Jo.
Přiznání
Candance Tak kde tě máme....no mně se rozbila pračka opakovaně, když jsem prala něco malého, ale zároveň něco co hodně nacucava vodu a ztěžkne, vlezlo mi to někam vedle bubnu k těsnění a tam to bylo dobu schované, pak jsem ještě zapnula program čištění bubnu a to už pak vlezlo nekam hluboko hluboko do motoru a dílo bylo dokonáno!
Karja a co konkretne? Ja uz tam narvala i perinu a nic. Cekala jsem, ze odpadne cely buben. A to jsem nesnasela pracku z bytu.
Candance ehm vložky z kojící podprsenky. Musí to být malý aby to tam zalezlo někam. A ten program na čištění bubnu máš? ten je takovej nicivej, jak se to tam mele prázdný! A zkus vyprat nějaký sponky, tak zasekávala starou pračku máma:-D. No a nebo máma servala nějaký řemeny u bubnu, že tam dala něco hrozně moc tezkyho,prostě to rvi vsi silou úplně plný. To vyjde. A nebo kapni bozskou a řekni manželovi, ať si tu pračku nacpe do pr..... eeee jestli by to nemohl hodit na šroťák.
Karja to ja uz naznacila ale asi mu to reknu otevrene
Candance Jasne, takže použiješ tu první část moji věty. Chápu!
Garfie ségra si naopak přála, aby jí mamka učila doma. K tomuhle prozření dospěla asi ve druhé třídě při nějaké delší nemoci, kdy zjistila, že to, co má zadané ze školy na celý den, zvládnou za hodinu a ona má pak dost času na svoje koníčky
Prostě že jí ty blbci ze třídy hrozně brzdí. Tak si představila, že by si k těm miliónům kroužků mohla ještě další milión přibrat. Mamka toteda odmítla![]()
Evaeva No jo, to je pohoda, když dělá ty přidělené úkoly!
Jenomže já jak měla zadání ze školy na půl roku, nevěděla jsem, jaký objem denně. Navíc jsme se neučily každý den, ale třeba týden jsme měli návštěvu, nebo někde cestovali, tak jsme se neučily...prostě jsem byla ve stresu, abychom stihly všechno a aby všechno uměla. A k tomu to byla 3. třída, takže vyjmenovaná slova a násobilka, no shrnu to, ve vyjmenovaném slově ještě po návratu do školy neudělala jedinou chybu, ještě ani 3 roky poté....![]()
Garfie jo to je jasné, ona byla doma třeba dva tři týdny. Půl roku si vůbec neumím představit.
Evaeva půl roku jde, ale musí to byt typ dítěte. Starší v tom prvním lockdownu výslovně prosperovala, jak se po ní ze školy chtělo minimum, připravila se na přijímačky, přečetla dvě encyklopedie. Měla jsem s tím určitě méně starostí a dítě se naučilo víc, než když chodila do školy. Ale ji to prý nevyhovuje. ![]()
Zato mladší doma neudělá nic, jen fňuká, jaké je nebožátko.
Když už se tu řeší ty alternativní školky, vy co jste zvažovaly dávat dítě do nějaké lepší, jiné než spádové školy/ školky, řešili jste i aspekt toho že budou odtržení od svých lokálních vrstevníků? Ten problém bude asi větší na vesnici než ve městě.
Ráda bych děti vozila do Brna do lepších zařízení, než co jsou pro nás spádové, ale mám strach z toho že tím postupně přijdou o místní kamarády, kteří spolu budou ve škole, a pak po škole venku spolu řešit zažitky a věci ze školy atd a ti moji to s nimi nebudou sdílet a postupně se odcizí. A přemýšlím nad tím, co je vlastně pro ty malé děti důležitější, jestli to "kvalitnější" vzdělání a nebo pořádné sociální vazby.
Sairon já si teda myslím, že dneska už ty lokální vazby nejsou tak silné, ale je pravda, že na vesnici to bude větší fenomén. U nás se teda jedná pořád o zařízení v jedné MČ, de fakto kousek od sebe, takže tohle neřeším. Chci, aby od určitého věku byli schopní docházet sami.
Když už se tu řeší ty alternativní školky, vy co jste zvažovaly dávat dítě do nějaké lepší, jiné než spádové školy/ školky, řešili jste i aspekt toho že budou odtržení od svých lokálních vrstevníků? Ten problém bude asi větší na vesnici než ve městě.
Ráda bych děti vozila do Brna do lepších zařízení, než co jsou pro nás spádové, ale mám strach z toho že tím postupně přijdou o místní kamarády, kteří spolu budou ve škole, a pak po škole venku spolu řešit zažitky a věci ze školy atd a ti moji to s nimi nebudou sdílet a postupně se odcizí. A přemýšlím nad tím, co je vlastně pro ty malé děti důležitější, jestli to "kvalitnější" vzdělání a nebo pořádné sociální vazby.
ja tohle znam od vyvdanych deti a velky spatny, neudelala bych to (nebylo to z duvodu "lepsi" skoly teda)
Sairon Řešila jsem to hodně, samotnou mne z tohoto důvodu dojíždění dost trápilo. Ale nakonec vyhrál nedobrý pocit ze spádových zařízení. Nicméně pořád jsme zůstali v jedné městské části, pár stanic autobusem.
Dnes děti jezdívají (jsou vozeny) ze strašných dálek, přicházejí tím o spoustu volného času.
Sairon toto je určitě důležité na prvním stupni. Máš pravdu, že ty lokální vazby jsou pro ty děti důležité, i fakt, že můžou ven s kamarády sami.
Na tom druhém jsem to tolik neřešila, ona se stejně část děti vydá jinam.
Evaeva my jsme teda pražské sídliště, ale mentálne taková polovesnice. Vejdeš do hospody, vždy tam někoho známého potkáš, lidi se zakecají na chodníku. A děti to dělaly stejně, kolikrát nepřišly ani domu ze školy, ale rovnou někam ven.
Sairon já jsem při nepřátelské povaze dcery vůči jiným dětem a faktu, že jsem ji potřebovala dát do školky ve dvou a půl vybírala výhradně podle kvality školky. Vybírala jsem dlouho a naštěstí jsem nepřebrala, adaptace byla rychlá, při loučení plakala jen 4 dny, a za chvilinku se uklidnila, velmi brzy tam chtěla být i odpoledne, a úplně zásadní bylo, že jí k ničemu nenutili - půl roku ji nechali pozorovat, co dělají ostatní děti, aniž by se nějak zásadně zapojila. Taky tak dlouho trvalo, než s nimi začala mluvit. Teď školku miluje a já se nedivím, provozují úžasné věci. Dojezd do školky máme asi půl hodiny od baráku k baráku, používáme metro. Myslela jsem, že bude dobrý, že je ta školka nedaleko mé práce, ale nepocitala jsem s pandemií...Příští rok bude složitý, protože přibude mimino, ale ani tak jsem neuvažovala o změně na lokální školku, prostě to nějak dáme. Mrzí mě ta škola, ta bude lokální, ale to se uvidí, jak to v ní půjde.
Sairon dcera je v nespadove skole, ale pomerne blizke, 20 minut pesky. Ostatni spoluzaci jsou vicemene z jedne velke ulice, znaji se od mimin. Dcera dobre zapadla, ale v prvnich rocnicich to znamenalo travit s ni spousty casu v tamnim parku, s ostatnima. Ale vznikly z toho i bezva vztahy rodicovske, takze super. Ted kvuli temto vazbam a jeste dalsim duvodum uvazuju, ze 6 lety gympl ani nebude zkouset, stejne ji z toho prostredi nechci vytrhnout (a ona nechce uz vubec). Toz tak.. Zvazovala bych, jak moc je mistni skola pruser, casto nemusi byt vyhlasena, ale nejvic stejne zalezi na konkretnim uciteli.
Sweet Potato my právě tím, že jezdíme metrem, máme naopak společný čas navíc. Vždycky ráno vybereme do metra knížku, kterou si spolu po cestě přečteme. A když jsem v práci, můžu tam být dlouho díky tomu, že je školka blízko.
Sairon Prave z tohoto duvodu planuju dat deti do spadove skoly. Zazila jsem si to sama. Kdyz jsem sla na druhy stupen ZS, prestehovali jsme se do jineho mesta. Rodice me vozili do jine skoly, nez chodili ostatni deti z okoli. Jako introvert jsem se tezko s nekym spratelila a vzdalenost od spoluzaku tomu nepomohla.
Jeste tedy musim dodat, ze nase spadova skola je celkem prumerna. Vzdycky zalezi hlavne na uciteli.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje