Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 07. července 2021 09:40
Reakce na Karja:

notna Mi ji kamarádce chytala svačiny maminka ještě do čtvrtého ročníku střední školy! Ještě si toho můžeš užít;-)

​Já chystám i děcku na VŠ. Nekrájím tedy jablko na osminky do krabičky, ale položím vedle jeho mobilu na stůl. Chleba teda pomazánkou namažu, no. A cocacolu v plechu přidám. Ruce má zdravé, samostatný je tak nějak normálně, přiměřeně věku a povaze. :P

Offline viktorka_od splavu
48923 příspěvků moje polička 07. července 2021 09:44

Zina s nama maminka chodila ven hodne a protoze sama je zrava, tak svacinku vzdy brala (na koupi nebyly penize/nebylo tolik moznosti) ale zadny krabicky, leda na dlouhou cestu plechovou krabici rizku mezi chlebama:-) kdyz jsme sli do lesa a podobne tak vzala do kapsy nejaky maly mls nebo ovoce a pak "o pauze" rozdala kazdemu do pusy ctverecek cokolady/par mesicku jablka apod.,  piti se nenosilo vubec, za nas zadne petflasky nebyly:-) ve skole kdo mel zizen napil se v umyvadle na zachode

akorat na cely den na lyzich to se braly chleby+ caj v termosce

Offline marieu
5140 příspěvků moje polička 07. července 2021 09:57

Jos to je úplně přesné, co píšeš. Včera- s dětmi a mužem u jeho sestry doma u Slap, zahrada+bazén- mě to znovu napadlo. Jak jsme se celé dětství jen motali kolem našich a ti se motali na stavbě domu. Pořád, donekonečna, vlastně doteď. Žádné výlety, program pro děti, nevybavuju si moc času, kdy by se nám doopravdy věnovali. V létě jsme někdy chodili na houby, ale celkem okrajově, zoo byla za celé dětství 2x? Zrovna tohle neberu nijak útrpně, zvládli se na nás podepsat jiným způsobem, ale taky jsem ráda, že to s mužem máme jinak, že ten společný čas s dětmi je pořád nejvíc.

Offline rozarka
4198 příspěvků moje polička 07. července 2021 09:58

Téma moderní matka versus my kdysi,pořád jede ? To je snad přirozené,jako všechno, že je to dnes jiné, ne?  Bylo miň peněz, jiná možnost, než to připravit doma, leckde nebyla, na vyletech se někde nepotkalo živáčka, natož stánek s občerstvením.

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:04

rozarka někdo ty výlety, kde za celý den potkáš deset lidí, preferuje pořád. To pak těžko hledáš hospody, když tam nejsou ani lidi.

Je to standardní dotaz méhouze, na jakýkoliv tip na výlet: a Kolik tam bylo lidi?

Naši s námi jezdili dost, hlavně teda do prirody, ale děda zas chodíval s tátou. Měli spolu prolezlé Tatry křížem krážem, tata nás tam už nechtěl brát, prý moc lidí. To ještě netušil, co nastane za dalších 20 let. 

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:06

viktorka_od splavu Plechová krabice

Asi ji ještě máme.

A ve škole voda z vodovodu, stejně chutnala nejlíp.

Svačiny jsem dostávala taky ještě na gymplu, namazaný rohlík nebo chleba, nejčastěji se šunkou. (A nesnědené velmi často vyhazovala cestou domů v lese.)

Offline Mha
příspěvků moje polička 07. července 2021 10:11

rozarka

Když nám se to dohadování tak líbí... Ještě chvilku, jo?

A dřív nebyly ani hotové skleničky s příkrmem, musely jsme každý den vařit! Ne jak ty dnešní matky! A KAŽDÝ měl doma lavor a Savo! 

Offline Pinot Noir
29392 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:18

Byla jsem od čtrnácti na intru, takže svačiny od mámy nehrozily, ale kdybych byla doma, určitě by mi je připravovala až do páťáku. A vůbec bych se za to nestyděla, máma i ten rohlík namaže líp A budu se opakovat, vyhazování svačin nikdy nepochopím, vždyť to byl jediný světlý okamžik školní docházky ! Od rána jsem se na sváču těšila. Postupně jsem ale dospěla spíš do módu MP Meri - jídlo mě zdržuje, vůbec mi nevadí jíst dokola totéž, hlavně když je to rychle hotové i snědené, je to jen palivo.

Offline Luna
10861 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:21

Mha Ja jsem taky denne varila prikrmy, i kdyz skleničky existovaly. Mela jsem i latkove plenky, prave proto, ze "prece nebudu takova lina a moderni blbka". TAK!!! jsem byla blba!!!  

48923 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:24

Sweet Potato ja mela nejradsi chleba se sadlem a na gymplu jsem ho snedla jeste pred prvni hodinou (pokud jsem neprisla pozde:-), narozdil od zakladky kde jsem jeste nejedla nic a hazela to z okna:-) ubozi chlapeckove si asi od seste chystaji svaciny sami, uleva velika

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:25

Luna pliny nevím, ale dětem jsem taky vařila téměř denně čerstvé, teď jsem jim vařila celý lockdown a jako blbka se kvůli tomu necítím. 

48923 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:26
Reakce na continuity:

Luna pliny nevím, ale dětem jsem taky vařila téměř denně čerstvé a jako blbka se kvůli tomu necítím. 

ja bych taky denne konzervu jist nechtela, tak proc dite jo?

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:32

Sweet PotatoHliníková krabice? Tak tu už nemám

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:35

mirajo Tyjo, různé velikosti? To vidím prvně.

Offline mirajo
2607 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:40

Sweet Potato Já taky, my měli horní nebo prostřední? Někdy po snědení řízků posloužila na borůvky nebo na houby.

Offline Sweet Potato
39677 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:43

mirajo Těžko říct. Tipuju tu prostřední. 

Offline Potrefenáhusa
38278 příspěvků moje polička 07. července 2021 10:50
Reakce na rozarka:

Téma moderní matka versus my kdysi,pořád jede ? To je snad přirozené,jako všechno, že je to dnes jiné, ne?  Bylo miň peněz, jiná možnost, než to připravit doma, leckde nebyla, na vyletech se někde nepotkalo živáčka, natož stánek s občerstvením.

​jenže moderní matka tu nebyla kritizována za sklenicku nebo kapsicku, ale za krájení několika druhu zeleniny, však za driv se s tím takový cavyky nedělaly 

Offline Jos
příspěvků moje polička 07. července 2021 10:54

viktorka_od splavu Masozeleninove delam vetsinou sama, ale patlat se s temi ovocnymi se mi nechtelo. Ted je hodne cerstveho ovoce, ale v zime u ditete zacinajiciho s prikrmy jsem za ty sklenicky byla rada. Ctu slozeni, takze si myslim, ze hnusy jsem mu nikdy nedavala. 

Offline rozarka
4198 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:01

Potrefenáhusa Protože zelenina bývala zpravidla jen mrkev a ovoce jablko 

Offline continuity
41791 příspěvků moje polička 07. července 2021 11:05

Potrefenáhusa protože neexistuje nic takové, jako názor parfumanie, jsou to protikladné věci, ale pokaždé to psal někdo jiny. Aneb nikdy se nezavdecis všem, takže není nutné si těmi diskuzemi tady příliš lámat hlavu.