Přiznání

01. prosince 2016 10:57
Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:19
Offline Kan
9637 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:23
Offline Makara
3655 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:37

Dalia  Vůbec nevím, jak na tvá slova reagovat. My na "druhem" břehu můžeme mít jen mlhavé tušení, jak je to těžké. Aspoň pro tu psychickou podporu víš, ze nejen tvoji kluci tě na tomto světě chtějí ještě nějaký pátek mít. Piš prosím dál. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:45

Dalia Přemýšlím, co vše se stalo za 5 let, co vše člověk zažije, prožije a o co vše by přišel, kdyby byl nemocný. Vědět to, tak to člověk asi zabalí předem, protože zopakovat si to 3x, vědět, co tě čeká, jaké to je a co bude, to si prostě neumím představit. Ale když to nevíš, tak pořád musíš doufat, že ty to nebudeš, že to přežiješ, že se ti to nevrátí, ani neusadí jinde. Je to stejné, jako my ostatní, si přejeme, aby se nás to nikdy netýkalo. Já bych všem strašně přála, aby rakovina vymizela, aby na ni byla jedna piluka a ta mrcha by byla pryč, aby prostě ten výzkum pokročil někam za hranice nemožného. Je to pěkně zákeřná nemoc, tolik let se na tohle upíná spousta vědců a výzkumů a ona zatím drží. Sice je ta léčba čím dál lepší, ale pořád to nesěřuje k jejímu konci. A jelikož to teď prožíváme doma, tak bych si to přála opravdu moc. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:47

Dalia Čtu to už poněkolikáté a také vlastně nevím, co napsat. Ta mrcha člověku vezme jeho dosavadní život, nabourá mu veškeré jistoty, vysměje se jeho plánům a snům. Udělá tlustou čáru mezi před a po. A jak píšeš - musíš žít dál svůj život - sice změněný, jiný, než by sis vybrala, přesto pořád cenný - pro tebe i tvé blízké! Hodně sil!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:50

Dalia zelam ti aby si mala stale silu to nevzdat a aby toto uz bolo naposledy, ty si bola zdrava a ta mrcha sa nikdy nevratila a ty mohla zit spokojny zivot, ktory si zasluzis

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:52

Kan Makara Renusatko Hanka H Dnes jsem byla u psycholožky a učila mě techniku, jak zvládnout akutní děs, pocit akutního ohrožení. Abych se nehroutila, než půjdu pro výsledky MR ke komisi. Protože já se hroutit budu. Nebo tam prostě nepůjdu. Mám strach, že to nezvládnu. 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:53

Mrakoplas Děkuji

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:54

Renusatko drzim palce. Pekne si to napisala. 

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 20. června 2022 22:57

Renusatko Držím palce! Tahle příšerná nemoc změní život celé rodiny.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. června 2022 23:18

Dalia já mám pocit, že jako pacient si můžeš vybrat, jak moc chceš být informována, vyplňuje se to v těch papírech, kde je i kdo může nahlížet do dokumentace atd. Takže komise by tě mohla o tvých výsledcích informovat jen hodně povrchně. Můžeš to zvážit, kdyby ti to mělo pomoci.

Jinak vůbec nevím, co ti napsat, musí to být hrozně náročné po pěti letech v sobě ještě najít nějakou vnitřní sílu

Offline Garfie
28590 příspěvků moje polička 21. června 2022 00:11
Offline Magráta
8133 příspěvků moje polička 21. června 2022 07:25
Offline Jimik
příspěvků moje polička 21. června 2022 07:36
Offline miriell
34 příspěvků moje polička 21. června 2022 08:31
Offline barbucha blogger
35935 příspěvků moje polička 21. června 2022 08:51
Reakce na Zuzuli:

Moc vsem dekuju je mi ted uz fajn, jsem uz skoro uplne pohybliva, nic neboli, snad nejpozdeji pozitri pujdu domu. 

​To je super, jsem ráda - já si to představovala jako něco hroznýho... seš hrdinka! Teď už jen samá pozitiva a sociální jistoty Výběr novejch tvarů bude určitě zábavnej, tak přeju (kromě úspěšný rekonvalescence) i šťastnou ruku

Dalia 

Těch pět let musí bejt strašně únavnejch, nehledě na zákroky a chemo hlavně psychicky... nedivím se že toho už máš kolikrát dost. Každej by měl. 

Na druhou stranu, je dobře že jsi zodpovědná a statečná a kluky v tom nenecháš a nás taky

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. června 2022 10:28
Reakce na Hanka H:

Dalia Čtu to už poněkolikáté a také vlastně nevím, co napsat. Ta mrcha člověku vezme jeho dosavadní život, nabourá mu veškeré jistoty, vysměje se jeho plánům a snům. Udělá tlustou čáru mezi před a po. A jak píšeš - musíš žít dál svůj život - sice změněný, jiný, než by sis vybrala, přesto pořád cenný - pro tebe i tvé blízké! Hodně sil!

​Popsala jsi to naprosto přesně. Vzala mi toho hodně, obrátila život vzhůru nohama.

barbucha Nemohla bych klukům způsobit trápení, že jsem to vzdala. A mám tady ještě zvířata. Takže jít dál. 

Moc se bojím výsledků. Upínám se k tomu, že se mi zatáhla píštěl, která prý byla nádorové etiologie. A že se, kromě únavy a občasných bolestí břicha po všech těch operacích, cítím dobře. Jíst mi chutná, nehubnu. Doktorka říkala, že kdyby byla nemoc rozjetá, vypadala bych jinak. 

Udělám si za ty nervy radost "amuážkou".

Offline Hanka H
2914 příspěvků moje polička 21. června 2022 10:41

Dalia Dali, dělej si radost - zasloužíš si to! Pokud toužíš po nějaké vůni, jdi do ní! Jedná se o Memoir?

Offline milacka
5881 příspěvků moje polička 21. června 2022 11:08

Dalia vyhrať nad strachom, toto si napísala presne. Tvoje útrapy Ťa zmenili, úplne chápem, hľadať silu po neustálych recidívach musí byť sakra ťažké. Môj obdiv si zaslúžiš, sama neviem, ako by som toto všetko dala. Asi by ma držala nad vodou túžba vidieť rásť dvoch vnukov. Držím palce a hlavne Ti prajem psychickú silu, viem, že sa ťažko zliepa a buduje, sama som psychicky "slabá", ale pracujem na zlepšovaní. Silná psychika dokáže divy. Posielam veľké 

Offline Dalia
10851 příspěvků moje polička 21. června 2022 11:33

Hanka H Hani, flakon Memoir bych si taky přála, ale tentokrát je ve hře Epic a Crimson Rocks. Ještě čekám, až mi CR přijde k vyzkoušení, protože ho zatím neznám. Epicu jsem spotřebovala odstřik a ta vůně ve mně navozuje pocit klidu a přírody, kterou miluji, takže by mi chyběla. Memoir mám ještě pár mililitrů v odstřiku.

milacka Děkuji, Darinko. Je to, jak píšeš. Silná psychika dokáže divy. Jenže u mě je to s psychikou jako na houpačce.