Zuzuli Hlasim se z opacne strany spektra, syn ma v 7 mesicich 6 zubu a peklo je to teda i v tomto veku
sice pres den spi, ale z tech spanku se casto budi s placem a pomuze jenom ho nakojit, takze ja od jeho narozeni porad "spim" pres den u nej. Nejdriv se nedalo odejit, a od 4. mesice zacaly zuby. Takze kdyz to prorezavani to dite fakt trapi, je to hrozny asi v jakemkoli veku ![]()
Přiznání
Zuzuli jedna naše známá vařila pod stanem sójo knedlo zelo:) Já na dovolené vařím, ale jednoduchá jídla, ty složitější obstarává restaurace. S dětmi nám to víc vyhovuje v apartmánu/ chalupě, tak aspoň něco zajistit musím.
Zuzuli ďakujem, skvelý príspevok
@Evaeva pred skoro čtyřicetilety jsem byla pod stanem a vedle nás rodina s dětma, maminka obalovala a smazila květák , dodnes to vidím ![]()
Vlm asi jsem měla zmínit, že to byl roadtrip, tj. to vařila po dni stráveném v autě a na výletech, poté co postavili s rodinou stan. Ale knedlíky byly z krabice:)
Maureen ja se nekdy divim, co vsechno je mozne resit okolo parfemu, hadru, pestovani rajcat... Tak kazdy si neco, co ho momentalne zajima, najde.
Moje kamaradla vzdycky rada cetla ruzne knihy o osobnostnim rozvoji, tak ted cte knizky o vychove. Ja necetla zadnou, na internetu moudra take nehledam. "Vychovu" resim se svymi stejne naladenymi kamaradkami a s rodinou. Ti jedini do toho maj co rict. Ridim se spis nejakym svym materskym instinktem a tim, jak bych ja sama chtela, aby se mnou bylo zachazeno. A na reci typu "rozmazlujes ji", odpovidam "ano, bude rozmazlena, od slova mazlit, za to se nestydim". Lasky, zajmu a respektu nemuze byt nikdy moc. Zajimave, ze ta generace dnesnich "modernich matek" , co prosla tou vasi "tolik se s nima neparem" vychovou, nenasleduje vas priklad a dela to jinak
Tak ale láska se dá projevit i jinak, než na dovolený otročit u plotny nebo tahat tuny zdravých domácích svačinek, aby nebohé děcko nepošlo hlady.
Když jsem byla na mateřský nebo tahala haranty po výletech,nebylo na každým rohu x hospod a tak něco s sebou byla nutnost, ale dneska, když jsem brávala zřítelnici k moři, trvala jsem na stravování na místech k tomu určených. Vono taky není špatný naučit dítě jíst to, co je v destinaci k mání, a trochu mu tím rozšířit obzory...
barbucha ja teda porad vubec nechapu, jak ten knedlik a nebo svacinky souvisi s tema modernima matkama, co s deckama moc nadelaj podle prirucek...
ja si doted myslela, ze moderni matky akorat vysedavaj v kavarnach a ony naopak postavaj doma u plotny.
To by pak nejmodernejsi matka na svete byla moje babicka, co s sebou na dovolenou vozila uplne vsechno jidlo z cech, vcetne masla v termosce a chleba, co po prijezdu k mori sel do mrazaku, aby vydrzel cely tyden
snad to, jestli nekdo o dovolene vari, je ciste jeho vec. A porad nechapu, proc sakra ten domaci knedlik vyvolal takove vasne.
A nevedela jsem, ze jsem tolik odsouzeni hodna, ze diteti na hriste nakrajim do krabicky maloun a okurku.
radeji male koupim priste vedle hriste hot dog, at nejsem za moderni matku, co dava lasku a pozornost najevo pres tuny zdravych svacinek, aby dite neposlo hlady.
Zuzuli presne, taky mi neni jasny, proc nekomu ty svaciny lezej v zaludku. Jakoze chapu, ze dospelej vydrzi mezi snidani a obedem, ale deti obvykle jedi i mezi tim, ne? Zajimavy, ze ve skolce svaciny nevadej, ale jakmile ji vytahnes na hristi, ses za kravu ...
711990 tak mne treba dnesni trend dite neustale necim krmit, takze snad nema vubec nikdy prazdnou pusu pripada velmi nezdravy. ale samozrejme at si kazdy se svym deckem naklada po svem
viktorka_od splavu to je aj nezdravé.
711990 no ale některý děti tláskaj furt cosi, aby nedopadly jak švagr s přítelkyní, kterým jsme museli pohrozit, že je už nikdy nikam nesvezeme, pokud budou v autě pořád cosi žrát
Hodinová jízda, ale oni musí vybalit řízky.![]()
A k tomu jídlu na hřišti jen poznámka, mě teda berou čerti, když někdo nabídne mými klukovi něco mokrýho typu okurka nebo jabko na hřišti a on si to vezme těma špinavýma rukama. ![]()
barbucha no me prave to davani do souvislosti smesny prijde, nezacala jsem s nim, ale ty v nem nadsene pokracujes![]()
viktorka_od splavu a o neustálém krmeni tu mluvi kdo? Jako ze fakt, ze vezmu svacinu ven, kdyz se vratime az za nekolik hodin, znamena, ze ma dite porad plnou pusu? Nesud ostatni podle sebe ![]()
711990 cela takhle diskuze je uplne zcestna
jdu radeji krajet meloun a hrozno, at ma dite odpoledne na piskovisti do pusy i neco jineho nez pisek
Môj zdravý rozum hovorí, že 5 x denne, medzi tým pauzy a nechať trávenie oddýchnuť. Aj pri maličkostiach sa štartuje a zbytočne zaťažuje trávenie , ale to je môj názor.
Zuzuli ak má medzi jedlom pauzu, je to v poriadku, deti potrebujú aj desiatu aj olovrant.
milacka tako ono to cele zacalo touhle vetou, fakt nevim, co je za problem na svacinu pripravit nakrajenou zeleninu, kdyz se evidentne svacina na pul dne s sebou stejne nese...
Např. na půldenní výlet/túru připravit 4druhy zeleniny a 2druhy svačin večer předem, opravdu každý den čistit zuby mezizubními kartáčky, vařit domácí knedlík. Oproti našemu zabalení půlky toastoveho chleba a dvou paštik a jablek a prostému pokynu vyčistit zuby a spát, k jídlu byly párky.
A reakce na to byla toto...
Mám pocit,ze dnešní moderni matky to všechno kolem dětí moc prožívají-včetně těch svačinek a domácích knedlíků o dovolené-ale asi jsem už stará a nerozumím tomu...jen se někdy trochu bojím,jaký jedinci vyrostou z těch přespříliš opečovávaných dětí podle přiruček a internetu...
Pro me naprosto nepochopitelne davani tech svacin do souvislosti s peci modernich matek. Proti tomu jsem se ohradila. Nikdo tady nehaji nonstop krmeni deti a tak, jen ze fakt nevim, co je za problem, ze tu nakrajenou zeleninu v krabicce s sebou vezmu ![]()
continuity ty svačiny ve školce budou šok i u nás, děti svačí ovoce nebo jogurt. Obzvlášť ten jogurt mu bude chybět, přemýšlím, že ho zařadím k snídani.
jogurt u nás v škôlke býva pravidelne k olovrantu.
milacka jo, moje děti jedí zhruba pětkrát denně, když jdeme na hřiště, obvykle nic nemám, maximálně nějakou minisvačinu poslední záchrany:) Ale když jdeme na celodenní výlet nebo budeme venku šest hodin, tak se bez svačiny neobejdeš, zaprvé se neumí najíst tolik, aby vydržely, a obvykle ve stánku koupíš buď něco sladkého nebo párek.
Zuzuli Hlásím se jako stará nemoderni matka, co dělala svačiny z nakrájeného ovoce![]()
Je tu nějaká mladá a moderní, co se s dětmi nepáře?
Ať trochu rozborime ty stereotypy.
milacka to by bylo fajn, ale co jsem se tak koukala, tak u nás bývá spíš jednou týdně a obvykle to ani není jogurt, spíš nějaký pribiňák v tom lepším případě.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje