Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 16:40

Candance nene, u nás se dítě samo a dobrovolne prihlásilo na nějakou soutěž v angličtině, protože tam šly spolužačky. A pohořela. O nic nešlo.  Týden jsme to řešili.

Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 16:51
Reakce na Karja:

Nabyla jsem dojmu, že tam rodiče co mají na školné odklízeji své děti aby s nimi neměli ve školním systému moc starosti. 

​švagr tam měl syna a popsal to slovy: zvláštní škola pro děti bohatých rodičů.

Měl tam kluka, celou pátou třídu se s ním učila ségra i on, aby ho byli schopni dostat na běžnou základku. 

Zato uměl uplést čepici. 

Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 16:59
Reakce na Vari:

Karja Na jedny prazsky alternativni zakladce taky uci jedna znama, co mela ucnak a pak si dalkove dodelala maturitu, nema vysokou a ani tu maturitu nema z pedagogicky stredni. Jako nevim, ja bych uplne nechtela, aby moje deti ucil nekdo takovej. A kdyz k tomu pridam jeji liceni vyuky... no velky spatny.

​To mi připomnělo historku, jak rodiče dostali že scioskoly to slavné slovné hodnocení, psané učitelem, který učil češtinu a byly v něm pravopisné chyby. Ředitel to omlouval slovy: češtinu určitě umí, ale my tady neztrácíme čas administrativou, takže si to po sobě asi pořádně nepřečetl. 

To jsem pochopila, že to fakt pro nás není a jak já jsem na tom s gramatikou dobře víte. 

Offline Ify
138 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 17:39

Měla bych dotaz pro pražské - nemá někdo z vás zkušenosti (i třeba zprostředkovaně) se střední SCIOškolou? V republice je zatím jediná v Praze a nyní má být založená další u nás v Brně.

Za případné odpovědi předem děkuji (klidně pište i do SZ).

Offline Karja
43860 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 17:43
Reakce na continuity:

​švagr tam měl syna a popsal to slovy: zvláštní škola pro děti bohatých rodičů.

​No přesně takhle jsem to chtěla napsat, ale neuměla jsem se vyjádřit! No taky myslím, že to není pro vás, překvapilo mě, že jsi o tom uvažovala, proto jsem si říkala že jsou třeba i jiné lepší školy tohoto typu

Offline Sweet Potato
39694 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:19

continuity Asi už jsem taky psala, jak nám dceřina nová třídní ve 3.třídě poslala mail se strašnou hrůzou (a překlep to být nemohl). Větřila jsem průšvih, ale snažila jsem se myslet pozitivně...že je třeba dobrá matikářka, že přece by sem nevzali žádnou špatnou učitelku, drby z bývalé třídy jsem brala s rezervou...

Nebyla. Postupně to vygradovalo do velkého průšvihu, přičemž odbornost byla ten menší problém.

Odejita byla bohužel až po 5.třídě a muselo to být dohodou.

Offline Garfie
28047 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:30

continuity Tyhle zážitky s dětma z Waldorfu popisuje i moje ségry (zástupkyně ředitele na SŠ)-umí háčkovat, ale se psaním jsou na štíru....

Já jsem hrozně rozpolcená, protože přirozeně tomu alternativnějšímu školství fandím, hlavně s příchodem mladšího, který je na nějakou alternativu asi vysloveně typ, ale zároveň slýchám tak strašné historky, že nakonec je můj dojem takový, že stejně závisí především na konkrétním učiteli-a to moc neovlivníte. Hrozně mě mrzí ta japonská škola, podle referencí co mám je to asi přesně to, co bych si pro děti představovala. Na druhou stranu, sami bychom si to nemohli dovolit platit, takže možná i nějaká podobná škola v okolí je (teda u nás ne, spíš v Praze), ale já bych tam děti stejně neposlala. 

Offline brrr
12177 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:35

Garfie Kdyz už jsi zmínila Japonsko, jak to aktualně máte? Četla jsem ted zajímavý rozhovor s naším basketbalistou, co hraje od září v Japonsku a zarazilo mě, že se tam normalně dostal na rozdíl od vás.

Offline Garfie
28047 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:45

brrr Taky jsem to četla!!!  No víza se oficiálně nevydávají. Hranice byly otevřené přesně dva týdny na konci listopadu, na začátku prosince uzavřeli hranice kvůli omikronu, původně do konce roku, v polovině měsíce vyhlásili, že do konce ledna (což pro nás znamená žádat znovu o vízum se všemi potřebnými doklady) a pak, že na neurčito, až se vyřeší situace s omikronem. Takže tak. Firma je v kontaktu s japonským ministerstvem práce, ti s naší ambasádou a nedá se nic dělat. V tom říjnu, kdy přiletěl, se pouštěla profesorská víza a zjevně teda i sportovcům. Ale teď myslím nejde ani to. 

Offline brrr
12177 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:55

Garfie Ježíš, takže vy máte zase odložený odjezd?

Offline 711990
18278 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 18:57

Sweet Potato ups....no jedna zastupkyne reditele(vlastne dikybohu, uz tim padem neuci) zase vysvetlovala svym zakum zivotnost podstatnych jmen tak, ze si maji rict, jestli uvnitr tluce srdicko nebo netaky to myslela vazne!

Offline žluťásek
8799 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:03

711990 sněhuláci mají přeci taky srdce

Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:10

Karja to víš, já nejsem předpojatá.

Navíc Šteffl mluví docela rozumně, alespoň občas. On na školství kritizuje věci, které vadí i mě. Akorát každý extrém je blbě. 

Offline Mohučanka
7326 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:16

žluťásek přiznám se, že když se Olaf rozpadal na vločky, tak jsem brečela

Offline Zuzuli
3630 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:21

Ja se priznavam, ze sleduju na ig jednu mamu vice deti, ktera ma deti na domacim vyucovani a dava do stories nejake fotky toho, co ten den delali. No a ona ma skoro v kazdem druhem prispevku nejakou chybu. Shoda podnetu s prisudkem, vyjmenovana slova a tak. Jasne, kazdemu to nekdy ujede, ale u ni je to strasne caste. A ja se priznavam, ze jsem diky tomu k te jeji domaci vyuce strasne skepticka. Ja bych rada, aby to moje dite naucil nekdo, kdo to sam umi. 

Offline brrr
12177 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:33

Zuzuli Tady žila jedna rodina, kdy maminka vzdělávala syna doma. Byla hrozně akční a dělala po vsi pro veřejnost hry, kdy se obcházela různá stanoviště. Gramatickou chybu tam šlo najít vždycky. A to ta paní byla před mateřskou šéfredaktorkou nějakého bulvárního plátku a teď se živí psaním červené knihovny.

Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:43

Tak víte co, když se rozhodnu vzdělávat děti sama a naučím je kraviny, budiž, jsou to moje děti. Ale k zblázněni je, když pošlete děti do ústavů k tomu zřízených a tam je učí blbosti, přičemž vy nad tím nemáte žádnou kontrolu. Takto starší hledala chyby řediteli v jeho řešeních slovních úloh - ona si byla jistá, že to má správně a taky měla.

V úkolu z matematické olympiády se dva učitelé neshodli na správném řešení. V páté třídě, kde je to pořád taková kuchyňská matematika. Kde má učitel chybu jsem našla asi za 10 minut.  

Čestinarka je zas učila nejak divně pravopis přídavných jmen, s tím, že ta oficiální pravidla jsou matoucí a divná a děti v tom chybují ( řečeno na rodičovské schůzce). Problém to dělá ještě v sedmé třídě. 

Offline Garfie
28047 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:45

brrr Jo, muž měl letenky na příští týden, já na 27.1. A neletíme. Je to fakt už na palici. 

Zuzuli Já učila dceru půl roku, když jsme byli v zahraničí. A už nikdy více, legendární je její dopis spolužákům "vy se tak máte, že můžete chodit do školy, mě učí máma a to je děs!"  Ale fakt je, že na konci roku pak sama přiznala, že válcuje celou třídu, hrozně jsem ji dřela, chuděru. 

Offline Mha
příspěvků moje polička 05. ledna 2022 19:53

continuity

AA když se ozveš, jsou učitele naštvaní? 

Já se ozvala v případě biologie (kosti, svaly, upony úplně naruby). 

Offline continuity
41887 příspěvků moje polička 05. ledna 2022 20:02

Mha když se ozveš je to lynč.