Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Online Dadoo
11693 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 14:45
Reakce na whiskas:

Nedivím se ti. Dlouhá cestapo neznámé trase, být na to sama.. taky bych mel obavy.

Fakt pomáhá nastudovat si cestu předem, prohlédnout si street view křižovatky , místa odbočení apod.

Mám vyzkoušené a fakt to pomůže. 

A pak hlavně nepanikarit,žes např.  neodbocila správně.  Odbociš příště nebo se vratis.  Nic horšího se nestane. 

Navigaci máš v mobilu a nebo zastavíš a podíváš se v mapě kde jsi. 

A kdyby bylo úplně nejhůř, tady pořád někdo je.. napíšeš a my ti poradíme 

Offline Jiná Realita
12314 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 14:46
Reakce na Dadoo:

ten konec je rada k nezaplacení, budu si to pamatovat.

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 14:53
Reakce na whiskas:

Taky nerada řídím sama (ten pocit, že jsem odkázaná jen sama na sebe a musím stíhat všechno sledovat sama), přitom když vedle mě sedí manžel, tak klidně jedu těch 600 km a nevadí mi, ani když spí.

Ale když už musím jet sama, tak si i dlouhé pracovní cesty v hlavě plánuju jako výlet a na výlety se vždycky těším. Taky si celou trasu napřed nastuduju na mapě, abych věděla, co mě čeká a naplánuju si i přestávky na kávu a občerstvení. A klidně si udělámkaždých 100 km aspoň pětiminutovou přestávku na protažení, mám pocit, že pak nejsem vůbec unavená, i když je třeba hustý provoz. A když něco pokazím, blbě sjedu, tak to všechno se dá řešit. A přuznávám, že spoléhám na navigaci v telefonu, ještě nikdy mě ve štychu nenechala.

A v Německu nebo v Rakousku řídím ráda, přijde mi, že všechno je 100x lepší než naše dálnice a řidiči na našich silnicích.

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 14:57
Reakce na Alena_In:

a ja se priznam,ze nesnasim delat si prestavky.Strasne me to otravuje a zdrzuje takze klidne i 600km v kuse,maximalne jednou zastavka na wc.A v Nemecku se ridi paradne ani nepoustim navigaci.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 15:50
Reakce na Jiná Realita:

Přesně, rada od Dadoo je k nezaplacení . Živě si to představuji, jak jsem někde zcela ztracená a konzultuji to tady, v nějakém spešl SOS vlákně. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 15:54
Reakce na Alena_In:

Podrobné nastudování trasy je tedy základ. Já nemám zabudovanou navigaci, používám Garmin, ale mobil by se mohl také osvědčit, pro jistotu. 

Zajímavé je, že když jsme poněkud sjeli z cesty s partnerem, on alespoň intuitivně věděl, kam dál, zatímco já bych panikařila, že mě "unese" dálniční proud naprosto jinam než potřebuji. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 15:58
Reakce na Zarinya:

Tak asi patříš k těm šťastným, které s tím nemají problém. Netvrdím, že je v Německu špatné značení, i řidiči jsou slušní, ale když máš v sobě ten blbý pocit, tak ho vytěsníš jen těžko. 

Já tedy obecně dlouhé cesty autem, busem nemusím. Když to jde, volím letadlo. Jednou jsem podnikla výlet do Amsterdamu (mimochodem, ráda bych si to zopákla - tedy místo, nikoli dopravní prostředek) busem, zpátky jsem letěla 

Offline Alena_In
671 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 16:03
Reakce na whiskas:

Před pár lety jsem si tuším za 20 EUR koupila do mobilu navigaci Sygic pro Evropu s doživotními aktualizacemi a nedám na ni dopustit. Když jsem letos před Florencií nesjela na správném sjezdu a musela jsem sjet o dalších 12 km dál, vyjet přes mýtnou bránu, najet na kruháč s osmi výjezdy, trefit ten správný výjezd, najet přes mýtnou bránu znovu na dálnici a vrátit se na správný sjezd, tak bez této navigace bych to nedala. Byla jsem teda zpocená až na zadku, jak jsem se motala mezi těma kamionama a troubícíma fiatama, ale zapla jsem si poprvé v životě hlasovou navigaci, abych se na to nemusela dívat a mohla se soustředit na ten šílený provoz a dobrý. 

Sygic je slovenská navigace, jednoduchá a přehledná i pro takové technické antitalenty jako já.

A nejsem jejich zaměstnanec, ani nemám procenta z prodeje.

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 16:25
Reakce na Alena_In:

Uf, to je tedy zážitek, smekám před Vámi, to už bych měla asi infarkt. Jste dobrá, Itálie musí být opravdu výzva. A děkuji za tip na navigaci do mobilu. 

Offline whiskas
21100 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 16:59
Reakce na :

víte, že mě to v Itálii vlastně ani moc nepřekvapuje? Doufám, že jste přežití následně řádně oslavila .

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:17
Reakce na :

Italie je jedine misto, kde se mnou taxik couval na dalnici, kdyz prejel sjezd  

Jo a Itálie je taky místo, kde taxikář nevěděl, kam má jet, neřekl to, jel na opačnou stranu a směr našel až když se zeptal policistů. Samozřejmě sem to platila celý já..

Offline carries
1143 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:23
Reakce na Ounz:

My sme mali na taxikára šťastie. Zaviezol nás mimo trasu extra k dvom bankomatom (prvý nefungoval) a neúčtoval za to nič naviac. To by sa mi na Slovensku teda nestalo. Keď mi raz dosť meškal vlak a hrozilo, že nestihnem lietadlo, vzala som si taxi zo stanice v Bratislave na letisko... no a platila som teda dosť nehoráznu sumu. Síce viem, že sa zo stanice zásadne nemajú brávať taxíky, a v tú chvíľu mi to bolo jedno, ale výsledná suma ma aj tak prekvapila

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:30
Reakce na :

Ne vůbec, strašně chcalo a vůbec to bylo ve strašný situaci a von téměr neuměl anglicky a já vůbec neumím italsky. Zacvakala sem to a šťastná sem se vrhla do hotelu 

Offline Ounz
20538 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:31
Reakce na carries:

No, já jela z nádraží v Ostravě a v pohodě, cena mi přišla ok a ještě sme se s pánem domluvili, že mě za 3 dny hodí zase na nádraži :)

Offline paktofonika
16370 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:33
Reakce na carries:

No u nás tiež katastrofa. Ja jazdím taxíkom tak raz za rok, naposledy v zime. Samozrejme si vypýtal viac a ešte mi strčil do ruky vizitku a oznámil mi že ak si objednám taxík telefonicky bude to lacnejšie. Tak sakra načo stoja na tej stanici, na okrasu? 

Offline jinx
9427 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:38
Reakce na Ounz:

Tohle mi udelat, to by zazil Italii  

Offline Potrefenáhusa
38913 příspěvků moje polička 16. srpna 2017 17:40
Reakce na Ounz:

Ne vůbec, strašně chcalo a vůbec to bylo ve strašný situaci a von téměr neuměl anglicky a já vůbec neumím italsky. Zacvakala sem to a šťastná sem se vrhla do hotelu