Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 09:55

whiskas rec byla jen o dovolene (prodlouzene)

A nemit rada recko a vdat se za reka je dobry tah.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 09:56

Zarinya Kan 

Tak ale ten jih je prostě trochu jinej, pokud se nejedná vysloveně o anonymní velkoměsto... každýmu to nemusí vyhovovat. Pro mě by to nebylo, já bych brala ten sever, nejlépe rovnou Island nebo Grónsko Irsko krásný, ale i tam mají lidi tendenci, rozhodně na venkově a v malejch dírách, bejt hodně přátelský. Hrůza, pro nás sociopaty!

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 09:59

Zarinya To, že si někdo vezme cizince, ještě neznamená, že musí oblibovat jeho domovinu.

Pro příklad, známý si vzal Polku a neřekla  bych, že je z Polska odvařenej.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:06

barbucha no vidis tam bych zas nesla ja,ale na dovolenou byt prodlouzenou proc ne...

A furt plati-jaky si to udelas....

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:08

whiskas Jenže to je pak časgo skrytý důvod toho, proč ty vztahy nevydrží. Protože původ lidi obvykle ovlivňuje. 

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:08

Zarinya máš to marný, nikomu nevysvětlíš, že to není příběh "bez dcerky neodejdu"

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:11

Pavlena Nemysli si, já jsem ještě skeptičtější, já si vždycky pak řeknu, jak by mi unesli ty děti a na prázdniny bych tam jezdila za nima možná tak já:-D. Na Erasmu se mi líbil jeden Videnan, čerstvé dostudovanej doktor, z lékařský rodiny, za promoci dostal byt kousek od Opery predelanej z hudebního klubu, v ložnici bylo pódium:-D. A to si vždycky říkám, no tak ty by mi ty děti sebrali, páč co se mnou takovou buchtou, a já bych jim z Čech posílala lázeňský oplatky:-D. Takže já jsem velikej skeptik, kdepak střídavá péče:-D

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:11

Kokoska ted si na to kapla.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:12
Reakce na Sweet Potato:

whiskas Jenže to je pak časgo skrytý důvod toho, proč ty vztahy nevydrží. Protože původ lidi obvykle ovlivňuje. 

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:14

Kokoska Jo začíná to být docela sranda, doufám, že pozítří vytáhne Zarinya nějakého dalšího příbuzného, velký potenciál vidím ve snaše;-). Ty myšlenkový mapy začínají být fakt zajímavý:-D

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:16

Karja Takovýhle příběh bohužel znám z širšího okolí. Cizinec v Česku, dítě s Češkou, pak rozchod, vrátil se domů, o dítě nezájem. Po několika letech si vzpomněl, že má dítě. A český soud mu vyhověl. Dítě muselo za oceán. Do toho covid, matka dítě už rok a půl neviděla. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:17

Sweet Potato Nerozumím. Jen proto, že dotyčný nemá rodnou zemi svého partnera na žebříčku top destinací, snad ještě neznamená, že vztah nevydrží. Alespoň v jejich případě to tedy neplatí. Pro pořádek, žijí převážně v zemi "nikoho", tedy na místě, které není rodné ani pro jednoho z nich. A pohoda, řekla bych.

Offline Karja
44778 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:22

Sweet Potato No právě takovéhle příběhy nejsou neobvyklé no:-(

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:24

Karja moje snacha se do Recka moc tesi a to s nim nema nic spolecneho.:-)

Prej i Marcela mi pujci.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:31
Reakce na Zarinya:

barbucha no vidis tam bych zas nesla ja,ale na dovolenou byt prodlouzenou proc ne...

A furt plati-jaky si to udelas....

​No, půl roku je už řádně prodloužená dovolená, resp. to už skoro dovolená neni. Vem si, že třeba i měsíc někde, kde to moc nežereš, může bejt sakra dlouhej!

Ale vo to nejde. Já bych se taky s malým dítětem bála - půl roku je dlouhá doba a co víš co se stane, zlomí si nohu, čapne nějakou chorobu... problém se zubama...  a pak sháněj někde doktora, zvlášť když Balkán nemá v tomhle moc dobrou pověst, teda rozhodně ne lepší než zdravotnictví v centrální, ne-li západní, Evropě... jaký si to uděláš ti bude v tomhle případě platný jak mrtvýmu zimník

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:32

Já bych si určitě vybrala třeba jih Španělska (Tarifa ), a pokud bych neřešila finance, tak Francie - Okcitánie. Kdybych neřešila časový posun, tak Srí Lanku. 
Nikde bych asi nechtěla žít úplně trvale a pracovat na místě. Nejsem ten typ. Můj tajnej sen je léto v ČR a hned po Vánocích na par měsíců někam pryč, u toho pracovat on-line. V dubnu zpátky a jsem v zenu celej rok 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:33

barbucha

tak ted si to dorazila.....byla si vubec nekdy v Recku?

Myslim,ze kdybys do toho jejich zivota pronikla tak by ses nestacila divit.

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:35

Zarinya 

Mluvím o tom, jakou má Balkán pověst. Netvrdím, že tam mají jen ranhojiče a dřevěnou narkózu

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:35

barbucha to neni uz mozne co pises! 
Recke soukrome zdravotnictvi je top.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:35

whiskas Pokusím se ti to tedy vysvětlit.

S dovolením použiju jako názorný příklad zde zmíněné Řecko. Řekněme, že se introvert a nespolečenský člověk (viz Barbucha výše) zamiluje do Řeka. A dovolme si stereotypně předpokládat, že Řek bude mít vlastnosti připisované Řekům, společenský, milující svou širokou rodinu. (Jistě, mohla narazit i na Řeka velmi netypického, ale pravděpodobnost je spíše menší, že) Pravděpodobně to ve vztahu dříve či později začne vadit. On chce slavit rodinné Velikonoce, ona z toho má noční můry. On se ze začátku přizpůsobí, ona je pro něj momentálně nejdůležitější, ale v průběhu let třeba zjistí (a třeba ho to samotného překvapí), že mu rodina a dřívější styl života chybí. Nebo ona se naopak snaží, snaží, ale pak už to nedokáže.