![]()
Kokoska to je strasne. Nebala ses po takovem zazitku ridit ? Stejne auto ?
Sambo vrcel zadny Mercedes, skodovku dostanes ![]()
Přiznání
Já asi nikdy nezapomenu jak se proti nám při předjíždění dlouhého kamionu vynořil jiný kamion. V Maďarsku, fakt přehledný terén, oba jsme nechápali kde se tam objevil. Tehdy naše životy fakt závisely na pohotovosti muže a jeho reakce. Dodnes se mi orosí záda když si vzpomenu na ten kolos co se na nás řítil.
Antje musela jsem to odvezt ze servisu ktery je asi 10 km za Prahou, takze nezbylo, nez hned zacit. Ja to auto mela rada, mela jsem pocit, ze mi zachranilo kuzi. A ta oprava trvala asi 3 tydny, mela jsem cas to zpracovat. Prvni den byl dobry, jeste jsem detem a mame vtipkovala, jak jsem zrusila auto, takze to vzali jako temer humornou prihodu. Druhy den jsem volala kamaradce, ze nemuzu prijet, ze nemam cim. Ta me politovala, soucitne se me vyptavala, jestli jsem v poradku a ja zacala brecet a uplne jsem se sesypala. Pak jsem v mezicase asi 2x ridila pri jizde s manzelem, tak jsem to nakonec uz nejak zvladla.
Catherinne cely hejno tam bylo v pohotovosti!
Catherinne to je strasne, jak to zvladl?
Našla jsem na půdě deníky, které jsem si vedla na konci gymplu a první rok na vysoké....k něčemu bych se chtěla přiznat, ale nevím přesně k čemu. Jsem toho dost plná, asi jsem to neměla číst. Přijde mi, jakoby to psal někdo jiný, jakoby z té tehdejší holky nic nezbylo (a nevím jestli je to dobře nebo ne). A na část lidí, o kterých tam mluvím, si prakticky vůbec nepamatuju!
Garfie ja deniky pred casem vyhazela a ted toho lituju. No a vcera jsme doma meli nejakou krizi, skoncilo to hadkou (a to my se nehadame) a jak jsem tak premyslela, tak jsem si rikala, ze jsem uplne nekdo jiny, nez jsem byvala a jestli ta zmena je dobre nebo spatne. Asi bylo neco ve vzduchu, vcera byl zvlastni den.
Makara ja o sebe bojovala uz predtim, pak prisla stavba a tam jsem bojovala s kazdou cihlou a kachlickou. Do toho s tchyni a koronou. Plus jsem se nejak rozbehla v praci a jsem jiny clovek, vyhorely a zaroven ten, co uz nehodla porad ustupovat. Chci se realizovaz ale uz nehodlam.brat ohledy na manzelstvi, pokud jsem jedina. Muz to samozrejme vidi jinak.
Mozna to jeste dame, mozna ne.
Candancevies ako sa to hovori, ked chce zena zachranit manzelstvo, musi si zbalit kufre a odist este kym o toho muza stoji. Chlapi potrebuju niekedy velmi velky kopanec, aby sa spamatali
Ale ak uz ti na tom nezalezi, tak sa asi svet nezruti aj ked pojdete kazdy vlastnou cestou
Lamicka Já lituji, že jsem je nevyházela, to máš fuk. :-)
Candance Ty máš tu krizi už dlouho a očividně v tobě narůstá frustrace. Je to vidět i tady, asi bys to měla řešit, než bouchneš jako kamna a naděláš spoustu škody. Ale pochopitelně nemám žádnou radu, jak to řešit. betsey to říká dobře, mám kamarádku, které tento postup zachránil manželství, ale asi to není všeobecně uplatnitelné. Neuvažovalas o nějaké manželské poradně/terapii?
Evaeva Já to chápu, proto ty moje pocity nejsou jednoznačně negativní. Spíš mě to nějak překvapilo. A překvapilo mě, kolik se kolem mě motalo kluků!
A já jsem měla vždycky dojem, že o mě není zájem, ale teď když to čtu, vidím to úplně jinak! A mám trochu cukání se jednomu omluvit, myslím, že jsem s ním nechtěně strašně zametla.
Candance Já bych šla na terapii, prvně sama a pak třeba bude chodit i muž. Třeba je jenom prostě hloupej, takovejch chlapů je, asi tak 95procent;-). Ona ta terapie pomůže i tobě, že si to tam tak v klidu sama řekneš a možná si to všechno nějak pospojujes a vyřešís hlavne sama se sebou.
Luna Dočítám to se zpožděním a hodně z toho, co bych ti chtěla říct, už tu bylo řečeno, tak se nebudu opakovat. Ale chápu tvoje pocity (a asi teda i pocity rodiny). A víš co je zvláštní? Když jsem četla ty moje deníky, tak jsem si na tebe několikrát vzpomněla, dokonce jsem ti to chtěla i napsat. A musím ti říct, že ty děti, co máš, jsou fakt v hloupém věku, člověk má pocit, že trochu povyrostly, tak už to není taková ta nonstop péče, ale je jí pořád dost, až teď, kdy mladšímu bude 10 už začínám cítit, že už mě fakt tolik nepotřebují. Malování se nevzdávej, ale neboj, času na něj bude ještě dost!
Garfie No já si myslím že tyhlety stehovacky nejsou dobré v domácnostech, kde jsou už děti. Myslím, že je to dost plaší v každém věku, k tomu bych se uchýlila jako fakt k vyřešené věci a konecne, a ne na probrání.
Karja Já bych zase vztah bez dětí v takovém stavu nezachraňovala, ale tak já mám v tomto vcelku radikální přístup. Zase si myslím, že když jsou tam děti, za záchranu to stojí, pokud tam nejsou nějaké patologie. Ta zmiňovaná kamarádka takhle odešla od tří dětí! Doma to ale podali tak, že jede na služební cestu. :-) Byla pryč myslím dva týdny? Pak si upletli čtvrté dítě. ![]()
Ale já znám teda pár, co se i rozvedl a pak se znovu dali dohromady, aniž by to děti (a zbytek rodiny) tušili.
A zrovna tento týden mi říkala dcera, že rodiče její nejlepší kamarádky ze školy jsou rozvedení, ale vrátili se k sobě a mladší ségru mají po rozvodu, to mě dost překvapilo. No prostě, dějí se různé věci, dusná atmosféra dětem taky neprospívá, to máš těžký, oni jsou jako radar. .
Garfie No to máš pravdu, bez dětí spakujes kufry hned, to mi vůbec nedošlo:D.
Garfie takové kamarády, co se po rozvodu dali zas dohromady a jsou teď spokojeně spolu s druhým dítětem po nové svatbě.
Mladému muži se zapálili lejtka, ale asi po roce přišel na to, že to měl předtím lepší. Další rok teda nosil kytky. A teď jsou očividně spokojeni.
Jinak k té párové terapii mám docela srandovní historku jinych kamarádů, kde manželka naznala, že manzel se dost nesnaží, takže je objednala k terapeutovi. A no ten ji více méně vysvětlil, že má být ohromně ráda, za to, co má doma. U nich teda ten stres pramenil z toho, že mají dva živé kluky v predpubertalnim věku, maminka je trochu generál a oni na ni docela dlabali. Když ji někdo neutrální vysvětlil, že postačí, když to zvládne pro tuto chvíli tatínek a není na tom nic špatného, tak se uklidnila. ![]()
continuity
To je vtipný, ale o tom to je. Taky mám kamarádku, které pomohli v manželské poradně nahlédnout i na vlastní chyby.
Garfie pohled zvenčí může dost otevřít oči.Takhle jsem byla velmi vděčná dětské psycholožce, byla jsem jak důlní kobyla, klapky na očích. Teprve potom jsem viděla cestu a najednou všechno bylo, jak má.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí