Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zuzuli
3616 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:12
Reakce na Mha:

Zuzuli Hlásím se jako stará nemoderni  matka, co dělala svačiny z nakrájeného ovoce

Je tu nějaká mladá a moderní, co se s dětmi nepáře?

Ať trochu rozborime ty stereotypy. 

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:13
Reakce na Zuzuli:

barbucha no me prave to davani do souvislosti smesny prijde, nezacala jsem s nim, ale ty v nem nadsene pokracujes

​Tak na výslovné zmínění svačinek a domácích knedlíků jsi reagovala kázáním o mateřské lásce... ale jak myslíš.

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:17

Zuzuli neber túto debatu osobne, obzvlášť nie tragicky, myslím, že v dnešnej dobe deťom viac škodia cukrovinky, čokolády, keksíky medzi jedlami. Zelenina a ovocie je v poriadku. Čo by som dala za to, aby zeleninu jedol aj môj vnuk. A z ovocia zje len banán a jablko. Zato bryndzové halušky by jedol každý deň. Chvalabohu, že zje aj zeleninovú polievku. Ale hrášok a kukurica je tabu.

A chcem dodať, že na dovolenke by si mala hlavne mama oddýchnuť, už aj reštaurácie majú v ponuke zdravšie jedlá a nie len smažky a k tomu cola.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 13:25

milacka bohužel restaurace neřeší ty svačiny:( Naštěstí připravit zrovna ty není tak složité.

Offline Zuzuli
3616 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:30

barbucha fakt? Kde? Já reagovala na tohle... Navazovalo to na prebalovani  Doporucuju poradne cist

Online continuity
41793 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:32

milacka ale to je predsa vec tej mamy, či chce variť alebo nie. 

Ja viem, že sa to v dnešnej dobe asi ťažko chápe, ale mne varenie nevadí. A keď muž s detmi postavia stan, kľudne aj po celodennom cestovaní. Nevadí mi zastaviť sa v reštaurácii, ale vadí mi, keď musím jest čokoľvek, co je po ceste, aj keď je to nedobre. To je to samovarenie určite lepšie. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 13:37

continuity já ti rozumím, mě třeba nebaví chodit do restaurace dvakrát denně, obzvlášť s dětmi;) Vařím něco jednoduchého, zabere to maximálně půl hodiny, spíš míň.

Offline Karja
43819 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:38

Já vozím tašky, tašky jídla! Protože děti co jedí neotravujou. Ale nekrajim to, to nemaj rady, takže vezu celou salátovou okurku, dvě jablka, celou papriku....pak dvě kapsičky, dvě tyčinky, dvě lízátka v zadní kapsičce, kdyby přišlo na nejhorší,  slané tyčinky kdyby byla hustější cesta,  dva rohlíky kdyby přišel nečekaný hlad. Normálně jen tak ke kamarádce do parku na dvě tři hodky odpoledne:-D. 

Ty suchý rohlíky pak sežeru já s kafem a ony snědí zmrzlinu, po které jim ani neutru pusu. Nevim kam se radim:-D. Ale moc jim taky nic neříkám a neplánuji okurku dopředu, takže chápu JankaM mě některý tyhke matky taky ubíjí,mam jednu kamarádku,co je hrozně free,deti tam lezou po oknech a ona jim ještě pristrčí matraci ať si zaskacou z toho:-D.Tams.Cejtimvyborne

Online continuity
41793 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:49

Evaeva mě to nebaví ani bez dětí. Musím se někam vláčet, pak tam dlouho čekat. Celé to zabere hodně času a ještě mi to kolikrát nechutná 

Mě tak nejlépe vyhovuje street good, co vidím to dostanu, někde to tam sním na lavičce a můžu jít dál.

Teď zrovna zazivam, restaurace na Moravě, asi i vyhlášena (nebo jediná otevřená), páč tady není úplně levno a mají narvano. Jídlo ujde, obsluha se trochu motá, takže nestíhá. ale už si ke mně někdo přisedl, o což nestojím, vedle sedí chlápek, co se zakoktava (nadává ovšem plynule) už jede třetího ferneta a k jídlu si dal XXL hranolky.

Online continuity
41793 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:50

Karja to si vaz, že nemusíš krájet. Pak se to dá vzít i druhý den. Já na výlety nekrajim, ale vozim nůž. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 13:55

continuity jj, chápu. Letos to bylo fajn v okýnku na růžohorkách, byli rychlý, jídlo chutné a děti si tam někde hrály:) Ale taky jsme byli někde, kde jsme měli problém vybrat. Polívka z kostky, smažák a podobně. Ještě že mladšímu pořád nosím skleničky.

Offline barbucha blogger
35175 příspěvků moje polička 06. července 2021 13:59

Zuzuli 

Tak to jo. To se mi ulevilo, že s předešlými výroky nejen Maureen o svačinách a knedlících to vůbec nesouvisí

Offline dzizisketa
8792 příspěvků moje polička 06. července 2021 14:08

My teda tu svačinu venku jíme oba dva. Tři jídla denně jsou málo i pro mě. 

Jinak nechápu, proč by zrovna výchova dětí měla být něco, co by člověk měl dělat jen tak mimovolně, aniž by se snažil si o tom něco přečíst, najít si vlastní cestu. Vždyť to je kurnik nejdůležitější práce na dlouhá léta. 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 06. července 2021 14:28

No a pak si tu člověk přečte flejm na několik stran o tlustých matkach v zoo, co koupej svymu tlustými diteti hranolky a hotdog, místo aby mu nakrajely do krabičky jabko...

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 06. července 2021 14:28

viktorka_od splavua to, ze mas jidlo s sebou venku snad znamena, ze to dite nonstop zere? 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. července 2021 14:29
Reakce na continuity:

Nevadí mi zastaviť sa v reštaurácii, ale vadí mi, keď musím jest čokoľvek, co je po ceste, aj keď je to nedobre. To je to samovarenie určite lepšie. 

​Přesně. Když jsme byli naposledy v menší ZOO, k obědu bylo na výběr asi 6 položek z friťáku a párek v rohlíku. Myslím, že pražská ZOO je v tomhle dost napřed, jinde katastrofa. Když vyjedeš mimo civilizaci, je to hrozná sázka. Taky mám radši s  sebou něco, co můžu nebo nemusím uvařit, když se zadaří jinde. O dovolených často večeři vařím, protože přes den třeba na tu restauraci ani nenarazíme, když jsme někde venku na horách, a děti už večer nejsou v kondici, aby někde konzumovaly na veřejnosti.

Offline 711990
18274 příspěvků moje polička 06. července 2021 14:31

Potrefenáhusa a kruh se uzavira:D

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 06. července 2021 14:47

dynda mne to přišlo strasny i v pražský zoo, dala jsem si ze zoufalství nějakou tortillu a celou ji vyhodila,protože mi prisla jetá. Včera v Děčíně to bylo taky tragicky, plus jsme na to jídlo čekali 45 minut, dite mezitím posvačilo to ovoce s pískem

Online Kokoska
34174 příspěvků moje polička 06. července 2021 15:07

Ja nevim, jestli jsem to pochopila, ale snad slo puvodne o rozpor mezi peclive pripravovanou svacinou den predem a hozenim toustaku a pastiky do baglu rano pred cestou. Svacina se kona v obou pripadech? My teda s detma na vyletech praktikujem spis to druhy, ovoce a zelenina vcelku, platkove syry, toustak nebo housky. Ja osobne nesnasim veci nakrajene predem, pripada mi to pak takovy... no necerstvy, a muz nez by se s tim krajel predem, uklafne kazdymu na miste nozem jeho kus.

Jinak teda jsem byla dopoledne s chlapeckem v zabavnim parku u Polničky, vysalo mi to penezenku, ale kluk na vrcholu blaha. Ridil ctyrkolku a terenak, velikosti teda umerny jeho veku, spolu jsme pak projeli okruh velkym, hlasil zatacky a rovinky, kdy pridat, kdy ubrat, uzil si to. A pak jsme odpiskali koupani u Dářka, protoze davy lidi a parkovat 2 km od jezera, to nemam zapotrebi. Tak jsme to otocili k mensimu rybniku, kluk cestou usnul a nebyl k probuzeni, takze jsme dojeli domu, vynesla jsem ho z auta a doted spi jak drevo. Pak mam neco planovat. Ale nehodlam tejrat ani jeho ani sebe, hlavne at je spokojenej.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 06. července 2021 15:26

Potrefenáhusa v pražský zoo musíš do restaurace, tam mají i normální jídlo.