Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Maureen
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:05

JankaM cožeeee?...smíš si jít hrát k potoku,ale ať nejsi mokrá????...snad je správné,aby BYLA mokrá...to přece k tomu patří,at si to ditko uzije,ne?
Mám pocit,ze dnešní moderni matky to všechno kolem dětí moc prožívají-včetně těch svačinek a domácích knedlíků o dovolené-ale asi jsem už stará a nerozumím tomu...jen se někdy trochu bojím,jaký jedinci vyrostou z těch přespříliš opečovávaných dětí podle přiruček a internetu...

Tuhle jsem četla,ze kdyz jdeš přebalit mimino,tak se ho máš nejdřív zeptat:..můžu tě teď přebalit???...a to trebas půlročního mimi??jako abys ho nerušila...

Nevím,jak se mi povedlo vychovat dvě dcery...a myslím,ze narušení jedinci z nich nevyrostli

Online continuity
41791 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:08

Maureen já si ten článek nakonec přečetla. A zjistila jsem, že jsem to dělala taky tak. Takze jsem detem řekla, že je přebalim, než jsem s nima začala manipulovat. A když si třeba hrály a nebyla tam zrovna nálož, tak jsem deset minut počkala a nehrotila to jenom proto, že já mám zrovna čas. 

Půlročníi asi preperes, u nás nebyl problém se sundáním pliny, ale s oblékáním a to jsme teda vetsinou nehrotili a vetrali. 

Online Maureen
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:11

continuity a tak to já taky nejsem příznivce nejakyho nasilí,ze ted hned a hotovo...a šla jsem na ne šetrně amluvila na ně,jako bestie nejsem

jen mi to přišlo nějak moc,kvůli miminu začit prebalovat sourozence atd...

Offline Zuzuli
3616 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:15

Maureen jsem teda asi moderni matka

Svacinky pripravuju, uz ted s muzem planujem, co nakrajime do krabicek na zitra do zoo, na dovolene bych klidne knedlik varila, houskovy teda ne, ten nemam rada, ale treba ovocne klidne, maj deti jist na dovolene jen hranolky a smazak v restauraci?

A ditete se ptam, jestli ho muzu prebalit. Treba si hraje, tak ja polozim otazku. Nekdy se i ptam, jestli chce prebalit ted a nebo az za chvili Odpoved zatim necekam. Beru to jako beznou konverzaci s miminem, o teorii vzniku vesmiru si zatim moc nepokecame.

Prirucku zadnou doma nemam, jen podedeny vytisk Nase dite z roku 1971, ze ktereho jsem dostavala zachvaty smichu kombinovane zdesenim nad radami typu diteti zacnete cistit zuby kartackem ve chvili, kdy ma kompletni mlecny chrup.

Online continuity
41791 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:17

Maureen tak to fakt platí spíš pro batolata než minima. 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:17
Reakce na Maureen:

Mám pocit,ze dnešní moderni matky to všechno kolem dětí moc prožívají

jsou to holt hloupy blbky

Offline žluťásek
8795 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:18

continuity jo to je přesný! Naše dítě když je hladový, je úplně nesnesitelný. Pořád mám ve všech kabelkach a batozich aspoň mussli tyčinku nebo jinou pohotovostní záchranu. Ale měla jsem za to, že to je normální vlastnost, nejen dětská. Já dlouho o hladu taky nedojdu

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:18

Zuzuli já bych teda knedlíky na dovolené nevařila, syn jí v restauraci zásadně svíčkovou, smažák a hranolky mu nechutnají;)

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:19

žluťásek já to mám s hladem taky tak.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:21

continuity ty svačiny ve školce budou šok i u nás, děti svačí ovoce nebo jogurt. Obzvlášť ten jogurt mu bude chybět, přemýšlím, že ho zařadím k snídani.

Online continuity
41791 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:21

Jinak s mokrými dětma u potoka. U nás k potoku můžou, ale nesmí si zmacet boty, protože kozene boty mají obvykle jen jedny ( ne na dovolenou, ale celkem). Takže věděly, že u potoka se mají zouvat. 

Jsem si vzpomněla na synka kamaráda, kterému dítě za jediný výlet zmacelo tolik bot, kolik naše děti ani neměly na celou sezonu. To mi je pak jasná obliba levných bot Decathlonu.

Online Maureen
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:23

Potrefenáhusa a to zas až takhle bych to neřeklajen se prostě někdy divím,co všechno je možné kolem výchovy a péče o dítko řešit...

Offline dzizisketa
8792 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:23

Potrefenáhusa

Přesně tak, správná matka musí doma uklízet, vařit a prát, aby bylo hotovo, než přijde muž z práce. Takže na žádné čtení příruček a výchovu podle nich jí čas nezbývá. 

Online continuity
41791 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:24

žluťásek jsou lidi, co jim nejíst nevadí. Třeba muj muž, já taky moc jíst nepotřebuji, tahák sebou spíš kvanta vody. a proto se nám narodilo snikers dítě.

Offline Mha
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:25

Domácí knedlíky dělám v běžném provozu. Na dovolené mám dovolenou.

Děti si nosi své jídlo v batuzcich asi od 4 nebo 5 let, asi od 10 let i vodu. Hmm, přiznávám, že starší kluci občas nosí i mé věci a já se na výletech pouze kocham.

Online Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 09:26

continuity tak náhradní boty jsou asi jediné, co na výlet nenosíme. Maximálně je hodím do auta.

Offline Zuzuli
3616 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:42

Evaeva ja jsem na vareni na dovolene moc lina, ale nevidim na tom nic k pohorseni, ze nekdo vari domaci knedlik. Kdyz se mu chce. Nadruhou stranu jsem jako bezdetna moc rada varila, takze kdyby na te dovolene nekdo obstaral dite, tak se klidne realizuji v kuchyni

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:48

continuity 

Já jsem ten případ, co musí jíst, jak mi klesne cukr, je mi celkově zle, jsem nervózní a pak už jenom řeším to jídlo. Na druhou stranu celý problém vyřeší malá svačina a oběd nebo adekvátní jídlo v přiměřenou dobu. Tu protivnost od malička pozoruju i u staršího dítěte, takže jedlíkům fakt rozumím a na větší pauzy mezi jídly dávám pozor.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:53

JankaM 

To neřeš, pokud režim jiných nějak neomezuje mě, je mi to putna. I si dovedu představit, že příkaz nezmáčej se u potoka z člověka vypadne nějak automaticky. Spíš bych řekla, že už máš kapacitu, abys o takových věcech přemýšlela, což znamená, že tvoje dovolená s dětmi není jak výkon trestu - gratuluju, užívej si to! 

Offline Zuzuli
3616 příspěvků moje polička 06. července 2021 09:55

Maureen ja se nekdy divim, co vsechno je mozne resit okolo parfemu, hadru, pestovani rajcat... Tak kazdy si neco, co ho momentalne zajima, najde.

Moje kamaradla vzdycky rada cetla ruzne knihy o osobnostnim rozvoji, tak ted cte knizky o vychove. Ja necetla zadnou, na internetu moudra take nehledam. "Vychovu" resim se svymi stejne naladenymi kamaradkami a s rodinou. Ti jedini do toho maj co rict. Ridim se spis nejakym svym materskym instinktem a tim, jak bych ja sama chtela, aby se mnou bylo zachazeno. A na reci typu "rozmazlujes ji", odpovidam "ano, bude rozmazlena, od slova mazlit, za to se nestydim". Lasky, zajmu a respektu nemuze byt nikdy moc. Zajimave, ze ta generace dnesnich "modernich matek" , co prosla tou vasi "tolik se s nima neparem" vychovou, nenasleduje vas priklad a dela to jinak