Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:35

barbucha predstav si,ze tam prekracujes mrtvi na ulicich,protoze se o ne nikdo nepostara!!!

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:36

Antje 

Tak soukromý zdravotnictví je top i na Ukrajině. Ale ne každej si ho může dovolit.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:36
Reakce na Antje:

barbucha to neni uz mozne co pises! 
Recke soukrome zdravotnictvi je top.

​hele je to marny jak trefne pise Kokoska

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:37
Reakce na Zarinya:

barbucha predstav si,ze tam prekracujes mrtvi na ulicich,protoze se o ne nikdo nepostara!!!

​Já to věděla

Offline SunEclipse
3496 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:38

Karja tak já hodím k rozebrání další destinace...bývalý muž měl pracovní nabídky do Dubaje nebo na Aljašku. Zamítla jsem oboje (což mi má dosud trochu za zlé)

Offline Antje
příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:39

barbucha me uz se o tom nechce psat, je to marny.

S tim zdravotnictvim to je jako v CR stomatologie, bez doplatku toho moc nemas.

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:41
Reakce na barbucha:

Antje 

Tak soukromý zdravotnictví je top i na Ukrajině. Ale ne každej si ho může dovolit.

​Tohle platí sanozřejmě o většině zemí, Amerikou počínaje. Ale když si tam vyrazíš, na ty 3 měsíce třeba, tak předpokládám nečdkáš, že tě budou ošetřovat na pokladnu.

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:42

Sweet Potato To chápu, ale není to pravidlo. Asi záleží i na destinaci. Oni samozřejmě její rodiče/příbuzné v Pl navštěvují, ale žít tam se fakt nechystají. Neláká to už ani jeho ženu :-). Myslím, že se nedá paušalizovat. 

Někde pobýt a žít je myslím rozdíl. 

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:43

barbucha Když to shrneme, lépe je vždy cestovat/přesidlovat s narvanou kreditkou.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:45

barbucha ona pověst brněnský dětský nemocnice taky není kdovíjaká. 

Já jsem si vždycky říkala, jak bych někde chtěla být tak na půl roku, když jsem tak třeba ve Francii viděla ty domorodce s novinama a bagetou pomalým krokem kráčet ke kavárně, kde se stavili na kafe a pokecat... nebo v tom Řecku si třeba v klidu ráno dojít na trh, nebo se brzo ráno projít po pláži a pak jít na ten trh, něco dobrýho k obědu, v klidu si polenošit při siestě... jo, to bych si moc ráda zkusila. Něco projezdit bez časového stresu, bez programu, když by lilo, nenadávala bych, že mi proprší 2 dny ze sedmi... ideál!

Offline Sweet Potato
40530 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:45

whiskas Celou dobu se tu bavíme o pobytí, ne žití, tak děkuju, žes mi to objasnila.

Offline notna
9470 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 10:50

Mně přijde, že se debata už posunula do teoretické roviny promarněná šance na cestování. Mně se tohle téma dotýká. Jak je populární hodně cestovat, tak z člověka, který cestování nijak zvlášť neoblibuje je dost exot. Vidno i tady na té debatě.

My máme z jedné strany rodiny příbuzné ve státech a z druhé strany hodně dobré známe v Austrálii. Dotyční sem jezdní pravidelně, vídáme se, my i poskytujeme ubytování. Mám je hodně ráda, povídáme si hodiny. I cestování a zkušenosti jiných mě zajímají, fotky, diaky si ráda prohlídnu s komentářem. Ale jet tam mě nijak neláká. Když jsem byla mladá a ještě měla v plánu tam jet, vždycky mi přišlo ty prachy za letenku utratit za něco lepšího. Ale pořád jsem teda měla v plánu jet. Časem jsem zjistila, že to plánuju jen proto, že bych měla. Právě tady zmiňované šance, rozhled, vzdělání. Ve skutečnosti se mi vůbec nechce. Naštěstí mám partnera, který je na tom stejně a plány a cestování jsme pustili k vodě. Párkrát jsme byli různě po Evropě, bylo to fajn, užili jsme si to, ale nějak to k životu nepotřebujeme. A poslední kapkou bylo, když jsme se vrátili na naše oblíbené místo a viděli tu změnu, kterou s tím udělal cestovní ruch a lidé. To jsme si řekli, že tohoto se účastnit nechceme. V posledních letech jsme teda zase začali cestovat víc, protože jsme chtěli ukázat cestování a poznávání Evropy dceři. Ale jen kvůli ní. Samotní ve dvou bychom nejeli. A když neteř nabídla, že do Říma vezme dceru ona, tak jsme byli rádi.

Přitom já i muž jsme se osamostatnili už za studií, a když jsme bydleli v bytě, víkendy jsme trávili vždycky mimo. Neválíme se ve volném čase u tv. Ale cestování po Evropě a dál nás nijak neuchvátilo. 

A tohle když člověk řekne ve společnosti, tak se dozví, že je blázen a kazí si život :-)

Offline whiskas
21102 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:02

Sweet PotatoJá měla na mysli max.3 dny zdvořilostní návštěvy a odjezd. To je pořád rozdíl, než někde trávit řadu týdnů/měsíců. Jen jsem chtěla říci, že se ani v tomto případě neá paušalizovat :-).

Offline barbucha blogger
35964 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:07

SunEclipse 

Na Aljašku bych jela hned!

Sweet Potato whiskas 

No chce to finanční zajištění, to je jasný. Ale mamina na mateřský si asi moc vyskakovat nebude, leda by živitel měl tu vatu... a je dost rozdíl když člověk jede sám jako (zdravej a opatrnej) dospělej na delší dovolenou, nebo když jedete na půl roku s malým dítětem (se kterým jste u doktora každou chvíli i doma). To už bych viděla jako drobný riziko. Odstěhovat se někam nadobro či pobývat někde jako rezident je zas něco jinýho...

Kokoska 

Já bych taky leckde vydržela čtvrt nebo i  půl roku, ale ne s malým dítětem

Offline Aranel
6643 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:10
Reakce na continuity:

Antje jenze ja jsem typ, co půjde v létě radsi na ledovec. Vůbec nechápu proč bych měla v zimě jezdit někam, kde je teplo. Já jsem šťastná, když je tady pořádná zima, nejlíp tak - 20C. Nějaké pomeranče jsou mi ukradené a brokolice rovněž. 

já mám teda pomeranče ráda, ale klidně si je sem nechám dovézt.

Offline Kokoska
35053 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:16

barbucha já jsem nikdy cesty s dítětem pod 5 let nepovažovala za dovolenou, i když jsme byli několikrát, ale to je zas něco jinýho.

Offline Garfie
28597 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:23

Sweet Potato To mi připomnělo, jak kamarádovi přijeli nějací příbuzní z Floridy, chvíli v Praze a pak se teda přemístili někam na liberecko za rodinou, po nedělním obědě byla v plánu "vycházka do přírody" (to jest kolem místního potoku směrem k lesíku) a ti američani málem omdleli, když viděli, že jdou jen tak. Krátké kalhoty, tenisky, někdo dokonce v žabkách!!

Offline JankaM
3111 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:24

Já  jsem se tu zamyslela nad touto debatou, že vlastně moc netuším jak se tu žije manželovi od sestry, který je ze Španělska, z vnitrozemí. Asi dobře, jinak by tu neměli hypotéku na x let. Co jsem tak pochytila, moc neoblibuje naše jídlo a pravidelně vyhlíží španělské týdny v Lidlu. Ale jinak asi dobrý, pracuje v nadnárodní firmě v Praze v mezinárodním kolektivu a každý den skypuje s rodinou (to tedy dělal i doma, když nebydleli přímo spolu). 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:27

barbucha Já byla s dítětem za poslední rok u doktora přesně jednou a to na prohlídce ve 2 letech, to se fakt nedá paušalizovat.
Jasně, muže se stát, že jen co člověk vytáhne paty z rodný hroudy, chytí děcko nebo dospělej první poslední. Ale od toho je tu pojištění do zahraničí, na který už coby dětná teda pro jistotu kladu větší důraz. 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 27. dubna 2021 11:29
Reakce na Antje:

barbucha to neni uz mozne co pises! 
Recke soukrome zdravotnictvi je top.

​ja mam zkusenost i se statnim a nemocnici a je to modernejsi a vybavenejsi nez v nemecku.