Tak v Bratislave sú známi tým, že priamo od stanice alebo priamo z letiska naúčtujú cestujúcim neskutočné peniaze. Kamaráti to vždy robili tak, že zavolali zo stanice taxi a nechali sa vyzdvihnúť dole pod stanicou. To už bolo za normálnu taxu. A to ani nejdem komentovať ako kasírujú cudzincov, ktorí sa nevedia s nimi dohovoriť. Katastrofa. Oni stoja na stanici na to, aby tam chytali chudákov, čo o tomto nevedia.
Přiznání
No tak to je otras, ja práve s taxíkmi nemám veľa skúseností. Vždy je to posledná možnosť, radšej idem peši alebo ak idem večer z mesta tak rozjazdom. Mňa to dosť prekvapilo a ďakujem za info, v Ba si dám na to pozor.
No tohle s tím jídlem a ciźm rumem se mi stalo v Praze, to sem se hádala do krve..
Ja teda nie som najväčší fanúšik Uberu, ale v Bratislave by sa ti ho asi oplatilo použiť. Zvykla som využívať Fun taxi, tí boli celkom OK keď si človek zavolal dopredu. Ale bolo to pár rokov dozadu.
No..já byla fakt ráda, že sem živá v hotelu, já už na nějaký scény neměla sílu :)
Našla jsem na Google Play navigaci Sygic ke stažení zdarma, můžete to být to samé, co ta Vaše placená verze?
Připomínáš mi moji maminku, která pokaždé, když ji čekala dlouhá cesta, tak měla neurózu... A vždycky mi říkala: kdybych si aspoň mohla dát panáka, uvolnila bych se a jelo by mi líp
.
Cesty se nepoj, příprav si fajn hudbu, pustíš si navigaci a frčíš...
.
Nám se nejvíc osvědčilo na ty nemluvící anglicky vytáhnout češtinu.
To je vždycky chudáky tak odzbrojí, že nás nechají vyhrát.
Díky. ![]()
Black cabs su drahé, ale taxikári musia zložit dost tazke skúšky, učia sa na ne minimálne dva roky. Musia poznať všetky ulice v užšom centre Londýna. Tiez si musia kúpiť auto, co nie je najlacnejšie. A nie je to ľahká práca. Čím nerozporujem, ze su medzi nimi vydriduchovia, co sa nesnažia oklamať ľudí.
Mne sa noc nepáči ako uber obchádza pravidla. Tym, ze sa vydávajú za private hire nemusia spĺňať rozličné požiadavky, ako napríklad doloženie výpisu z registra trestov, znalosť mesta a podobne. Keby z toho celého aspoň mali nieco ti konkrétni taxikári, ale tym sa platí pomerne malo. Naviac dost šoférov nehovori anglicky, kamarátka chcela aby ju zaviezol uber na Marble Arch a skončili niekde v city... a nebola jediná z mojich známych co mali problem sa dohovoriť ak šoférom.
ale je to asi relatívne, Bratislave myslim uber pomohol - zatiaľ.
edit. Teraz uvažujem, ze na ktoré letisko v Londýne sa dá dostať za 35libier, tých 60 mi príde viac realistickejšich
Jo a přiznám se, že mám už děsný nutkání vytasit se s podzimníma věcma a uklidit sandály a spol ![]()
To je to jediné, co mě smiřuje s koncem léta.. podzimně-jarního oblečení mám nejvíc.
moc nechapu ten argument, ze uber pomuze od predrazenych taxiku... od predrazenych taxikou pomuze dusledny postihovani ridicu, ktery to zkousej na cizince a neznaly pomeru.
uber, jak uz tu zaznelo, obchazi pravidla a tvori dalsi prekerni privydelky, ze kterych se neda zit, zbohatnou z neho akorat tak majitele, akcionari a spekulanti na burze. cimz nerozporuju, ze lokalne ta sluzba muze bejt chvili zajimava, nez se ukazuou nezamysleny dusledky.
Jo a přiznám se, že mám už děsný nutkání vytasit se s podzimníma věcma a uklidit sandály a spol ![]()
No aj ja, už sa teším až vytiahnem čierne silonky :D V nedeľu má byť 15 stupňov tak už plánujem čo si oblečiem, krivák+culotty+poltopánky...no už aby bola nedeľa :D
No, protože ješte v pátek a v sobotu bude u nás dusno a vedro..taky se těším
Já asi nejvíc ne, ale nosím ho nejradši..(mam teda dost kusů tzv celoročních)
V sobotu prave ne. Jedinej vikend za cely prazdniny, kdy nutne potrebuju nedestivy a teply pocasi...
Ja s tebou súhlasím. Som stará konzerva, nemám rada obchádzanie pravidiel, takze ich služby ani nevyužívam, kedže sa mi ich business nepozdáva. A nemám problem zaplatiť primeranú cenu za jazdu. Ak sa mi zdá, ze mi niekto nauctoval viac, nahlasim ho. Ale ešte sa mi to v Londýne nestalo - iba ten jeden krát v Bratislave a to bola moja chyba - kedže som poznala mieste pomery...
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí