Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 11:50
Reakce na žluťásek:

My tu máme kouzelnou zídku, kam lidi odkládají nepotřebné a velmi často jsou to hezké použitelné věci. Nejlepší můj úlovek byla nová ještě zabalená hra :) máme odtud už docela sbírku, naopak i já tam nosím dost věcí a vždycky jsou hned pryč. Teď po vánocích tam stál kávovar i s krabici a návodem, nový toustovač, nedávno zas celý nerozbaleny balík plen, úplný Re-use centrum

​Kde ji najdu? Taky bych se par veci potrebovala zbavit a na prodej ted nejak nemam cas a naladu

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 11:52
Reakce na žluťásek:

My tu máme kouzelnou zídku, kam lidi odkládají nepotřebné a velmi často jsou to hezké použitelné věci. Nejlepší můj úlovek byla nová ještě zabalená hra :) máme odtud už docela sbírku, naopak i já tam nosím dost věcí a vždycky jsou hned pryč. Teď po vánocích tam stál kávovar i s krabici a návodem, nový toustovač, nedávno zas celý nerozbaleny balík plen, úplný Re-use centrum

​Tohle by se mi líbilo. To je takový daruji za odvoz, ale nemusí se s tím člověk fotit a domlouvat se na předání.

Offline Zina
6324 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 11:59

By se mi líbilo, co dělají v USA a asi i jinde -  garage sales. Že bych nanosila věci do garáže, ty, co tam ještě nejsou, dala na ně nálepky s cenou a lidi by chodli  a rovnou si to odnášeli a odváželi. Ono mi v tom samo teda nic nebrání, ale tady to není moc zažitý, tak by možná nakukovali dovnitř maximálně kolemjdoucí pejskaři.

Offline Sweet Potato
40496 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:15

Zina Taky bych to uvítala a mám obavu, že by to tu nedopadlo podle mých představ.

Offline bubak
29 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:19

Zuzuli U nás to takto funguje v domě, dole u výtahu se nechávají věci s cedulkou zdarma nebo k rozebrání, já tam ještě vždy připíšu cedulku, že to tam nechám 4 dny třeba a pak vyhodím a hodně často si to lidé vezmou. Bývají tam třeba v sezoně i přebytky ze zahrad jako cukety a dýně, tam zas dost odebírám. Akorát jednou jsem tam dala bednu vyřazených knih, některé zmizely, ale některé přibyly, tak jsem to pak protřídila do knihobudky a kontejneru na papír. 

Offline Zuzuli
3805 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:29

bubak diky, ale my jsme se zlutaskem skoro sousedky, proto me zajima, kde ta jeji zidka je. Ze ji vyuziji tez

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:32

Zuzuli vedle alzy na Dejvické, zezadu jak je výtah do metra.

Ale myslím že garážové prodeje zrovna u vás někdo organizuje, tak jednou za půl roku? Ta paní co vede Monte školku, nechci tu psát jména rovnou :) 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:34

Hm, to pristavenie ku kontajnerom zasa u nás nefunguje vôbec, väčšinou to tam trčí až kým to neodvezu nadávajúc smetiari. A to nie sú žiadne katastrofálne veci, ešte použiteľné stoličky a tak. Ale ja mam zas fakt dobrú skúsenosť s našou fb skupinou Nevyhadzujte, darujte. Ešte sa mi fakt nestalo, aby bol nejaký problém. Keď tam hodím inzerát, obvykle sa mi ktosi ozve do par minút, bez problémov sa dohodneme na čase, kedy si to príde zobrať, a ešte obvykle dostanem za to aj nejaký darček v podobe kvalitnej čokolády, domáceho bazoveho sirupu a podobne 

Offline Pinot Noir
29935 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:42

betsey zadarmo - s tím totiž není nikdy problém. Ale jakmile chceš za tu věc stovku, byť je to jen zlomek původní ceny, což je ekvivalent těch tří balíčků gumídků, které lidi často přinesou za tu věc zdarma, tak je kolem jednání jak o státní zakázce!

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:43

Kočár od popelnice bych asi neodvezla, ale z druhy ruky bych ho koupila, taky máme kocar od známých. 
asi nej úlovek, co jsem kdy dotahla, byl originál panskej vlnenej dufflecoat gloverall, tenkrát to byl kabát snad za 15 tisíc, můj ex v něm chodí už asi 20 let :-) 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:47

Pinot Noir vlastne áno, to máš pravdu. Už som zabudla, ako som pár rokov dozadu predávala knihy. Kniha pôvodne za 15 eur, raz prečítaná ako nová, nukam ju za 5 eur a neskutočne zjednavanie, ale našťastie to nebolo veľmi časté, tak 100 kníh som predala bez problémov 

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 12:52

Zarinya tak v nábytku nebo i v obchodě s elektronikou tady není problém říct si o slevu. Ale i jinde. Já to neumím. 

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:03

Potrefenáhusa já bych měla zábrany hlubokej pro miminko, ale golfac asi už klidně. I nový po týdnu vypadaj jak od popelnice

Zrovna kočárky vídám často tady a často rychle zmizí. Možná jako kárka pro bezdomovce, ale i tak fajn, že se ještě použijou.

Ještě tu máme bezva fb skupinu Sousedé daruji, Zuzuli kdybys tam napsala adresu nejbližšího místa, kam ty věci odkládáš, s fotkou a cedulkou k rozebrání. To tam taky často někdo dělá. Nebo Sue ryder v koulově ul, tam taky občas nosím, hlavne dětské věci a do domácnosti. 

Online Tabea
8152 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:08

Zina s těma hodinkama je to pravda i v Německu. Nebo i v parfumérii, když tam člověk chodí často. Douglas nebo tak asi ne, ale v neřetězcových jo. 
Nám jednou dokonce v nábytku dal prodejce na gauč celkem slevu sám od sebe. Byla jsem dost těhotná, asi se bál, abych mi tam při testování gaučů nepraskla voda
Ale jinak je to v obchodě s nábytkem běžná věc, žádný sockování. 

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:23

žluťásek Ten náš kočár z 2.ruky byl úplně netknutej, u nas po roce a půl vypadá jak ta kára od popelnic pro bezdomovce

Offline Tak Betty
6157 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:23

Na podzim jsem dala na zidku u našeho domu velkou tatrovku po vnukach a někdo ji hodil do naší popelnice. Auto bylo zachovalé . Tak jsem ji z popelnice vyndala a máme ji opět v garáži. Popelari by mně asi nepodekovali.

Offline tina
6320 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:25

Zina v Pardubicich to jednu dobu i fungovalo, nevim, jak uspesne teda..

Offline Potrefenáhusa
38915 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:32

Tak Betty Tatry je rozhodne skoda do popelnice 

Offline Karja
44760 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:33

Zarinya No to jsou prostě ty jižní typy, sambo se u toho ještě dozvi koníčky dotyčného a kdy se bude zenit. Blbý je, že všechno zapomene a nepamatuje si pak ani jak se jmenují sousedi a všechno se mu tak nějak slije dohromady.

Ale je fakt že u jednoho páru bot nebo kytice chryzantém to asi napadne málokoho teda. Ale jeden čas byl nějak zblaznenej do kytek do bytu, dostal u nás v květinářství k nakupu dvě pokojovky zdarma:-D. Kan To jako musíš zas být prozakaznicka, když někomu nacpes ležáky z regálu, tak mu ještě dvě přihodis na vrch:-D:-D

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 14. ledna 2022 13:41

Já mám s tímhle bohužel jen blbou zkušenost, někdo sveřepě dává věci na lavičku v místním parčíku, ale to jsou teda hrůzný starý klumpy, krámy a hadry..do popelnice akorát..pak to tam chvíli leží a dělá ostudu a pak to někdo odnese do tý popelnice, konečně. Zídku bych ocenila, pár pěknejch věcí bych tam šoupla. Fb swap je spíš opruz