Karja ups, to zni jak waldorfska skola:D tam se taky deti nenutej a nervozni rodice pak ve treti tride prehlasujou deti jinam, protoze neumej cist![]()
Přiznání
Evaeva u nás je taky soukromá škola v obchoďáku :-D známá mi ji doporučovala, protože jsem byla špatná z naší spádové školy, ve které jsem svého času trpěla já. Ale tahle soukromá má prý výuku založenou na "demokratických principech", prý i prvňák si může určovat svůj učební plán, což se mi tedy moc nezdá, a navíc je tam nemalé školné.
continuity s mladsi soucitim, dej pak vedet nejake tipy, co s tim. Ja byla skoro celou skolni dochazku uplne zablokovana, me ten stres uplne ochromoval a treba v matice jsem prvnich 10 minut jen cumela nez jsem byla schopna zacit pocitat
. Vubec nechapu, jak jsem se mohla dostat na vysokou a dat ty testy v casovem limitu. Asi jedine diky tomu, ze to bylo anonymni a ze bych nemela ostudu. Zs a ss jsou na tohle pitome, clovek je tam jakoby pod drobnohledem a porad mezi tema samyma lidma. A co je nejhorsi, tak syn bude po mne. Ten si nechce nic ani vyzkouset, protoze "by to neumel". Coz je trochu nestastny postoj, kdyz se chces naucit neco noveho.
711990 no už ta skutečnost je mi vlastně nesympatická :-D mezi těmi obchody jsou i potraviny, srotiště místních bezdomovců, kteří si tam vždycky koupí krabku a pak kempují před obchodem na náměstí...
Ale jinak jsme hezká čtvrť ![]()
Gatita jasne, to je podle hesla "kdyz se vam to nelibi, nemusi sem vase dite chodit". Takze to asi dost lidi zaplati treba z toho duvodu jak pises, aby se vyhnuli dojizdeni. Kdyz na to nemaji, ma dite smulu.
Mohučanka jo to ti tak verim, ted uz slonika/ctvrt neprodas:D ale presne, skola v obchodaku by me nelakala
711990 tohle je takový hodně neúspěšný obchoďák, takže v horních podlažích udělali kancly a tu školu, jinak je tam Albert a pár obchodů. Sympatické mi to není, ale zase si nepředstavuj, že je to někde mezi Tescem a háemkem
Předpokládám, že tam jsou normální učebny s velkými okny, kabinety,... Ale není to klasická školní budova se zahradou.
Sweet Potato jasný, chápu
711990 Já myslím,že ten Waldorf je lepší než tahle konkrétní škola, jednou mi o tom vyprávěla náhodná přísedící v menze:-D
Tak u nás na sídlišti jsou tyhle nové a soukromé školy taky v budovách různého původního určení, a nejen ony. Máme třeba husitský kostel z kotelny.
Sweet Potato ja jsem zase hrozne rada, ze nejsme jedini.
Karja ups, to zni jak waldorfska skola:D tam se taky deti nenutej a nervozni rodice pak ve treti tride prehlasujou deti jinam, protoze neumej cist
To jen odpadnou ti nedostatečně waldorfští. Zdravé jádro je nadšeno, že uměj háčkovat. Ale nutno přiznat, že to čtení obvykle snadno doženou.
dzizisketa tak kostel z kotelny mi prijde super!
Mně je ten waldorfskej přístup docela sympatickej, líbí se mi ten rozvoj v uměleckém směru, rozvoj zručnosti, i to zapojení celé rodiny. Ale bohužel se to prej docela zvrtlo v to odkladiště míň nadaných dětí, které bych v klasické škole nestačily.
A k těm prvňákům, co si můžou volit svůj učební plán, to je vlastně úplně montessori. Mně se to líbí, přijde mi bezva rozvíjet je v tom, co je zrovna zajímá a baví. A věřím, že za chvíli je zas zaujme něco jiného, co budou dělat spolužáci.
Jenže na to koukám optikou naivního rodiče, co věří, že děti touží poznávat nové a nechají se snadno strhnout. Asi bude dost dětí, co si třeba chtěj spíš jen kreslit nebo driblovat míčem, než aby toužily řešit zajímavou matematickou úlohu ![]()
žluťásek co jsem četla já, tak na té naší scio škole si sice děti ten plán volí, ale zase takovou svobodu nemají. Takže předpokládám, že plán každého prvňáčka bude obsahovat psaní, ale někdo tam bude mít třeba násobení, když už umí sčítat. Nějaké penzum znalostí tam musí ovládat každý. Ale zas tak moc jsem se o to nezajímala, takže možná to tak úplně nefunguje.
Evaeva jj, přesně takhle bych si to představovala a líbilo by se mi. Něco je potřeba zvládnout, někde jsou dál, podle zájmu prohlubují znalosti.
žluťásek mně to přijde jako trošku moc velká zodpovědnost na takového prvňáčka. Ale samozřejmě se na to dívám optikou svého dítěte, které by bylo nejmíň půl roku příliš nesmělé na to, aby si nějaký ten plán sestavilo, a pak by se rozhodovalo ne podle toho, co chce, ale podle toho, co nedělají ostatní. U nás o nějakém strhnutí jinými dětmi opravdu nemůže být řeč.
Evaeva Jo tak takhle by to bylo dobrý, dokonce jsem to osobně zažila v první třídě, když jsem si při hodinách čtení mohla číst Kocoura Modroočka a Děti z Bullerbynu, prostě knihy, a nemusela jsem slabikovat. Akorát mě to poněkud vyřadilo z kolektivu.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje