k tomu trhy, ovoce, zelenina , vsechno levne a krasne. 

Po obede siesta, vsichni zavrou a pozde odpoledne se zas otevre a deti muzou vsude.

Jo a taky je v Recku kazdy neci pribuzny a  je to jedna velka drbarna .

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:43
49385 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:46

Antje no to zní naprosto děsivě

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:47

Já bych ted možná i někam jela ( uvidíme po volbách), ale muž se odsud nehne. On je cestovatel, ale takový dovolenkový. A jednou jsme se seznámili tady, domluvili, že budem žít tady, tak se změnou musíme souhlasit oba, jinak budeme tady.  Hotovo. 

Jinak jsem už dvakrát to přesídlení absolvovala a je mi jasne, že to není ani jednoduché, ani pro každého. 

Offline DruI
5593 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:48

ZarinyaHele mě by třeba vyděsila právě ta rozvětvená rodina a předpoklad, že budu muset být pár měsíců v kuse společenská a taky bych se do toho nehrnula. Holt fakt nejsou všichni lidé stejní :o)

49385 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:48
Offline Antje
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:49

viktorka_od splavu vubec ne, jen to je proste jine.

Taky každy ma v rodine nejakeho SpIrose, Jorgose nebo Tanase , ktery zil v detstvi a mladi v Brne nebo v Krnove, nebo stryce , co se na stari vratil do Recka z USA.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:50

Antje já vás chápu, že Řecko milujete, my jezdili na řecké ostrovy na dovolenou řadu let, dovolená super, ale žít bych tam nemohla. 

Další věc je, že ne každý považuje 20+ stupňů Celsia za jediné přijatelné počasí. 

Offline Antje
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:52

DruI to byla ma reakce na prispevek  o opustene osamocene  matce v Recku a jdu spat. Budu si predstavovat more.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:52

DruI na základě té diskuze jsem se nad tím zamyslela a moje maximum mimo domov by byl měsíc, možná dva, a to jsem nebrala v potaz ty příbuzné:) Já to mám asi jako mužcontinuity ,cestuju ráda,ale jen v rámci dovolené.

49385 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:52

Antje no tak já vyrostla v brně v bytě vedle řecké rodiny

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:52

DruI no a ještě to není moje rodina. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:54

Jee a zítra by mohl napsat někdo další, že jeho švagrová/praneteř/prateta nekam nechce a my bychom zvažovaly pro a proti a různé důvody. Ono když teď člověk reálné nikam moc nemůže, je to celkem zábava;-)

Offline Antje
příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:54

continuity vzdyt ano, ale udelat si delsi dovolenou , kdy jindy.

Nekteri co se tam pristehovali maji nejradeji reckou zimu, sklizi se citrusy, zimni zelenina jako treba brokolice,  vsechno je zelene a je to zase jine.

Offline continuity
43219 příspěvků moje polička 26. dubna 2021 22:56

Evaeva on byl třeba dva měsíce s Americe ( a me tady nechal s dvěma dětma ), ale o stěhování byť pár km nechce ani slyšet. Bydlíme 5 km vzdušnou čarou od jeho rodného domu. Ja chci na důchod z Prahy pryč. no uvidíme, doufám, že to dáme dál než na Přední Kopaninu.