Aranel Mám si hledat, kdo to je? Asi radši ne, což.
Přiznání
viktorka_od splavu záleží, co myslíš hlídací babičkou. S mamkou jsme se dohodly, že mi s dětmi pomůže, abych nemusela změnit práci. Takže o nějaké další hlídání jsem se ji neodvážila požádat.
Taky mě to zajímá, co je to za myslitele. Jak v minulosti děvčata "dozrála", když nebyly ani smíšené školy?
Mirka vyzvedavani, vodeni, vodeni do krouzku atd. jedna kamaradka to mela uplne luxusni plus jeste ji tchyne brala malou v sobotu dopo na hriste, aby si mohla uklidit a navarit na vikend. samozrejme stezovala si na ni i tak![]()
Evaeva to js si leto uzili, uz se tesim na babi leto a mam posledni roky rada i podzim
viktorka_od splavu to ja byla doma spokojena
treba na rodicovske jsem byla rada, obdobi klidu a spokojenosti, i s detmi jsem mela pocit obrovske svobody
ted uz bych doma byt nechtela, ale tesim se, az budou zase o krucek samostatnejsi
Sairon já se ani na tu školku letos tak netěším. Mladší bude jen dvě dopoledne. Oni si letos krásně hrají, mít jen jednoho je horší, ani právě nemám pocit, že už by to chtělo nějaký program, tohle léto byla fakt pohodička. Je mi jasné, že s prvními plískanicemi budu za školku ráda ![]()
Vari já to tak mám teď, když je malý ve školce, je to čas pro mě. Akorát ho trávím prací
Ale těch pár hodin se právě dá brát jako relax. Hodlám si to ještě tenhle rok udržet. Ale nejlepší samozřejmě je, když nemám do čeho píchnout ![]()
viktorka_od splavu jsem chtěla říct, že když babička hlídala - dělala to, co píšeš, tak jsem neměla volno, ale byla jsem v práci. Hlídání o víkendech, večerech, s tím jsem ji už obtěžovat nemohla.
Mirka no vsak jo, to je ale pak pohoda, normalni zivot. ja to mela jako sileny sprint a spostu veci proste neslo, treba ty krouzky, ktery byly v dobe kdyz jsem byla v praci, tak to mely decka smulu. stejne jako to, ze travily ve skolce (dcera i v jeslich) cas od otviracky do zaviracky i tak jsem to sotva stihala
Mirka Přečti si třeba Ignáta Herrmanna. Ve svatební den maminka Pepičce udělala křížek na čelo a řekla "děvče, trp".
viktorka_od splavu jsem chtěla říct, že když babička hlídala - dělala to, co píšeš, tak jsem neměla volno, ale byla jsem v práci. Hlídání o víkendech, večerech, s tím jsem ji už obtěžovat nemohla.
to mam uplne stejne. Mne hrozne moc vypomaha mama i tchyne, jinak bych do prace asi vubec nemohla chodit. Ony vyzvedavaji a dohlidavaji deti, aby nemusely trcet ve skolce do zaviracky, pripadne s nimi jsou doma, kdyz pomine akutni faze nemoci, ale na skolku nejsou jeste dost fit. Takze babicky hlidaji az az a presne jak pises, uz je mi blby po nich chtit jeste x hodin navic, abych mohla cvicit nebo na koncert. Ona taky neni sranda v 70 hlidat batole-torpedo.
Sweet Potato jojo, a kdyz za nejakou dobu teticka zjistila, ze "Pepicka bude maminkou", tato se zapýrila a pronesla "vzdyt jsem jiz dva mesice vdana"! ![]()
No to si vždy tá mladší generace bůhvíproč myslí, že vynalezla sex. ![]()
jednou babička vykládala nějaké slamove predsvatebni historky a jak se pak "museli" vzít a máma se tak bezelstně zeptala: to bylo i tehdy?
A babička jen: no a co jsi myslela?
Jinak někde na Chodsku byl předmanželský sex zcela běžná věc, museli tomu teda předcházet nějaké oficiální rituály, něco jako zásnuby, ale vcelku se to i podporovalo.
A ještě dál do minulosti, ve středověku byli lidi dosti sexuálně aktivní a moc s tím teda nenadělali. Víc omezení bylo ve vyšších vrstvách, kde bylo panenství fakticky zpenežitelná hodnota.
continuity no vzdyt uz jsem tu psala, jak moje babicka neuhlidala svoi sestru na pouti, nekdy pred r. 1930, holky z vesnice a ze silne nabozensky zalozene rodiny. Bylo to co svet svetem stoji, zrovna nedavno jsem cetla, ze ani britska kralovska rodina nema uplne cisty stit uz snad nekdy ze 16 stoleti, ze kdovi, jestli je na trune nynejsi dynastie pravoplatne.
No jasně ![]()
![]()
![]()
Kokoska Já to snad vyhrabu v antikvariátu ![]()
Aranel my mame po tatove mamince od Herrmanna nekolik knizek, ale "Kondelici" jsou nejlepsi. A jeste Vdavky Nanynky Kulichovic, to ostatni uz je porad na jedno brdo.
To jsou moje milované. Ale já mám ráda i jeho črty, myslím, že svou dobu uměl velmi dobře vystihnout.
Sweet Potato on se narodil tady kousek od naseho malomesta, ve meste ma sochu! Bohuzel ten jeho rodny mlyn uz davno vyhorel, ted tam vybudovali neco noveho, nejake vzdelavaci centrum snad.
A ted uz vsichni vedi, odkud jsem ![]()
K těm návratům do práce - já tu teď měla dva týdny vnoučata ve stáří tři, pět, osm a deset let, k nim neteř osmiletou. Byla tu tedy pár dní s těma menšíma jejich maminka, má dcera.
Jsem šíleně utahaná, ale jak dneska odjeli poslední, je mi strašně smutno, je tu ticho, klid, uklizeno... až neskutečné. Stihli jsme toho mraky, se staršími dvě únikovky, se všemi koupání v lomu, návštěvu papouščího zoo, punkevních jeskyní, rozhlednu, udělali jsme jim šipkovanou s pokladem... aktivit plno a já jsem zralá na týden dovolené na zotavenou... kterou tedy už nemám a zítra šupu do práce a velmi, velmi se mi nechce.
Torrah to musel být super týden, takový tábor skoro
U nás v práci se vždycky říkalo, že první den po dovolené by to chtělo dovolenou ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí