Přiznání
olte to jsi napsala hezky. V mem okoli zatim nikdo nastesti nenadava, naopak znam dost lidi, co pomahaji, a to nejen prispevkem humanitarni organizaci, ale osobne. Dokonce i jedni znami, kteri hodne resili v roce 2015 migracni krizi a zrovna privetive se k tomu nestaveli, sami ted ubytovali uprchlickou rodinu:) Ale je to strasliva situace, presne jako pise MP Meri ve vedlejsim vlakne, chvilema se zda az neresitelna... a obcas nektere proslovy politiku zni tak jako ze to dame uplne v pohode, konkretne treba jak mame skvele a robustni zdravotnictvi, ktere ty lidi proste vstreba ....no co si o tom pomysli nekdo, kdo uz ted mesice ceka na termin. Otazka je, co by bylo, kdyby nedelali takova ramena, jestli by to tyhle lidi vzali lip, nebo by z toho byl naopak pogrom.
Gatita těžko můžou představitelé vystoupit a říct přátelé, jsme v hajzlu. Už teď po Babišovi a jeho pitomcum bychom měli problémy to tady nějak dát do kupy, a teď ještě ta Ukrajina do toho. Chci tím říct že nemůžou nahlas říct že to jako stát třeba nezvládneme...
rasaNori to nemuzou a ani bych nechtela, aby to rikali. Mne na nasi scene asi chybi nejaka charismaticka osobnost, ktera by i takovy prusvih umela prodat tak, aby vsichni vyskrabali zbytky odhodlani a snazili se to nejak dustojne zvladnout.
olte "Nadávat" na uprchlíky z Ukrajiny mi přijde nepřijatelné od kohokoliv. Chápu obavy o snížení životní úrovně, ale k tomu nedojde v souvislosti s přílivem utečenců ze země, kde se válčí. Podstata problému je jinde - celková mezinárodní situace, světová ekonomika byla zasažena několika vlnami covidu, nejistota a nevypočitatelnost trhu - to vše se podepisuje pod zvýšením životních nákladů, nikoliv to, že v každé obci přibylo jisté procento Ukrajinců.
Hanka H Tak to je.
černá káva Velmi se mi příčí už jenom spojení "nadávat" a na Ukrajince. Proboha, ať si někdo z těch mudrců představí, že si musí během půlhodiny sbalit celý svůj život do jednoho zavazadla, nechat za zebou vše, v čem žil - majetek, vzpomínky, přátele, pak se dny trmácet do neznáma .... V tomhle směru mám nulovou toleranci.
Hanka H To ja taky. Navic na jejich miste už bych já to nezvládla. To si vůbec neumime ani představit.
Dalia dlouho jsem tu nebyla, dočítám. Moc držím palce, ať je lépe, ať léčbu upraví a už neprocházíš těmi hroznými stavy. Určitě to dáš, jsi silná. Drž se.
Torrah Děkuji ![]()
olte "Nadávat" na uprchlíky z Ukrajiny mi přijde nepřijatelné od kohokoliv. Chápu obavy o snížení životní úrovně, ale k tomu nedojde v souvislosti s přílivem utečenců ze země, kde se válčí.
Souhlasím.
Nějak nechápu, jak na jedný straně jich může bejt někomu "líto", a zároveň na ně neváhá nadávat, jak psala olte . V tom nějak nevidim logiku.
Ty lidi dělaj, jako by jim snad Ukrajinci kradli žrádlo z talíře nebo co. A "snížení životní úrovně" zní poměrně žertovně v souvislosti s vypáleným, zbořeným barákem a (v lepším případě) bydlení ve sklepě nebo v metru. Nebo v český tělocvičně, s majetkem zvíci dvojích spoďárů a jedný bundy!
barbucha Já se vždycky těch lidí ptám, jestli by si to s nima někdo vyměnil, když se tady mají tak super.
A to je dobrá otázka
někdy použiju!
černá káva Velmi se mi příčí už jenom spojení "nadávat" a na Ukrajince. Proboha, ať si někdo z těch mudrců představí, že si musí během půlhodiny sbalit celý svůj život do jednoho zavazadla, nechat za zebou vše, v čem žil - majetek, vzpomínky, přátele, pak se dny trmácet do neznáma .... V tomhle směru mám nulovou toleranci.
Když je mi zima nebo jsem unavená, tak si v tu chvíli představím, že nejsem doma nebo na cestě z práce domů do vyhřátýho bytu, ale ležím v nějakým tmavým sklepě nebo mrznu někde na hranicích nebo na nádraží a vůbec nevím, co mě čeká. Hrůza, děs. A to nemluvím o násilí, jen o zimě a nepohodlí. Taky nemám toleranci.
MP Meri já se přiznám, že příliš lidí, které vlastní několik nemovitostí neznám, ale ti, co mají obavy z poklesu životní úrovně nemusí zrovna na uprchlíky nadávat. Prostě jen mají ty obavy. To jim za zlé nemám. Ale že může mít někdo vztek na to, že mají Zoo a jiné zadarmo
, to je fakt na pěst. Já se zachvěju pokaždé , když si představím jak hrozné musí být v jejich situaci.
Marbuša presne tak. Nedávno jsme byli celá familie na hromadě, a jen jsem si představila že jsme navíc ještě v krytu nebo tak....brrr
Priznavam, ze netusim, jestli to je chemoterapii a nebo umelym prechodem, ale tak uzasnou plet jsem snad v zivote nemela. Je jak z vyfotoshopovane fotky v modnim casopise. Zadne zvetsene pory, necistoty, cerne tecky, sucha mista, leskla mista, pupinky... Nic, proste jen plet jak detska prdelka. Vubec nepotrebuju makeup a korektor uz letel do kose. Jako jasne, ze se tesim, az bude lecba za mnou, ale tuhle plet a absenci chlupu na tele bych si klidne ponechala uz naveky ![]()
Zuzuli můj táta měl celej život velkou bradavici na prstu ruky, nic s tím nezmohla medicína ani babské rady. Zmizela mu během chemoterapie, černohumorně pak vždycky vtipkoval, že díky za tu rakovinu, konečně jsem se zbavil tý bradavice ![]()
Zuzuli Já vím, čím to je. Tím, jak k tomu všemu přistupuješ, pragmaticky a s vírou, že všechno je, jak má být. Snad to nevyzní blbě, ale mě každý tvůj post tady vždycky dobije baterku
Jsi neuvěřitelná.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí