Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline stes
9301 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 17:00
Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 18:13

olte to jsi napsala hezky. V mem okoli zatim nikdo nastesti nenadava, naopak znam dost lidi, co pomahaji, a to nejen prispevkem humanitarni organizaci, ale osobne. Dokonce i jedni znami, kteri hodne resili v roce 2015 migracni krizi a zrovna privetive se k tomu nestaveli, sami ted ubytovali uprchlickou rodinu:) Ale je to strasliva situace, presne jako pise MP Meri ve vedlejsim vlakne, chvilema se zda az neresitelna... a obcas nektere proslovy politiku zni tak jako ze to dame uplne v pohode,  konkretne treba jak mame skvele a robustni zdravotnictvi, ktere ty lidi proste vstreba ....no co si o tom pomysli nekdo, kdo uz ted mesice ceka na termin. Otazka je, co by bylo, kdyby nedelali takova ramena, jestli by to tyhle lidi vzali lip, nebo by z toho byl naopak pogrom. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 18:26

Gatita těžko můžou představitelé vystoupit a říct přátelé, jsme v hajzlu. Už teď po Babišovi a jeho pitomcum bychom měli problémy to tady nějak dát do kupy, a teď ještě ta Ukrajina do toho. Chci tím říct že nemůžou nahlas říct že to jako stát třeba nezvládneme...

Offline Gatita
8641 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 18:41

rasaNori to nemuzou a ani bych nechtela, aby to rikali. Mne na nasi scene asi chybi nejaka charismaticka osobnost, ktera by i takovy prusvih umela prodat tak, aby vsichni vyskrabali zbytky odhodlani a snazili se to nejak dustojne zvladnout.  

Offline Jos
příspěvků moje polička 23. dubna 2022 18:44

Gatita rasaNori Asi tak, rict rovnou bude to megsprusvih by asi lidi nevzali uplne nejlip. Zrovna nedavno rikal kolega, jak uplne kouka, jak to CR (zatim dava). Ze jeho zeme (Jordansko) prijala pres 3mil uprchliku, ale behem deseti let. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 18:54

olte "Nadávat" na uprchlíky z Ukrajiny mi přijde nepřijatelné od kohokoliv. Chápu obavy o snížení životní úrovně, ale k tomu nedojde v souvislosti s přílivem utečenců ze země, kde se válčí. Podstata problému je jinde - celková mezinárodní situace, světová ekonomika byla zasažena několika vlnami covidu, nejistota a nevypočitatelnost trhu - to vše se podepisuje pod zvýšením životních nákladů, nikoliv to, že v každé obci přibylo jisté procento Ukrajinců.

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 18:56

Hanka H Tak to je.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 19:04

černá káva Velmi se mi příčí už jenom spojení "nadávat" a na Ukrajince. Proboha, ať si někdo z těch mudrců představí, že si musí během půlhodiny sbalit celý svůj život do jednoho zavazadla, nechat za zebou vše, v čem žil - majetek, vzpomínky, přátele, pak se dny trmácet do neznáma .... V tomhle směru mám nulovou toleranci.

Offline černá káva
2134 příspěvků moje polička 23. dubna 2022 19:17

Hanka H To ja taky. Navic na jejich miste už bych já to nezvládla.  To si vůbec neumime ani představit.

Offline Torrah
3392 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 15:25

Dalia dlouho jsem tu nebyla, dočítám. Moc držím palce, ať je lépe, ať léčbu upraví a už neprocházíš těmi hroznými stavy. Určitě to dáš, jsi silná. Drž se.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 24. dubna 2022 20:23

Torrah Děkuji

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 13:20
Reakce na Hanka H:

olte "Nadávat" na uprchlíky z Ukrajiny mi přijde nepřijatelné od kohokoliv. Chápu obavy o snížení životní úrovně, ale k tomu nedojde v souvislosti s přílivem utečenců ze země, kde se válčí. 

​Souhlasím.

Nějak nechápu, jak na jedný straně jich může bejt někomu "líto", a zároveň  na ně neváhá nadávat, jak psala olte . V tom nějak nevidim logiku.

Ty lidi dělaj, jako by jim snad Ukrajinci kradli žrádlo z talíře nebo co. A "snížení životní úrovně" zní poměrně žertovně v souvislosti s vypáleným, zbořeným barákem a (v lepším případě) bydlení ve sklepě nebo v metru. Nebo v český tělocvičně, s majetkem zvíci dvojích spoďárů a jedný bundy!

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 14:25

barbucha Já se vždycky těch lidí ptám, jestli by si to s nima někdo vyměnil, když se tady mají tak super. 

Offline barbucha blogger
35940 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 14:26

Renusatko 

A to je dobrá otázka někdy použiju! 

Offline Marbuša
1427 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 14:51
Reakce na Hanka H:

černá káva Velmi se mi příčí už jenom spojení "nadávat" a na Ukrajince. Proboha, ať si někdo z těch mudrců představí, že si musí během půlhodiny sbalit celý svůj život do jednoho zavazadla, nechat za zebou vše, v čem žil - majetek, vzpomínky, přátele, pak se dny trmácet do neznáma .... V tomhle směru mám nulovou toleranci.

​Když je mi zima nebo jsem unavená, tak si v tu chvíli představím, že nejsem doma nebo na cestě z práce domů do vyhřátýho bytu, ale ležím v nějakým tmavým sklepě nebo mrznu někde na hranicích nebo na nádraží a vůbec nevím, co mě čeká. Hrůza, děs. A to nemluvím o násilí, jen o zimě a nepohodlí. Taky nemám toleranci. 

Offline rozarka
4218 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 17:09

MP Meri já se přiznám, že příliš lidí, které vlastní několik nemovitostí neznám, ale ti, co mají obavy z poklesu životní úrovně nemusí zrovna na uprchlíky nadávat. Prostě jen mají ty obavy. To jim za zlé nemám. Ale že může mít někdo vztek na to, že mají Zoo a jiné zadarmo , to je fakt na pěst. Já se zachvěju pokaždé , když si představím jak hrozné musí být v jejich situaci. 

Offline rasaNori
8851 příspěvků moje polička 25. dubna 2022 19:28

Marbuša presne tak. Nedávno jsme byli celá familie na hromadě, a jen jsem si představila že jsme navíc ještě v krytu nebo tak....brrr

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 26. dubna 2022 07:40

Priznavam, ze netusim, jestli to je chemoterapii a nebo umelym prechodem, ale tak uzasnou plet jsem snad v zivote nemela. Je jak z vyfotoshopovane fotky v modnim casopise. Zadne zvetsene pory, necistoty, cerne tecky, sucha mista, leskla mista, pupinky... Nic, proste jen plet jak detska prdelka. Vubec nepotrebuju makeup a korektor uz letel do kose. Jako jasne, ze se tesim, az bude lecba za mnou, ale tuhle plet a absenci chlupu na tele bych si klidne ponechala uz naveky

Offline žluťásek
8868 příspěvků moje polička 26. dubna 2022 07:58

Zuzuli můj táta měl celej život velkou bradavici na prstu ruky, nic s tím nezmohla medicína ani babské rady. Zmizela mu během chemoterapie, černohumorně pak vždycky vtipkoval, že díky za tu rakovinu, konečně jsem se zbavil tý bradavice

Offline Řvousenka
1041 příspěvků moje polička 26. dubna 2022 09:36

Zuzuli Já vím, čím to je. Tím, jak k tomu všemu přistupuješ, pragmaticky a s vírou, že všechno je, jak má být. Snad to nevyzní blbě, ale mě každý tvůj post tady vždycky dobije baterku Jsi neuvěřitelná.