Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 04. května 2022 07:49

Hanka H dekuju. Priznavam se, ze fazi po si zatim moc nepripoustim. Krom planu na ta nova prsa, jaka si necham udelat no spis se na to snazim nemyslet a nepripoustet si vubec moznost, ze to pak uz navzdy nebude v poradku. Jako dobra zkusenost, ale stacila. 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 04. května 2022 07:49

Zuzuli a co to tak nějak zachovat a místo na chemo chodit do sauny, do kavárny, do knihovny, do parku...jako rekonvalscence minimálně stejnou dobu jako je léčba. Prostě tvoje dopoledne, ale lepší. Bylo by hlídání? 

Offline Catherinne
10865 příspěvků moje polička 04. května 2022 07:53

A já se přiznám, že nechápu, proč si obchod bez obalu dělá reklamu na křídovém papíru. To asi moc ekologické nebude, tuším. A navíc teda to množství když to hážou do schránek asi malé nebude. A je to tady už několik let, tak asi všichni, co tady bydlíme o něm víme, ne?

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 04. května 2022 07:58

Catherinne cas pro sebe si rozhodne zachovat chci, ale to bude az vecer, az se muz vrati z prace. Uz mame domluveno, ze budu po lete, az se dam nejak zakladne dohromady na fyziu po operaci, chodit aspon trikrat tydne cvicit, aby mi ten hrudnik a i zada poradne fungovaly. Pres leto budu chodit na fyzioterapie. Stejne tak si na sebe ted skvele s tatou zvykli, uz na me mala tolik nevisi, takze i kafe nebo kino s kamaradkou  taky pujde. I kdyz vetsina mych kamaradek ted ceka druhy, tak to zase asi spis bude vaznout u nich Ale ty volne uterky, kdy jsem z domu pet sest hodin od rana, uz nepujdou. S hlidanim to je ted tak, ze je doma manzel, ale ma HO a pracuje, zatimco mala sleduje pohadky. Takze kvuli saune by mi to neproslo. Prarodice vsichni jeste pracuji a bydli 100km od nas. A do detske skupiny nase mala neni vubec zrala, nedava deti ani na hristi. Do skolky jsme ji letos proto radeji ani nehlasili, pujde az ve trech a pul. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 08:34

Zuzuli dětskou skupinu by třeba zvládla, pokud nemá z dětí vyloženě hrůzu. V tomhle věku si hrají vedle sebe, ne spolu. Ale chápu, že si jí budeš chtít ještě užít a volné večery budou stačit.

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 04. května 2022 08:42

Evaeva ma z nich hruzu sama se jim uplne vyhyba, kde je jakekoliv dite, tam ani nejde. A kdyz k ni nejake cizi pribehne a treba ji podava kyblicek, tak jsem ztuhne a zacne rvat. Ma jen dve zname deti, se kterymi si hraje rada, vodi se s nimi za ruce, pusinkuje je.... Ale ty dalsi nejak nedava. Ale ma cerstve dva roky, neni treba to ted nejak lamat. Od podzimu s ni chci chodit na nejake detske cviceni, treba do sokola, aby si zacala na kolektiv postupne zvykat a vybehala se pres zimu aspon v telocvicne. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 04. května 2022 08:46

Zuzuli tak to jo. Ty děti se hodně mění, takže uvidíš třeba okolo Vánoc. Takhle se dětí bála malá ségra, vyhledávala prázdná hřiště, objímání nesnášela. Naše sestřenice v jejím věku je naopak hodně kontaktní, myslím, že ani jedna nechápala, co se děje

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 05. května 2022 14:36

Zuzuli Myslím, že já jsem se bála děti tak do 7 let:-D:-D. No jste dobrý holky obě dvě! Rekonvalescenci si pěkně zachovej, ty letní volne večery budou fajn. Jak jsi řešila ty lázně/intenzivní fyzio...jak to nakonec dopadlo? Pojedeš někam nebo budeš docházet?  

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 05. května 2022 15:22

Karja ja ji rozumim, sama jsem spis introvert, takze cizi deti na hristi jsem jako dite taky nedavala

S rehabilitacema jeste uplne nevim, jak to udelat. Na jednu stranu chci zacit co nejdriv, ale zase budu pres leto asi dost pendlovat mezi Prahou a provincii, kde budeme u nasich, abych nebyla na malou cele leto sama. Pokud teda nebudu jeste chodit pres leto na ozarovani, to se chodi denne mimo nedeli a to bych nikam odjet nemohla. Nejspis budu nekam dochazet v Praze, kdyz tam budu, a pak me u nasich snad pohlida moje babicka, fyzioterapeutka v duchodu. No a lazne me celkem lakaji, pak nekdy na podzim (lazne se maji nastoupit myslim do roka), prislo by mi skoda to nevyuzit. Ale nejdriv se musim zbavit vycitek svedomi, ze necham kvuli operaci dite u nasich nejmin na dva tydny samotne, chci do vyndani stehu radeji byt doma bez ni, jak po me porad leze a vali se, nez od ni odjedu do lazni no vlastne zatim vubec netusim. Jen to, ze 24.kvetna mam posledni chemoterapii. Ale neznam zatim ani termin operace, ani jak konkretne se bude postupovat, jak dlouho se to asi bude hojit, kdy budu moct zacit cvicit, ani neznam dalsi plan lecby, dokud nebude kompletni histologie z operace. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 05. května 2022 16:26

Zuzuli Žádné výčitky svědomí nejsou na místě! Dítě potřebuje mámu v co nejlepší formě, a pokud bude malá po určitou dobu u prarodičů, bude o ni zcela jistě postaráno ve všech směrech. Jasně, bude se vám oběma stýskat, ale ty se potřebuješ pořádně zotavit - to je priorita. S malým dítětem je to strašně těžké, ale musíš si prostě pohlídat "čas pro sebe" - v době nejbližší i potom. Okolí má  někdy tendenci na onko pacienta v remisi pohlížet jako na někoho, kdo se léčil, vyléčil, a teď je zase plný sil, v podstatě by mohl už "skály lámat". Není to pravda, a následky léčby si bohužel někteří nesou ještě dlouho, někdy i celý život. Držím palce! 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 05. května 2022 16:27

Dalia Dali , jak je? Proběhla dneska chemo?

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 05. května 2022 16:32

Zuzuli chtěla jsem ti napsat něco jako Hanka. Samozřejmě by bylo nejlepší, kdybys nic z toho, co teď podstupuješ, podstupovat nemusela, byla si pořád s malou. Bohužel teď musíš řešit svoje zdraví, no. Malá tě bude v kondici potřebovat ještě dlouho, tak se dej opravdu pořádně do kupy. Malá to s prarodiči určitě zvládne.

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:00
Reakce na Hanka H:

Dalia Dali , jak je? Proběhla dneska chemo?

​Hani, neproběhla. Hodně mi klesly bílé krvinky, takže jsem dostala injekci, další mám na zítra a chemo je posunuté na úterý.

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:12

Dalia Budu moc a moc držet palce, ať se to zlepší a hlavně abys opět neměla tak strašné problémy!

Offline Zuzuli
3804 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:14

Hanka H Evaeva diky. Ja si uvedomuju, ze to jsem ja, kdo to odlouceni ponese nejhur. Mala se bude mit skvele. Je u nasich zvykla, jak tu ted jsme casto. Ma vsechny strasne rada, vzdycky se sem tesi. Taky to je dum se zahradou, ma tu houpacku, klouzacku, piskoviste, v cervnu to bude uz urcite i na bazenek. Nasi ji porad berou na nejake vylety, mama na ni bude mit ocr a bude tu i muj mladsi bracha, co bude mit po zkouskach, takze se i o peci podeli. A ja prijedu sem hned po vyndani stehu. A je mi prave jasne, ze s ni by mi hrozila nejaka nehoda, ted jsem si musela nechat kontrolovat port, protoze me mala musela nutne prelezt, kdyz jsem lezela na posteli, a klekla mi primo na nej ttak je lepsi se zahojit doma bez ni a radeji byt driv fit, nez resit nejaky problem. A porad si opakuju, ze od dvouletych deti jezdi rodice normalne i na dovolene, takze vycitky svedomi kvuli operaci nejsou na miste. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:35

Hanka H Jsi moc hodná, děkuji!

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:37

Začínám mít silnou averzi na slovo „NEJNEJKA" já chápu, že nejlepší kamarádka je pro Fb a komunikaci strášně dlouhý, ale tento paskvil je úplně hroznej, hroznej!

Online Karja
44756 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:38

Zuzuli Držím ti moc palce a určitě ty plány dodrz a nic si nevycitej, děláš to pro vás všechny. S tou dovolenou jsi to trefila přesně! 

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:44

Kan nauc je BFF

Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 05. května 2022 17:48

moora Myslíš, že to u 50+ projde?